kórházi dolgozók dohányzása tiltott helyen


Reumascsiga # 2009.09.16. 19:19

Közelmúltban sajnos vendégszeretetét élveztem egy városi kórház rehabilitációs osztályának.
A jó időre való tekintettel (augusztus) nyitva voltak a kórterem ablakai. Azonban, ahelyett, hogy éjjel-nappal friss levegőt szívhattunk volna, a dohányfüsttől kellett szenvednünk. Ezt még tetőzték a hangoskodással, éjjel 23.16 perckor!
A megdöbbentő az volt, amikor panaszt emeltünk a kezelőorvosunk felé, "pedig az a kijelölt dohányzóhely" valamint "nem tudunk mit tenni ellene" volt a válasz. A döbbenetes az, hogy olyan helyen dohányoznak a nővérek, orvosok és egyéb dolgozók, pl. takarítók, ahol nem hogy kijelölt dohányzóhely nincsen, de még ajtó sincs, hiszen ez egy úgynevezett világítóudvar, amire a földszinten is csak ablakon keresztül lehet kimenni. Aligha lehet ilyen helyet dohányzásra alkalmas helynek jelölni, arról nem is beszélve, hogy a felfelé szálló füstöt töményen pont az ablaknál levő ágyban fekvő beteg kénytelen friss levegő helyett beszívni. Ez a betegellátás? Nem kérek belőle többet, mert itthon legalább éjjel pihenhetek, nem az orvos és nővérek hangoskodására kell felriadnom és fuldoklanom a füsttől, amit kénytelen voltam beszívni. Elfelejtik az orvosok és a nővérek, hogy ők mi értünk, betegekért vannak, nem pedig fordítva? Szégyeljék magukat!!!!

Dr.Attika # 2009.09.17. 13:12

Ezt kellett elszenvednem minap a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Lemértem 2,4mx1,8 m-es helyen kellet dohányoznom a tárgyalás szünetében 6 cigarettázó emberrel együtt. A hat emberből kettő bíró ( talárból megállapítható )egy vádlott és egy bv-s "kisérő", egy ügyvéd kolléga és egy fő tanú vagy vádlott. A folyosón minden ablak nyitva levegő, mint "pelyva". Megfigyeltem, hogy a saját cigarettám füstjén kívül be kellet szívnom egy Malboro, egy mentolos Pall Mall, egy piros Multifilter és 3 ismeretlen márkájú cigaretta füstjét is. ( Ráadásul azt is megtudtam, hogy az egyik bírónőnek akkor voltak a reklámokban hangoztatott nehéz napjai.) Valamit tényleg tenni kellene azért, hogy a dohányosok ne károsíthassák egymás egészségét.

gyurgyo # 2009.10.10. 18:48

Dr.-Attika.
Cinikus válasza felháborító! Azt írja KELLETT dohányoznia. Dehogy KELLETT!!! Ön döntött úgy , hogy dohányzik! Ha csak ilyen hozzászólási vannak inkább maradjon csöndben mert a butasága páratlan! Ide az emberek segítségre számítva jönnek nem azért hogy az ilyen buta , cinikus hozzászólásokat kapják! Nem is értem a moderátor miért nem tíltja ki!!!!

kadaj01 # 2010.06.25. 07:37

"Valamit tényleg tenni kellene azért, hogy a dohányosok ne károsíthassák egymás egészségét."

Komolyan, beszarok a röhögéstől.

efi99 # 2010.06.25. 08:01

Higiénia.
Felirat a pihenőhelység ablaka mellett a kórházban:
"Kérem kollégáimat, a csikket ne dobják ki a nyitott ablakon, mert szeles időben berepül a szomszédos műtő nyitott ablakán!"

Tatica # 2012.02.22. 08:39

Dr. Attika!

Ezen könnyesre röhögtem magam :)
Eü dolgozó vagyok és abból is a legrosszabb, a bagós.
Bár régi a hozzászólás, innen üzenem a kedves sértettnek, hogy a kórházban és a rehabon is car a kaja, az orvosok sokat kérnek, a nővérek meg rá se néznek a betegekre. A vakolat hullik és penészes, sokan vannak egy kórteremben stb... A hibákat sorra lehetne sorolni, de egyetlen egy betegnek fel sem tűnik, hogy mekkora teher van egy ápolón, orvoson és a többi személyzeten. De jól nézne ki, ha az egész folyosóra beosztott egyetlen egy nővér egy távolabbi dohányzóba menne akár csak beszélgetni is, eközben pedig egy beteg nyomná a pánik gombot. Persze, hogy közel van a dohányzó, mert nekünk onnan is ugrani kell. De egy számomra megalázó példa. Ápolási osztályon dolgozom, ahol köztudottan elhanyagolt hozzátartozók vagy végstádiumos betegek vannak. Mondjuk ki, fél lábban a halálban. Sikoltozás, nővérke, nővérke.... Én meg a betegeknek fenntartott mosdóban épp tampont cseréltem volna. Volna! Nem jött össze, rohantam. Újraélesztettem, a fülemen a telefon orvost keresve, többi beteg megnyugtatása kiküldése stb. Sajnos nem tudtuk életben tartani, és mire minden rendeződött nekem a bokámon folyt a vérem.
Nem ártana tisztában lenni mikor miért cseszegetik az eü dolgozókat, és jogos-e a folytonos panasz. Mert budira épp annyi idő elmenni mint dohányozni, vagy uram bocsáss enni, esetleg egy 24 órás ügyeletben felhívni a családot, gyerekeket...
El lehet menni magán kórházba, ott ugrálnak és feltétel a nem dohányzás.