My dear Gaby!
Not necessary to agree with me!Blocked you!
Hy!
Előrehozott öregségi nyugdíj
Édesem Gitta !
Dugulj már vissza lécci az ilyen dogmákkal máshová!
"Felesleges egymás bántása!
A törvények változnak, mindig is így volt. Azt keresni, ki jár jobban, mint én, felesleges.A társadalmi körülmények változnak.Az biztos, hogy az átlag embereknek kell a nagyobb terheket viselni. A történelem ismétli önmagát"
Imádlak egyébként !!!!
gabuschod/53
1953. 12.10.-én születtem, munkaviszonyom 1973 októberétől van. Közalkalmazott vagyok, több mint 38 év munkaviszonnyal. Mikor mehetek el nyugdíjba és milyen feltételekkel? Nálunk a cég 1000 Főt készül leéoíteni, jövőre meg 3000-et! Köszönöm, ha adtok tanácsot: Juci
Kedves ötvenkettes!
Nyugodj meg!
Valami félreértésről lehet szó. Amit idéztél, az valami jövő évi tervezet. Nem vesznek el Tőled semmit. Nyugi!
Szép estét!
"...a jövedelempótló juttatás azonnali megvonását tervezik, hacsak egy órát is merészel dolgozni mellette az illető."
Azért másoltam be ezt a szöveget, mert nemrég ment el tőlem a népszámláló, és volt olyan kérdés a nyomtatványban, pl. a múlt héten dolgoztam-e akár egy órát is... most olvasta a kommenteket nem értem már ezt az egészet, 42 évet és 5 napot dolgoztam végig, saját jogú nyugdíjas vagyok???????, amely legalább negyven év és az 59 év betöltésével lehet kezdeményezni, ill. lehetet, akkor ezek szerint én sem vagyok szerencsés, habár márc. 11.-től elismert öregségi nyugdíjas lennék!!! Határozat is van!!
Ha én most dolgoztam volna egy órát is, akkor a saját jogú nyugdíjamat elvennék, na erre lehet csomót kötni... Nem gondoltam volna, hogy ennyi idegességen kell végig mennem öregségemre, hogy rettegnem kell, amikor aktív dolgozó voltam, akkor a munkahely megmaradásáért rettegtünk mindannyian, most pedig, hogy ne haljunk éhen.... hát ez remek!!!
Kedves Fórumozók!
Felesleges egymás bántása!
A törvények változnak, mindig is így volt. Azt keresni, ki jár jobban, mint én, felesleges.A társadalmi körülmények változnak.Az biztos, hogy az átlag embereknek kell a nagyobb terheket viselni. A történelem ismétli önmagát.
Ez a fórum azért volt jó, mert segített eligazodni az ügyintézésben. Aki ebben igazán segített, Lyonee volt. Jó ideje nem ír a fórumra, gondolom nem véletlen. Sokkal inteligensebb annál, hogy részt vegyen ebben a méltatlan helyzetben, ami az utóbbi időben itt kialakult.
Van, aki ezt a fórumot azóta saját fórumának tekinti és előírja:"vonulj vissza" vagy "maradj velünk" /Pedig állítólag Lyonee-tól tanult! Talán, jobban kellett volna figyelni!/
Senkit nem szeretnék megbántani, de most is és mindig az a véleményem, hogy addig vagy ember, amíg alkotni tudsz a közösségért.
Legyen mindekinek szép hétvégéje!
gitta
Sitimaci, de az új rendőrök avatásán mondta a zorbán , h abból finanszírozzák a fiatalok fizuemelését, amit az öregektől elvonnak, azt hittem rosszul hallok ! Meghallgattam mégegyszer hátha...
Digiteye, hát nem sok jónak nézünk elébe, ki tudja még , mire nem képesek ?!
