Vesper!
Figyeled még a fórumot?
Jubileumi jutalom kifizetése
1994. április 1-én munkahelyet váltottam. Miután az új munkahelyemen igazolták a ledolgozott éveimet, az elöző munkahelyeimet közalkalmazottnak jelőlték. Elérkezett a 25 éve jubileumi év, azt a választ kaptam, hogy csak papiron fogadták el, de nem számít
közalkalmazottnak az előző munkaviszonyom. Azt szeretném kérdezni lehetséges, hogy irásban megadták, de mikor a jubuleum kifizetéséről volt szó, már nem voltam jogosult.
Tisztelettel: Nagyné Horváth Edit
horvath.edit
Az előző munkahelyed időtartamát csak a fizetési fokozatnál vették figyelembe, a jubileumi jutalomnál a tényleges közalkalmazottként eltöltött idő számít. Ha az több munkáltatónál keletkezett (de mind közalkalmazotti), akkor összegeződik az idő.
Üdvözlettel Veci
25 éves jubileumi jutalom kifizetése kérdésében szeretnék felvilágosítást kapni. Szeretném tudni jár-e ebben az évben illetve, ha nem, akkor melyik évben jár a törvény szerint.
1981. július- 1994 szeptemberéig az ÁFÉSZ alkalmazásában dolgoztam. Munkahelyem megszűnt íg GYET-en maradtam 1999- áprilisáig. (Ez az idő nem számított még akkor munkaviszonynak)
Ekkor elhelyezkedtem a helyi Önkormányzatnál, mint közalkalmazott a mai napig fennáll a munkaviszonyom.
Várom válaszukat!
Tisztelt Szerkesztőség!
Sajnos csak a mai nap folyamán értesültem a 2010. július 6-i hatállyal közszolgálati jogviszonyom kormánytisztviselői jogviszonnyá történő átalakulás egyik negatív következményéről. Természetesen a jubileumi jutalomról van szó. 1982 augusztusában (1989-ig, időközben sorkatonai szolgálat)létesítettem első munkaviszonyomat a Magyar Állami Eötvös Lóránd Geofizikai Kutató Intézetnél. 1989-től -kikérővel-kerültem a jelenlegi munkáltatóm jogelődjéhez. 2007. augusztusában megkaptam a 25 éves jubileumi jutalmamat köztisztviselőként. A 30 éves jubileumi jutalom esedékességére irányuló kérdésemre a személyügyes kolléga ma tájékoztatott, hogy erre bizony még jó sokat várnom kell, mivel a Kjtv csak 1989-től ismeri el a jubileumi jutalom számításánál figyelembe vehető szolgálati időt. Azóta olvasom a fórumot és ehhez kapcsolódó oldalakat. Kérdésem az lenne, hogy történt-e valamilyen változás (TV módosítási beadvány,AB állásfoglalás, bármi) a törvény értelmezésével, az 1992 előtti munkaviszony beszámításával kapcsolatosan? Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: memor
Tisztelt Hölgyem/Uram!
41. éves munkaviszonyom van, és 21 éve dolgozom közoktatási intézményben mint gyógypedagógus.
Korábban (első munkahelyként) a Kispesti Textilgyárban dolgoztam, mely a munkakönyvemben is bejegyzésre került. Időközben a gyár Művelődési Házának vezetője lettem 1983-1988-ig, ez idő alatt a Textilipari Dolgozók Szakszervezetének állományában közalkalmazotti jogviszonyban dolgoztam, melyről igazolásom is van.
1988.09-1999.12. hónapig az MSZMP XVIII. ker. Bizottságának állományában dolgoztam, melynek befejezésekor végkielégítést kaptam.
Az eltelt 41 év alatt semmiféle jubileumi jutalomban nem részesültem, holott csupán 3 munkahelyem volt életemben. Többször kértem, hogy nézzenek utána, van-e lehetőségem arra, hogy a törvényben előírt jubileumi jutalmak "valamelyikét" legalább megkapjam, de erre eddig nem került sor.
Nagyon szeretném megkérdezni, hogy számomra valóban elérhetetlen, hogy valaha jubileumi jutalmat kapjak, hiszen a kollégáim folyamatosan megkapták a 25-30-40 éves jutalmakat, csak én nem.
Kérem, szíveskedjék a következő e-mai címre választ küldeni: bojti27@freemail.hu
Köszönettel: CSik Árpádné
Tisztelt Hozzáértők!
