Tisztelt Üzemeltető!
Arra kérek iránymutatást, ha a kérdező nem a szájíze szerinti választ kapja és ezért "lehülyézi" a választ adó jogászt, akkor milyen módon kell tőle elnézést kérni? Elég ha a fórumon "meaculpázunk" vagy esetleg nyilvánosan elkövetett harakirit kell alkalmaznunk?
Kérek iránymutatást
Szerintem írásban, egy meghatározott sajtóorgánum keretei között.
Attila: Harakirit vagy szepukkut a busidó törvényei szerint nem illik nyilvánosan elkövetni.Egy plusz ember kell csak: aki levágja a fejedet.
Rexorom: Ezt jogszabályi-helyre hivatkozással is megtudnád erősíteni? Tudod. Egyes kérdezők igényesek a jogszabályi-helyre történő hivatkozásra.(pl. Kocsmáros10)
Attila: utánanézek, de lehet hogy csak szokásjog van ebben az esetben.
Rexorom! A kocsma nyilvános helynek minősül? Mert ha nem, akkor a kérdező kocsmájában elkövethető, gondolom.
Attila: szerintem határeset, lehet hogy csak egy szűk csoport léphet be és akkor nem.
Ez a téma már megérett egy tanulmány elkészítésére.
címe: Harakiri elkövetésének helye, figyelemmel a japán gyakorlatra, avagy magyar kocsmában elkövethető joghatályosan a japán jogszokás szerinti harakiri néven ismert önsebzéssel elkövetett saját élet kioltására irányuló
becsület tisztázó életkioltás.
Azt szeretném megtudni, hogy semmiféle lehetőség nincs arra, hogyha választ kapok a kérdéseimre, akkor arról értesítést kapjak, vagy könnyen megtalálhatóvá tegyék valamilyen úton-módon?
Már 1,5 órája keresek egy választ (vagy legalább az én beírásomat), de sehol nem találom!
Már sose fogom megtudni, hogy kaptam-e választ és, hogy vajon (mint kezdő fórumozó)hol találom meg, ha mégis? :D
Ti. nem jegyeztem meg, hogy hol tettem fel az egyik kérdésem, csak mivel láttam, hogy hasonló problémával küzd egy másik fórumozó is, így oda írtam!
Tisztelt Moderátorok!
Hasonló jogi nehézségek miatt szeretnék egy taggal kapcsolatot felvenni, de sajnos nem látható az illető e-mail címe, pedig nagyon nagy szükségem lenne rá.
Lenne lehetőség arra, hogy elkérjem Önöktől?
Bogi1 -ről lenne szó
A rendszeren keresztül próbáltam e-mailt küldeni a számára, de nem tudom, megkapta-e.
Nagyon szépen köszönöm a segítségüket!
Tisztelettel,
Ezer Beáta
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02