Elutasítás


bu.barby # 2012.10.03. 12:10

Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni, a 23. életévemet betöltöttem, ezért nem találtam olyan iskolát amelyben nappali tagozatra felvételt szerezhetnék, vagy olyat amely a kötelező évi óraszámnak 90 %-át eléri. Esti tagozatos érettségire jelentkeztem annak reményében, hogy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság az Árvaellátást részemre továbbra is folyósítja, de sajnos elutasították a kérelmemet, ezért szeretnék önöktől olyan nappali tagozatos intézmény címét kérni ahová felvétel nyerhetnék . Idén szereztem Élelmiszer és vegyi áru bizonyítványt , sajnos mindenhol az érettségit kérik hozzá ,de önerőből nem tudom meg szerezni ezért kérem a segítségüket ,vagy másod szakma is jó lenne a jövőm ettől függ , kérem segítsenek .
Tisztelettel Barbara

Kőbeíró # 2012.10.04. 16:36

Kedves Barbara,

A helyedben megkeresném őket:
http://www.oh.gov.hu/…tasi-hivatal

vagy őket:
http://www.nefmi.gov.hu/…galati-iroda

Remélem megoldódik a helyzeted, egy nagy kalappal!

Lyonee # 2012.10.04. 17:34

"Nappali rendszerű iskolai oktatásban a tanuló abban az évben kezdhet utoljára tanévet, amelyben betölti

  1. középiskola és szakiskola esetén a huszonkettedik

életévét.
A c) pontban meghatározott határidő egy évvel meghosszabbítható abban az esetben, ha a tanuló az általános iskola első évfolyamán a tanulmányait a hetedik vagy a nyolcadik életévében kezdte meg, továbbá, ha olyan szakképzésben vesz részt, amelyben a szakképzési évfolyamok száma meghaladja a kettőt. A sajátos nevelési igényű tanuló esetén, valamint a súlyos beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanuló esetén, továbbá, ha a tanulmányi követelményeket azért nem tudták teljesíteni, mert a tanuló tartós gyógykezelés alatt állt, az a)-c) pontban meghatározott életkorhoz három évet hozzá kell számítani."
A 2. és további szakma megszerzése tandíjköteles, még a nappalis tanulóknak is. Van, akinek 2-3 szakma megszerzése is beleférne a 22 évbe.

bu.barby # 2012.10.05. 10:23

Tisztelt Lyonee, Kőbeíró
Amit küldtél részemre linket az Oktatási Hivatal fel hívtam őket , és azt mondták hogy nem jó helyre írtam ide a kérdésemet , adat új web oldalt oda kellett írnom és majd válaszolnak azt mondták .
Köszönöm szépen a segítségeteket
Üdv Barbara