39 év után 2006-ban elmentem nyugdíjba. Ez idő alatt végig az egészségügyben dolgoztam, mint szakápoló!
Miután leszámoltam a munkahelyem nem fizette ki a 40 év után járó jubileumi jutalmam. Nyugdíjazásom után is aktívan, teljes munkaidőben ledolgoztam 3 évet.
Legutolsó munkahelyemen szereztem tudomást a közalkalmazottaknak járó jutalomról. Felvettem azzal az intézménnyel a kapcsolatot, ahonnan elmentem nyugellátásba, de ott azt mondták, hogy ők nem fizetnek, mivel alapítványi kórház. Ezután megkerestem a jelenlegi munkahelyem humánpolitikai osztályát, hogy leszámolásom után legyenek szívesek ők kifizetni a jubileumi jutalmam. Először elutasították, majd a leszámolásomat követően (ami 2011.03.31-én történt) megmutattam nekik az ide vonatkozó törvényt, és azt mondták kifizetik a 40 év után járó összeget. Most, amikor a papírjaimért bementem, azt közölték velem, hogy még sem jár és még egyeztetnek a jogi osztályukkal.
Az én tudomásom szerint megillet a jutalom, de kérném szíves segítségüket ebben a helyzetben!
Jár-e vagy sem, és ha igen akkor hogyan, és kinél tudom érvényesíteni az jogaim.
Mielőbbi válaszukat és segítségüket előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Tisztelt Jogi Fórum!
Ez év 03.28.-án küldtem egy rövid levelet a jubileumi jutalommal kapcsolatosan, amire választ azóta nem kapta, csak 2 db hírlevelet, amiből az én esetemre vonatkozóan nem találtam meg a választ.
Üdvözlettel:
fuli22
Tisztelt Jogi Fórum!
2010 szeptemberében -már a felmondási időm alatt- lett volna aktuális a 40 éves jubileumi jutalmam,amit nem fizettek ki, mert állami köztisztviselői munkaviszonyom munkaviszonyom végkielégítéssel szűnt meg. Decembertől már nyugdíjba is mentem. Érdeklődöm, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint van-e még lehetőség a jubileumi jutalom számomra történő kifizetésére?
Köszönettel
Fuli22
Férjem 2011. október 19-én ment nyugdíjba 60 éves kórban, 45 éves munkaviszonnyal.A jubileumi jutalmát már augusztusban meg kellett volna kapnia, de akkor nem fizették ki mondván mindig év végén fizetik.December 17-én meg is kapta. A kérdésem, ez törvényes eljárás?Amikor nyugdíjba ment nem számolták a fizetéséhez ezt az összeget, nyugdíjasként kapta meg, adót is vontak le belőle.Jogosan jártak el? Válaszotokat előre is köszönöm. Tisztelettel:Mária
marcsianyu52
Az utolsó munkában töltött napon ki kellett volna fizetni, az adót jogosan vonták le, de így nem számították bele a nyugdíjalapba.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Köszönöm a válaszodat, de mint laikus még mindig nem értem, hogy az adóbevallásnál hogyan kezeljük ezt az összeget.Nyugdíjas idő alatt kapott keresetként?
Üdv: Mária
marcsianyu52!
Ez a bevallás elkészítésénél igazán nem probléma: férjednek a munkahelyéről a sok papír között biztos van adóigazolás is, de ettől független a jub. jutalmat majd a 1153-as bevallás 1.sorában a munkaviszonyból származó jövedelmek közt kell feltüntetni. A töredék évre kapott nyugdíjat pedig a nyufig igazolása alapján a 18. sorban, már ha nem változik a bevallás szerkezete. Fontos, hogy a levont adó rovatban is szerepelnie kell a jub.jutalomból levont adónak. De szerintem erről komplett igazolást kellett kapni a férjed munkahelyétől. A bevallási határidő 2012.05.20. Ha végkép elakadtok, akkor irány egy könyvelő. üdv: Zsuzsa
Zsuzsa!Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
Azután szeretnék érdeklődni, hogy jár-e a 40. éves jubileumi jutalom. 1999.12.30.-én mentem nyugdíjba a rendőrségtől, korkedvezménnyel 31.év munkaviszonnyal, mint hivatásos. 2004.-től visszamentem a rendőrséghez dolgozni nyugdíj mellett, mint közalkalmazott. 2012.01.01. meg van a 40. éves munkaviszonyom. A cég nem akar jubileumi jutalmat fizetni, mert állítólag nem jár. kérdésem, hogy valóban nem jár-e a jutalom. Amennyiben átmegyek másik munkahelyre ott megkaphatom-e, mível már őregségi nyugdíjra vagyok jogosult.