Szia szafika ! Pontosan,ahogyan irtad!Nincs semmi feszültségfokozás,csak minden miattuk /is/van főleg,mert irritálta a kormányt és sok ember reklamált amiatt ,ami ott folyt/ik/ a nyugdijba menetel folytán!És most igen,megmutatják a civileknek is,hogy nem lehet csak úgy " korábban " nyugdíjba elmenni büntetlenül!Amúgy minden szavad igaz,már többször leirtad a véleményedet,hogy sokunk,milyen sok évet dolgozott és közel vagyunk,vagy már többünk,be is töltötte a hatvanat! Ezt nem lehet összehasonlítani a " szomszéd tehene dögöljön meg " cimű "verzióval",engem speciel nem érdekel/t/ hogy más mikor megy nyugdijba,de az már igen,ha mások miatt /is! " szív " az ember példastatuálás cimén!A fokozatoság elvéről,meg ne is beszéljünk,fénysebességgel jönnek az ilyen-olyan bejelentések,irások az átalakításról,de a kormány részéről,még semmi konkrétum nem hangzott el,törvény nincs róla! Marják addig is egymást az emberek,ha akarják!
- csera!!!! Attól függ,hogy mennyi lesz a nyugdija a rendvédelmiseknek! De állítólag megemelik ezért a nyugdíj összegét, és ebből vonják majd!Ezt irták,igaz? Csak a feszültségfokozás kedvért!!! Irjuk már le az igazságot,mert úgy korrekt!-------
Digiteye , ez is volt az egyik tervezetbe, a fene tud már eligazodni közöttük, abba az volt a vélemény, h vagy dolgozzon, v legyen nyd-as, nem érdekli őket senki véleménye !
Attuska, olyan hihetetlenül találékonyak az emberek , valahol olvastam, h egy alkoholistát, aki ugyan már kigyógyult , újra hosszabbították a rnyd-át, el is ment " londonországba " szerencsét próbálni, meg is keres 500 fontnak megfelelő nyd pótlást, miközbe szintén olvastam valahol, h ha 3 hónapnál hosszabb ideig valaki külföldön tartózkodik, megvonják a rnyd-t, nem tudom , melyik igaz, csak tippelnék.
Tudom, h rengetegen vannak, akik idő előtt elhasználódnak , nagyon kevés igazán egészséges emberkét ismerek, de a tisztelt politikusainknak is kellene , h legyen annyi esze, h itt bizony az emberkék java nem úgy élt, az elmúlt években , mint egy jóléti államban , míg pl a svédeknél a munkáltató és a dolgozó összesen 1/3-át fizeti a bérből ,a bér után, mint egy magyar, a megmaradó összegből meg , tud biztosítani normális életet, addig a magyar ha ügyesen kuporgat , akkor se ! A politikusok olyan sok mindennel visszaélnek, rossz példa, pedig , pont nekik kéne elöljárni , jó példával ! Nem látom tőlük a jót ! Csak azt , ami nekik kedvez ! Nekik jó !
szafika!
Könnyedén megoldható, hogy ne lehessen visszaélni a nyugdíjjal és csak jövedelem emelés gyanánt vegye igénybe az, aki erre hsználná.
A tervezet is már ez irányban mozdul el, a jövedelempótló juttatás azonnali megvonását tervezik, hacsak egy órát is merészel dolgozni mellette az illető. Szerintem helyesen.
Ha nem merev életkori korlátokhoz kötnék a nyugdíjazás választási lehetőségét, akkor az állam az állampolgárai iránti felelősségének is eleget tenne. Sokan vannak olyanok, kik nem rokkantosíthatók, de már nem munkaképesek, mivel kiöregedtek. Ezek számára, habár amíg bírtak ők is hozzájárultak a társadalom egészéhez munkájukkal, tudásukkal, adójukkal, a merev nyugdíjkorhár egyszerűen embertelen. Szinte gázkamra, vagy tajgetosz, hisz elpusztulnak a merev korhatárig.
Sokféle úton megoldható szerintem az, hogy visszaéljen valaki a korai nyugdíjba vonulás lehetőségével.
