Üdv,kedves jozsi! Igen én is így érzek vele,mindnyájan tudjuk,hogy mi irritálta a kormányt és a közvéleményt,ez a cikk is ezt erősíti meg! Lépni kellet,de így? A baba ne legyen kiöntve a fürdővízzel,azért van a két probléma között külömbség,igaz?/Kor,szolg.idő,stb./
Előrehozott öregségi nyugdíj
Kedves Veci!
Részemről nincs kesztyű.
Te valóban sokat segítettél itt a jogszabályok ismertetésével. Volt egy pont, ahol Te is hibáztál, de a lónak is ....
Várjuk meg mik lesznek az új tv-k és segítsd az embereket eligazodni. Ne vigyünk politikát ebbe a fórumba, hiszen a vízcsapból is...
Jó hétvégét!
Üdv Kedves Sitimaci!
Valóban érdekes az írás. Nem a szivem csücske ez az ujságíró, de okfejtésének minden pontjával, úgy ahogy írva van, mélységesen egyetértek!
Üdv Józsi
Korall54!
Konkrétam mire gondolsz,gogy az 1951,52,53-as születésűek járnak nagyon rosszul???
Én 1951-es születésű véglegesített rokkantnyugdíjas vagyok,annyi információt olvasok itt,de jó lenne tudni,rám mi vonatkozik,egyre jobban bizonytalan vagyok,mi vár rám?
Veci!
Azért ez nem ennyire egyszerű. Olyan érzésem támadt, hogy a zemberek ügynökei megpróbáltak beférkőzni a fórumra, konkrétan erre a topikra. Miután itt egy kicsit megfricskázták az orrukat visszakoztak. Meg is kapták a magukét a zemberektől, mert most új erővel, többen is visszatértek.
Próbálnak mindenkit meggyőzni, nincs nagy gáz. Most már nem terézanyunak álcázzák magukat, hanem szakmai észt akarnak osztani: rosszul értetted, nem értesz hozzá, elolvastad, én tudom a biztosat.
Kár, mert eddig ez tényleg nem igazán volt politikai fórum (se jobb se bal), most viszont majd jönnek az adok kapok, jobbról balról.
Mert amíg ezek itt hajba kapnak, mások is a cirkusszal lesznek elfoglalva és nem szakmai véleményt mondanak, hanem cívódnak. És ez a cél!!!
Kedves Veci !
Két füled van ! Ági , a 40 évesbe ilyenkor azt írja : ugorgyunk ! Igaza van .
üdv . szafika
Kedves gitta52
Tisztelettel várom majd a törvény tárgyalásakor a segítségedet, meglehetősen jól felkészült vagy már.
Mindenkié ez a fórum, maradj itt. Viszont annak örülök, hogy ezres nagyságrendű válaszaimhoz 2008 óta alig volt negatív megjegyzés irányomban (te kivétel vagy). Szerintem a beírások alapján mindketten elgondolkodhatunk. Látod én megszólítottalak, te csak név nélkül céloztál rám, de vettem a lapot.
Nem veszem fel veled szemben a kesztyűt, mert nincs értelme.
Üdvözlettel Veci
Kedves segítők!
Vegyétek át a tájékoztatás irányátt!
Nem hinném, hogy ebbe a személyeskedésbe hajló eseményekben részt kellene vennünk mindannyiónknak.
Vannak újabb, jól felkészült fórumtársak, szerintem nagyon ügyesen fognak válaszolni, ha itt lesz az ideje.
Üdvözlettel Veci
Kedves Korall54!
Sitimaci megelőzött. Hasonlót szerettem volna én is írni.
Jó tudni, hogy azért van, aki megőrzi a higgadságát ezekben az időkben is.
Kedves Korall,Szia !Tökéletesen igazad van,jól írtál mindent. Meg kel nyugodnunk egymással szemben itt a fórumon,igaz nagyon nehéz kibírni a sok összevissza intézkedést ami most folyik!Ehhez csak annyit fűznék még hozzá,hogy a borzalmas feszültséget az is fokozza,hogy ugye nehéz helyzetben van az ország,szívnunk kel mint a torkosborznak,de! Érdekes a mindenkori kormány,így a mostani is amikor a saját pénzükről,juttatásaikról van szó,akkor erre miért nem gondolnak? Most is megszavazták,nagyon gyorsan és "kellő mértékben" a mindenkori juttatásukat! Ezzel nincs is gond,de tőlünk meg megvonnak,elvesznek,átalakítanak,megszüntetnek? Háááááááááááááát!!!!!!!!! Ez azért nem semmi,nem is csodálom,hogy sokan már belebetegednek ebbe az egészbe!Mi a véleményed ?
Kedves Fórumozók!
