Kedves, jó Guba Collega,
Legislatort aligha:-). Az "erkölcs csősze", (csősz eleddig nem voltam még úgysem) ahogy kedvesen neveztél, csupán egy általa közismert(nek vélt) Fiala János által elterjesztett szólást merészelt parafrazeálni: "Csaba Laci okos lesz?" Ez egy gimnáziumi történet (azt gondolom, az Aranyba járt későbbi jogász-esztéta Fiala, de lehet hogy tévedek); mely szerint az említett Csaba László nevű osztálytárs ha kell ha nem alapon jelentkezés után mindenféle oda nem tartozó, vagy néha az anyagon túlmutató (okos) kérdésekkel zaklatta tanárait, az adott fizikatanár ezért kérdezte mindig: "Csaba Laci, okos lesz?" Ezt próbáltam (affirmatíve) parafrazeálni, de lehet, hogy nem mindenki Fialát hallgat reggelente (Pont FM 88.1, a rock és sportrádió). Ezért ha megbántottalak, remélem, ez a kis magyarázat némi alapot ad arra, hogy ezek után elnéző jóindulatodba fogadj.
ON
A "pofa" szót Erdei Árpád használja előszeretettel. Esetleg hozzá jártál Be.-ből? (tudom, mások is használják ezt a szót, de olyan erdeis volt a hozzászólásod, hogy...
inkább OFF
OFF
Sunshine after the rain.