Összeg korláttal például.
Gondolom senki sem választaná 30 évesen a nyugdíjazását, ha ennek összege szinte csak az életben tartásához lenne elegendő és mellette egy fillért sem kereshetne.
sitimaci
a feszültség fokozásának elkerülése miatt nem árt pontosítani:
a rendvédelmiseknek a nyugdíjemelés korhatár nélkül benne van a tervezetben, de viszont a nyugdíjukat 16% szja levonás fogja terheli - ugye milyen "jól hangzik"?
Te melyiket választanád a két rossz közül, ha lenne lehetőséged?
Kedves szafika! Igazad van,ennyire nem szabadna "elereszteni a gyeplőt",nem ez a megoldás,ha valaki ilyen fiatalon a nyugdíjat választaná,akkor éhen halna abból amit kapna,hiszen mit fizethetett be a kasszába! Mellette fusi,fekete,akkor meg minek!De ha valóban ezt válassza,mert beteg,akkor hogyan tovább,gyógyszer,ellátás,eltartás? Ki-mikor-hogyan-miből? Erre van a Rokkantsági nyugdíj intézménye,csak sajnos egy kisebb réteg,visszaélt ezzel és most azok is isszák a levét akik valóban rászorultak erre az ellátásra!Talán máshol kéne keresni a megoldást,biztosan lenne többünknek is,más ötlete,igaz? Na amit Attuska irt,az már közelit a Svéd nyugdíj modellhez,kérdés az,hogy kinek-mikor-miért lenne jó,előbb utóbb,ezt fogják bevezetni!!!
Sitimaci ! azt mondta az egyik rendvédelmis , náluk a fegyver, erre biztos összefosták magukat, de mivel , valakivel ki kell szúrni, maradtunk mi !!
- Gondolom sokan elolvasták a Veci által bemásolt cikket!Gratulálok!Csak a korhatár feletti nyugdijak és a fegyveres testületek szolgálati nyugdija /!!!/ fog emelkedni! Akár hány éves a szolgálati nyugdijas és akár hány évet dolgozott!Érdekes kivételezés,akármilyen okokból.A szolgálatisok úgy látszik hogy jobban megérdemlik az emelést!Igy kel összeugrasztani a népet,ez /is/kel ahhoz,hogy egymást utálják az emberek!---- /Hiába,úgy látszik,hogy az áremelkedések és az infláció,csak az emelésben részesülőket érinti!?/
Atttuska, érdekes ötleteid vannak, a javával, még egyet is tudok érteni, de áruld el , aki 30 évesen ny-at választana , az ? évet dolgozott , fizetett azért, h nyd-as lehessen ?! Ki az a bolond , aki nem ezt választaná, így is sokan visszaélnek... akkor mi lenne ?!
A másik topicban Zulu találta ezt a hírt:
Csak korhatár felett emelkedik a nyugdíj
http://www.narancsjuice.hu/…ik-a-nyugdij
Üdvözlettel Veci
Okt.1.D-Day..
Szuper volt és min.60 ezren voltunk:-)
Senki helyett nem álltam az egyik lábamról a másikra 3 órán keresztül a Néprajzi Múzeum előtt(kemény dolog ácsorogni 59.évesen,de megérte:-)
- továbbá nem is fogok soha..álljon mindenki a saját lábára.
Okt.23.Milla szervezése és remélhetőleg nem fajul polgárháborúba:-)
De akkor is ott leszek, mert magamért megteszem azt,hogy vonatozok és ácsorgok újra órákat,ha esik/ha fúj.
Egyszerű az egész:-)
Üdv gabusch53
Veci!
Nagyon köszönöm válaszodat, várok, hisz egyebet úgysem tehetek.
Többiek!
Diszkrimináció kapcsán egy pár gondolat.
Nem vagyunk egyformák, nem azomos korra kopunk el, már kapott- szerzett adottságaink révén sem.