Nem látom olyan nagy problémának, hogy ki-ki elmondja véleményét, sérelmeit, összehasonlít tényeket, sorsokat. Lehet eszmét cserélni, vitatkozni is akár, így formálódhat a saját, néha nem reális véleményünk. Ja, hogy jogi kérdésekről kellene itt írn? Igaz, de idestova fél éve nincs jog. Ami van, az már nem működik jövőre, azt meg, hogy mi lesz 84 nap múlva, senki nem tudja. A médiahírek, kiszivárgások, bár sejteni engednek sok mindent, de a törvény még sehol. Ez a feszültség egyik forrása!
A sejtéseink szerint az 51-52-53-asok nagyon rosszul járnak, érthető a feszültség. Erre jön még az, hogy nemcsak rosszul járnak, hanem létbizonytalanságba kerülnek az alaptörvény által, 2-3 évig (vagy ki tudja meddig.) méltánytalanul. Nos, ez a feszültség második és szerintem a legfőbb forrása.
Átalakítás, átszervezés, megújítás, tudjuk, hogy ez mit jelent. Nehéz az ország helyzete, nincs pénz, szűkíteni, megszorítani kell. Ok, vállaljuk, de amennyire lehet, történjen igazságosan, mindenkire vonatkozóan, legyen az bármilyen nyugdíjas, dolgozó, fiatalabb, idősebb, a toronycsúcs rézgombjától kezdve az alapokig, de szubszidiaritással a legelesettebbekre tekintettel. Ilyeténképpen talán nemcsak a fenti évjárokat kellene többszörös büntetéssel megszorítani és bizonytalanságba taszítani, megalázóan hangzó szociális ellátásra utalni. Ez a feszültség harmadik forrása. (Tudom, hogy sokmindenkire elvonás vár, de azt is látom, hogy nem mindenkire, és akkor itt nem a „szomszéd tehene effektusra” gondolok, hiszen szinte mindenki tehene beteg, csak kérdés, milyen alapon osztják el a gyógyszert, és amelyiknek nem jut, az tényleg kimúlik.)
Nem sértődöm meg, ha valaki kifejti az ellenvéleményét.
Üdv: korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Gitta52!
Igen ez a fórum mindannyiunké!
Ön nem eltérő véleményeket, hanem hülyeségeket fogalmaz meg, amikor meg nem ezt teszi, akkor meg kötekedik!
Na ide figyeljen! Éjszakára szolgálatban voltam/12órás/. A feleségem most dolgozik nappalra /12órás/. Én főzöm az ebédet, látom el a családot, és majd este én mondom a nejemnek, gyere kész az estebéd.
Nem számoltam a napokat, lehet, hogy 18v.20 napja volt, de nem hagyott el az emlékezetem mint Önt!
Én is mint mások érdeklődöm itt, mert érintett vagyok 46 év munkaviszonnyal, de sajnos most,hogy megint ide tévedt mérgelődnöm kell!
Csak azért válaszoltam, hogy lássa be megint hülyeséget írt! Emelkednie kellene e fórum szintjére, de jól írta, Ön csak süllyed!
jozsi19510!
"és ez a fórum azt gondolom mindannyiunké"
Most akkor mi van? Még se? Csak az írhat ide, akinek nincs eltérő véleménye? Leszámolta a napokat, mikor írtam ide? Ennyire ráér? Az ebédet főzi az asszony? Majd szól, gyere Józsikám, kész az ebéd!
Majd elmosogat, míg maga az ebéd elfogyasztásától fáradtan elpihen és ontja magából a sok sületlenséget.
Szégyellem magam, hogy a maga szintjére süllyedtem azzal, hogy válaszra méltattam.
Bocsi, most olvastam tovább, már megint nem figyeltem !
Előrehozott jelölt , az 53-as nők / úgy tudom / elmehetnek csökkentettbe 59 évesen 37 évvel , nem csökkentettbe 40 évvel, amibe a suli is benne van .Legalábbis így rémlik, ha azóta ez nem változott ! Ez a 40 év nem az akciós .
- És nagyon sajnálom a Hölgyet,őszinte részvétem a hátramaradott hozzátartozóinak,akik gyászolják ezt a fiatal,elkeseredésében a halált választó metróvezetőt! Élhetett volna még,de így,nem akart!!!----- A Jó Isten áldja meg,nyugodjon békében!!!
