Inflálódott tejeszacskó!
Egyetem, kártérítés.
Erre már nincs duma fittyfiritty... tipikus....
Megpróbálkoztam egy B1 vizsgával pár hónappal ezelőtt, 59 százalékos lett. Sajnos olyan mértékben károsodtak a mentális képességeim, hogy ennyi maradt a régi tudásból. Gondolod, hogy ezután én már jó lennék bármilyen munkába is?
,,egyéni szociális probléma"
Ismerem a kifejezést. Pontosan, szóról szóra ugyanez ugrott be, amikor a Zártosztályon kezelgettek az ogrebácsik hátulról, miközben a barátaim szabadon kezelgették a technikát kint.
(C2-est, hát nyilván)
„aminek nagyrésze elmegy(~80-85%-a) különböző, rombadőlt befektetések utáni törlesztésre.”
Ez egyéni szociális probléma, ebben semmi felelőssége nincs sem az egyetemnek, sem a rosszindulatú angoltanárodnak.
„Mit tehetek?”
aki tud angolul, az most is tud.
Miért nem teszel le pikkpakk egy B2es komplex nyelvvizsgát?
Problem solved.
Mit tehetek-ja, nyilván, azon kívül hogy elfogadom jelen helyzetet.
Elvégeztem egy 5-éves MSC képzést az egyik legnépszerűbb magyar egyetemen. Amikor 2019-ben jelentkeztem, az intézmény Facebook oldalán konkrét ígéretet tettek arra egy posztban, hogy a tanulók 100%-a el tud helyezkedni egy rele váns munkában. Ez a poszt azóta eltűnt régen.
Ehhez képest az egyetem semmi mást csinált, csak aláásott engem, mind professzionálisan, mind személyesen. 2018 novemberében szereztem a C2 nyelvvizsgát, régi álmom volt hogy törvényszéki fordító legyek. 2019 decemberében egy rosszindulatú angol tanár került az egyetemre, folyamatosan kritizálta a tudásomat, majd pedig a Magyar Egyetemi Nyelvvizsga Központ felé benyújtott egy kérvényt, amiben azt indítványozta hogy vonják vissza a tanusítványt. Ez meg is történt, és ezáltal az elsőszámú álommunkám romba dőlt.
Most általános vezető vagyok egy német üzletláncban, 500-ezret kapuk, aminek nagyrésze elmegy(~80-85%-a) különböző, rombadőlt befektetések utáni törlesztésre.(Régi , gazdagságról szőtt álmok stb. mindegy .) Míg a csekély szellemi képességeimhez képest ez az 500 ezer forint igencsak nagyvonalú, mégis azt érzem, hogy ez már nem sokáig tűrhető. Kevés a szabadidő , szivem se bírja , állandóan energiaitalt kell innom hogy bírjam. Az összes potenciális munkáltatómhoz továbbították a nyelvvizsgám elvételének tényét, amit tényleg csak a legnagyobb szakbarbárok érdemelnek ki, amiért megerőszakolnak egy-egy nyelvet. Így soha többet nem dolgozhatok semmilyen nyelvi, fordítási, lektorálási pozíciómba, ami így konkrétan a halálom lesz. Mit tehetek?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02