Az egyenlő mérce alkalmazása mindenképp diszkrimációhoz vezet.
Ezen dilemma feloldása csak úgy lehetséges, hogy meg kell adni mindenkinek a választás lehetőségét és nem azonos korlátok közé szorítani őket.
Szerintem nem is lenne szabad léteznie nyugdíj korhatárnak, mivel ez máris diszkriminatív, csupán csak a nyugdíjbavonulási lehetőség szabályainak szabadna léteznie, mellyet vagy elfogad az adott személy, vagy nem.
Ezeket a szabályokat meg úgy kellene megszabni, hogy a minél későbbi nyugdíjba vonulásra ösztönözzenek, de ne tiltson el kategórikusan senkit sem a nyugdíjba vonulás lehetőségétől.
Akár már 30 évesen is választható legyen a nyugdíj, természetesen ezzel ne lehessen visszélni és csakis az arra mindenképp rászoruló választhassa.
Hisz van olyan, aki már 40 évesen öregkori végelgyengülésben meghal és van, aki 80 évesen is életerős és fiatalos.
Érdemes elolvasni!
Szafika, ne máááááár. Én se úgy gondoltam, de volt aki kissé ironikusan reagált a nullákra ezért írtam. Szólj csak nyugodtan és írj, mert sokat segítünk egymásnak.
Gyere csak máskor is várom a hozzászólásodat :)
Elena54
Az előrehozott nyugdíj, korkedvezményes nyugdíj is teljes jogú öregségi nyugdíj a ma még hatályos jogszabály szerint. Még nem kellene temetni a lehetőséget, meg kell várni a törvényt.
Szerintem nem a rosszindulat szólal meg belőlünk, csak mi is érvelünk a mi nyugdíjunk mellett, hiszen törvény adta lehetőséggel éltünk mindannyian, akár melyik nyugdíjbavonulást nézzük. Valójában, akik anno ipari tanulók, vagy szakmunkástanulók voltunk, nekünk is keményen kellett dolgozni.
- Aki maszeknál volt, pláne (anno én 8-9 órát dolgoztam a mesternél, szabadságot nem adott és persze ingyen dolgoztam, nem fizetett ösztöndíjat, a járulékot pedig a szüleim fizették, mert máskülönben nem vett volna fel tanulónak).
- Aki kereskedelemben volt, ugyanúgy kellett dolgoznia, mint egy nem tanulónak, tanulóbérért felnőtt munkát.
- Aki gyárban dolgozott ott is hajtották a tanoncot.
Mindannyiunknak megvan a "keresztje", nem bántani kell egymást.
A véleményem mégis az (ezért akár megvethetsz), hogy minden korhatár alatti nyugdíjast ugyanazzal a mércével kellene mérni. Ha az volt a cél ezzel a nők kedvezményes nyugdíjával kapcsolatban, hogy megosszák a nőket, akkor az legalább sikerült.
Üdvözlettel Veci
Sziasztok!
Kimazsoláztam az új Alaptörvényből az alábbi 3 bekezdést. Szerintetek?
XIX. cikk
Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának szociális biztonságot nyújtson. Anyaság, betegség,
rokkantság, özvegység, árvaság és önhibáján kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén minden magyar
állampolgár törvényben meghatározott támogatásra jogosult
(4) Magyarország az idõskori megélhetés biztosítását a társadalmi szolidaritáson alapuló egységes állami
nyugdíjrendszer fenntartásával és önkéntesen létrehozott társadalmi intézmények mûködésének lehetõvé tételével
segíti elõ. Törvény az állami nyugdíjra való jogosultság feltételeit a nõk fokozott védelmének követelményére
tekintettel is megállapíthatja
XXV. cikk
Mindenkinek joga van ahhoz, hogy egyedül vagy másokkal együtt, írásban kérelemmel, panasszal vagy javaslattal
forduljon bármely közhatalmat gyakorló szervhez
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02