Lakásszövetkezet

osztap # 2025.12.18. 11:39

g.peter23,

Gondolom, érzed, ez egy elég tág kérdés. Fontos még a földhivatal (épület alaprajzai, rajta bejelölve az egyes albetétek - tulajdonosként kikérheted), a NAV és az önkormi adóosztálya (beadott adóbevallások és adószámla-kivonat az előírt és megfizetett adóról - csak az elnök kérheti ki).

g.peter23 # 2025.12.17. 21:56

Van még valami ahonnan lehet keresni bármit a lakszöv-ről? e-beszamolo, e-cegjegyzek, e-akta, cégközlöny, (utolsó kettőt köszi, ezekről nem tudtam)

osztap # 2025.12.17. 14:23

Ha egy éve lejárt az elnök mandátuma, eljárhat még?
Jogszerűen nem, hiszen nem ő az elnök. HA a NAV tényleg azért törölte az adószámot, mert észlelte, hogy lejárt a mandátuma, AKKOR nem fogja neki engedni, hogy betekintsen semmibe. Dettó, ha ő ad meghatalmazást. Ha viszont nem észlelte, akkor megmutatják neki, még akkor is, ha ez szabálytalan. A jogszerű megoldás a minél előbb megválasztott és a Cégbíróságon bejegyzett elnök.

Az ügyvédet jó, hogy felhoztad. A Cégbíróságon ügyvédkényszer van, azaz az új elnök bejegyzése iránti kérelmet ügyvédnek kell benyújtania. Érdemes megkeresned egyet már most, aki fog tudni segíteni már a közgyűlés összehívásában és levezetésében is. Nem lenne jó, ha valaki jogosan támadná meg a határozatokat, és egy ekkora házban bőven lehet egy hülye, aki dafke bíróságra akar menni... Az ügyvéd nem lesz ingyen, de a lakszöv fogja fizetni. Érdemes lehet olyat megkeresni, aki a korábban már dolgozott a lakszövvel, pl. aki a 2016-os alapszabályt ellenjegyezte.
Az alapszabályotok szerint csak tag lehet elnök - van ügyvéd tagotok? Beszéljetek vele!

Erről szerintem egyik félnek sem lesz már papírja (55 éves panel)
Meg lennél lepve, hogy Manci néni a harmadikról milyen papírokat őrizget! :)
Ha vannak bérleti szerződések (vagy sejted, hogy vannak), ÉS a lakszöv nem ismeri a tartalmukat, mondja fel őket a lakszöv (új elnöke) a régi Ptk. szerint. Ha a másik félnek nem tetszik, akkor úgyis jelezni fogja, esetleg perre is megy. Legkésőbb akkor elő kell állnia a régi bérleti szerződéssel. Már a legelején beszéljetek azokkal, akik használják a tárolókat, mindenkinek jó volna, ha kiderülne per nélkül, hogy léteznek-e a szerződések.

g.peter23 # 2025.12.17. 08:25

Tároló:
Attól függ, mi van a régi bérleti szerződésekben, pl. hogyan lehet azokat felmondani.
” - Erről szerintem egyik félnek sem lesz már papírja (55 éves panel)

Van 10% lakszöv-tag (tagnak kell lennie, nem tag tulajdonos nem elég!), aki kéri a közgyűlés összehívását? Ők az utolsó mentsvár”. - Csak ez játszik hivatalosan.

Ha egy éve lejárt az elnök mandátuma, eljárhat még? Vagy adhat felhatalmazást, hogy a NAV adjon nekem információt?
Ügyvéd lehet elnök, vagy kaphat felhatalmazást, hogy eljárjon jelen ügyekben?

Köszi a sok segítséget!!

osztap # 2025.12.17. 07:40

lakó szerint ez a terület - a loggia - a Szövetkezet tulajdona
És az alapszabály szerint? Azon belül: Kié a loggia fala, és kié a loggia fém korlátja és üvege?

borsika # 2025.12.17. 07:31

Az előző kérdésemből kimaradt,hogy a lakó szerint ez a terület - a loggia - a Szövetkezet tulajdona,szerintünk a lakáshoz tartozik.

borsika # 2025.12.17. 07:28

Jó reggelt!
Szerintetek a loggia( két oldalt zárt beton fal van) elől fémváz és üveg.
A fémváz alul és felül ebben a falban van rögzítve.
Egy lakó felújíttatta a loggiáját,a fémvázat is. A kivitelező az alsó fém bontása során kiszakított egy jókora darab betont,mely az alatta lakót is érinti es balesetveszélyes is lehet.
Mielőtt megoldás kell.
A lakó szerint ez a ktg.és munka a Szövetkezetet terheli.
Engedélyt nem kért,de már sok tulaj megcsináltatta,ilyesmi nem merült fel.
Köszönöm a segítséget.

Szomorú örökös # 2025.12.16. 18:32

g.peter23

Ez micsoda és kinek szól?
Ő csak a fórum legújabb trollja, ne foglalkozz vele.

osztap # 2025.12.16. 17:14

g.peter23,

Ezt néztem én is a Cégközlönyben. 2025.10.08. adószám törlése, 2025.12.11. kényszertörlés elrendelése.

