Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Igazolatlan távollét

drbjozsef #   2020.03.24. 07:22

nnak ellenére, hogy megjelent munkakezdésre, munkavégzésre alkalmas az állapota is, csak nem azt csinál, amit kell, tehát büntethető e úgy, hogy aznapra hazaküldi és igazolatlan távollétet sújtja a munka el nem végzése miatt.

Nyilván nem, maga a mondat oximoron így.
Nem lehet igazolatlan a távollét, ha munkára alkalmas állapotban megjelent.

A megfelelő munkavégzésre kényszerítéshez nincs szankció. Fel lehet hívni a figyelmét, szóban és írásban is, többször is ha kell, de ha nem hat, akkor nincs más mint a felmondás. Nem lehet mellé állni korbáccsal, mint a középkorban.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Szomorú örökös #   2020.03.24. 05:44

KBS

Itt én úgy olvasom, hogy nem felmondás a cél, hanem az, hogy végre normálisan végezze a munkáját és erre valahogyan rávegyék, ha mást nem, akkor így.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.03.23. 21:41

Annak, aki nem megfelelően végzi a munkáját, fel lehet mondani.

www.kbs-ugyved.hu

Eszter731 # e-mail 2020.03.23. 20:48

Kedves Fórumozók!
Adott egy civil szervezet - egyesület, konkrétan egy kutyamenhely,- kevés bevétellel. (nincs pénz ügyvédre).
Ide nagyon nehéz munkaerőt találni, tehát a már meglévőkre szükség van 300 kutya ellátásához. Van 1-2 dolgozó (hivatalosan bejelentett ), aki immel-ámmal látja el a munkáját, nem végzi el a feladatát rendesen. Adhat-e az egyesület egy adott napra - annak ellenére, hogy megjelent munkakezdésre, munkavégzésre alkalmas az állapota is, csak nem azt csinál, amit kell, tehát büntethető e úgy, hogy aznapra hazaküldi és igazolatlan távollétet sújtja a munka el nem végzése miatt. Ha igen milyen jogszabályi helyre hivatkozva? Ha nem, akkor lenne valami ötlet arra, hogyan lehetne normális munkára bírni?
Köszi a segítséget.