Sziasztok!
Abban kérném segítségeteket, ha egy nyugdíjba vonuló közalkalmazottnak 2012-re már csak a munka alóli felmentési idő esik, jár e neki a 25 éves jubileumi jutalom, amely 2012-ben lenne esedékes?
Számít e a kifizetés szempontjából, hogy a felmentési idő alatt tölti e be a 25 évet, vagy csak utána töltené, mikor lenyugdíjazzák?
2001. július 01. napjáig fizikai alkalmazott, akinek ekkor közszolgálati jogviszonya átalakult munkaviszonnyá, jogosult-e jelenleg jubileumi jutalomra? 1986.05.10. napjától folyamatos a jogviszonya az Önkormányzati hivatalnál (korábban Községi Közös Tanács). Érvényes rá a 2001. évi XXXVI. törvény 107. §. (3) bekezdése? Ennek értelmében véleményem szerint, attól függetlenül, hogy jelenleg már az Mt. hatálya alá tartozik, jogosult a Ktv. szerinti jubileumi jutalomra.Ebben az évben megy nyugdíjba, 40 éves jogviszonya alapján. Segítségeteket előre is köszönöm.
2011 decemberében töltöttem be a 25. közalkalmazotti évemet.
Hogyan juthatok a jubileumi jutalomhoz?
Tisztelt Jogi Szakértők!1987juni.15-1988márc.31 kezdtem dolgozni 4-órás állásba,majd 1988 ápr.1-től 12órás munka rendbe szakmunkásként.Szeretném megkérdezni,hogy mikor jár a 25 éves jubileumi kifizetés.Előre is köszönöm!
Tisztelt Fórumozók!
A jubileumi jutalom kifizetésénél közalkalmazottnak a havi alapbért önmagában vagy a bérkompenzációval növelt összegét számolják-e?
Üdv: Korall (53-as nö)
Tisztelt Fórumozók!
A volt Szovjetunóból települtem át '93-ban. Még odakint 17 évig dolgoztam pedagógusként. Magyarországon először egy napilapnál dolgoztam 6 évig. 13 éve újra tanítok. Öt évvel ezelőtt megkaptam a 25 éves jubileumi közalkalmazotti jutalmat. Idén lenne esedékes a 30 éves juttatás, de elutasították arra hivatkozva, hogy a külföldön töltött idő nem számít bele a közalkalmazotti munkaviszonyomba. Ez tényleg így van? Ez valami új törvény? Öt éve még nem így volt? Kérem segítsen valaki!
Köszönettel! Mária
Valóban nem jár, csak a magyar közalkalmazotti jogviszonyra, eddig sem járt, nem változott a törvény. 13 év közalkalmazotti jogviszonyod van, 12 év múlva, ha meglesz a 25 éved, lehetséges, hogy nem kapod meg, mert már egyszer megkaptad.
Tisztelt Válaszadó!
Sehol nem találtam választ arra a konkrét kérdésemre, hogy az V. ker. Ingatlankezelő Vállalatnál, majd a jogutódjánál (Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt.) 1986-1998-ig fennálló munkaviszonyom beszámít-e a jubileumi díj megállapításába. 2001-től a mai napig köztisztviselő vagyok. Véleményem szerint a Vagyonkezelő Zrt. (illetve a jogelődje az IKV) a kjt. hatálya alá tartozó szervezet, ennél fogva vonatkozik rá a hatályos kttv. 150.§ (3) bek. b) pont. Előre is köszönöm a választ.
Üdv:
Hogyula
Tisztelt Lyonee!
A kérdésem a következő lenne:
Adott 37 év közalkalmazotti jogviszony, majd 3éves munkaszerződéseses jogviszony. 2011 dec 30. korkedvezményes nyugdíj 40 év eltöltött munkaviszony után. jubileumi jutalom kérése 1 évvel késöbb. Jogos nem jogos ön szerint?
válaszát előre is köszönve
tisztelettel.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02