- Kedves Fórumozók!A Metróvezető hölgy 49 évesen ugrott le az emeletről, a végrehajtók elől a minap! A kollégám is volt,igaz Ő metrót vezetett én buszt!Ez az igazi nagy tragédia,igaz! Valóban ne bántsuk egymást,egy hajóban vezetünk!A baj az,hogy ,a kormány megosztja a nyugdíjasokat,a nyugdíjba készülőket,ilyen-olyan módon.Ez az oka mindennek,mert sérti azt az embert aki valóban többet dolgozott,többet fizetett be a nyugdíjkasszába és idősebb,mint sok más,már nyugdíjas,vagy most nyugdíjba menő!Ezt nem szabadott volna így kezelni,de ez van,ez ellen nem lehet mit csinálni! De hála a Jó Istennek,vannak ezek a fórumok! A lényeg,hogy ha lehet,mindenki ott kérjen tanácsot,ahová " tartozik "! Mert világos,hogy feldühiti a tanácsadót az,ha valaki az Előrehozott öregségi fórumra,már nyugdíjasként,az iránt érdeklődik,hogy hogyan dolgozhat nyugdíj mellett,miközben az itt lévők többsége,azért küzd,hogy egyáltalán eltudjon menni nyugdíjba! Igaz? Ez csak egy a sok közül,valóban ne sértegessük egymást,van elég bajunk így is! Üdv.,mindenkinek!!!!!!!!!
Üdv Kedves fórumozók!
Gitta52!
Nem sokáig bírta ki, hogy ne írkáljon ide hülyeségeket! Cserben hagyta az emlékezete, vagy nagy úr a kényszer? Tizenhat napja lett kérve Öntől, hogy csak nyugdíjtémájú kérdéssel forduljon a fórumhoz, mert egyéb megnyilvánulására itt nem tartanak igényt! Nyilván már több oka is volt ennek, de most megint rátett!
Kedves Gitta52, itt senki nem bántja a másikat, itt mindenki sorstárs!
Nem kell erről a fórumról múlt időben beszélni! Ez a fórum most is jó, mert segít a rászorulókon!
Nagy tisztelője vagyok Lyonee-nek, valóban nem ír már egy ideje, de nem tartom valószínűnek, hogy az intelligencia hányadosa akadályozza ebben! Szerintem nincs itt méltatlan helyzet kialakulóban!
És ez a fórum azt gondolom mindannyiunké, nem vettem észre, hogy valaki kisajátította volna!
Azt tanácsolom, hogy ember maradhasson alkosson, de máshol! Nyugojon meg nincsennek vérig sértett segítők, csak lehet, hogy dolguk van!
Tehát alkosson máshol, és emlékezzen, mire kérték ezen a fórumon már sokadszor!
Üdv jozsi19510
Remélhetőleg, most október 23-án,a nagygyűlésen és más megmozduláson, nem lesz semmi olyasmi,ami 2006-ban megtörtént,mert az egy nagy tragédia lenne országunkra nézve!Mindenki vigyázzon magára,elvégre ez egy nemzeti ünnep lenne!/ Itt se bántsuk egymást,minden kifog derülni, december 31-ig.Ez a biztos!
Kedves Jucijutka!
Most sztrájkolnak a "vérig sértett" segítők.
Csak annyit tudok, hogy vagy 63 évesen, vagy a nők 40 éves kedvezményezettel mehetsz nyugdíjba.Egyik sem most van.A közalkalmazotti előrehozott nyugdíj szvsz nem áll össze.
Várni kell, mert a jogszabályokat most változtatják.
http://www.magyarhirlap.hu/…gdijban.html A félreértés kedvéért,nem uszításként,nem a feszült ség fokozásáért,csak érdekességként másoltam ide ezt a cikket!Végül is,érdekes az írás! Magyar Hirlap: Bayer Zsolt írása. Nem is kommentálom,minek.
Kedves rokapapa22!
Nagyon igazad van! Nem tudják sokan, hogy van sokkal nehezebb élet is.
Ha tehetném, tudnám hová, vinnék Neked egy tányér gőzőlgő tyúkhús levest, hogy melegítse át tested és lelked.
gitta
nemtudom ki hogy van vele, rokkantként még nemigen volt min megnyugodni,mert örülök, ha valaki eltámogat pár lépésre, s aki beteg rokkant eddig sem volt félnivalója. Legalább a nyugdijasok ne egymás ellen beszélnének, dehát ilyen az ember. /már aki/ sosem boldogitott ,hamásnak több jobb jutott. Ledolgoztam életem javát és beteg lettem. Akkor jön egy ilyen,hogy hiába a 37é v és lehetek kegyelemből valminek nevezett senki,mert volt olyan jó a sors,h nem haltam bele. Szomorú világot élünk. MINDENKINEK a legjobbakat kivánom
- Az egyik terv megbukott! A Rokkantsági nyugdijasok, megnyugodhatnak egy kicsit! Az Öregségi nyugdíjasok,mikor tudnak meg valamit hitelesen?----
gittám..
jól elvagyunk..remélhetőleg moderál már végre/valaki bennünket:-)mondjuk a casablanka:-)
Addig azért: talcsi 23-án a Szabad sajtó avagy az Astoria sarkán:-)
- szerintem megiszunk egy asztoszabadsajtós kevertet:-)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02