Az elnök eddigi akciói alapján nem hinném el, amit mond, hanem iratokból dolgoznék. Miért törölte a NAV az adószámot - tényleg azért, mert lejárt az elnök mandátuma?

Amit ő mond a mandátuma kétéves meghosszabbításról, nekem erősen kétséges - az alapszabály ezt kifejezetten nem engedi meg, a törvény szerint meg nincs ilyen. Ő már nem elnök, ha a mandátuma lejárt. Ezért közgyűlést kell összehívni, hogy válasszatok új elnököt, mert az elnök jegyzi a lakszövöt. Ki tudja összehívni:

1. Maradt még két olyan igazgatósági tag, akinek nem járt le a mandátuma? Ha maradt, ők. Ha nem, akkor nincs igazgatóság, tehát nem tud közgyűlést összehívni.
  2. Van legalább két FB-tag, akinek a mandátuma nem járt le? Ha maradt, ők. Ha nincs, akkor nincs FB sem, tehát az sem tud közgyűlést összehívni.
  3. Van 10% lakszöv-tag (tagnak kell lennie, nem tag tulajdonos nem elég!), aki kéri a közgyűlés összehívását? Ők az utolsó mentsvár.

Hogy van-e igazgatósági tag és FB-tag még élő mandátummal, azt az e-cég-betekintőn a 2020 óta keletkezett közgyűlési határozatok átnyálazásával tudod ellenőrizni, ha nem kapod meg a közgyűlési jegyzőkönyveket a volt elnöktől.

Amint megvan, hogy ki hívhatja össze a közgyűlést, azt az alapszabály szerint össze kell hívni. Ha nincs se igazgatóság, se FB, akkor a következő pár napban járd körbe a házat, és gyűjts be a tagok 10%-ának aláírását a közgyűlés összehívásához, és az alapszabály szerint hívd összeg magad. Siess, nehogy kifussattok a Ctv. szerinti határidőkből a törlés visszafordításához.

g.peter23 # 2025.12.16. 15:30

VI. számú lakszöv.
10.08-án van a cégjegyzékbe.

osztap # 2025.12.16. 13:49

cégbíróságon lehet kérvényezni még 8 hónapot. Valóban van ez a 8 hónap?
Szerintem érdemes az elejéről indulni, és a tényeket rögzíteni. Iratokból, nem az elnök emlékei alapján. Első körben nézd meg a Cégközlönyben az iratokat, a végéről kezdve. Ha onnan nem világos, kérj meghatalmazást az elnöktől, menj be a NAV-hoz és a cégbíróságra, tekints be az iratokba.

Megjegyzem, Sopronban az Opten egyetlen lakszövöt mutat, ami ellen hivatalból törlés van folyamatban. Ott viszont a Cégközlöny szerint volt ugyan kényszertörlési eljárás 2025 elején, de azt megszüntették. Aztán 2025 decemberében indult egy újabb, adószám törlése miatt. Ez ti vagytok?
Meg kell tudnod, miért törölte a NAV az adószámot (iratból!), meg kell szüntetned az okot, újra lesz adószámotok, és akkor a bíróság megszünteti kényszertörlési eljárást is.

Én nem tudok a nyolc hónapról. A határidőket a Ctv. 117.§ és után tartalmazza. Sokkal rövidebbek, és nem hasonlítanak arra, amit az elnöktől hallottál. https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Tároló:
Attól függ, mi van a régi bérleti szerződésekben, pl. hogyan lehet azokat felmondani. A régi Ptk-t kell alkalmazni. Ha szabályosan felmondjátok, és nem költözik ki, akkor mint minden más bérleményt - birtokperben, ha arra sem, végrehajtással.

Aki nem tag, az fizet közös költséget + NEM TAGI ALAPOT.
Mi a "nem tagi alap" jogalapja? Első blikkre ez megy szembe az általam hivatkozott passzussal. Főszabály szerint a tagok és nem tagok fizetés szempontjábó egyenlőek.

g.peter23 # 2025.12.16. 11:59

osztap,

"„aki nem tag, magasabb közös költséget fizet.”
Szerintem ez szembemegy a Lakszövtörvény 44. § (1)-gyel."
Nem fejtettem ki teljesen, nemtudom számít-e. Aki nem tag, az fizet közös költséget + NEM TAGI ALAPOT.

Voltam az elnöknél, megkérdeztem pár dolgot, van ami gyanús.

Írtam korábban, hogy a lakszövön törölt adószám (és kényszertörlés) van, ami nem jogerős még. Aztmondja azért, mert 2025 januárban lejárt az 5 éves mandátuma + 30 nap (ez igaz), és a cégbíróságon lehet kérvényezni még 8 hónapot. Valóban van ez a 8 hónap?

Adószám törlés pedig azért lett, mert letelt a 8 hónap is.
Erre a megoldás szerinte, hogy ügyvéddel el tudja intézni, hogy még 2 évre ő legyen az elnök. Lehetséges? (Nem tudom miért nem akar közgyűlést, amin újra meg lenne választva. Mondjuk már a f.sza kivan vele, szabadulna tőle)

Másik téma:

Szeretnénk, hogy fizetős legyen a lakszöv tulajdonában álló közös részek, amiket a lakástulajok tudnak bérelni, jelenleg ingyen. (pl alagsori pincehelységek.) Arra gondoltam, hogy felmondjuk az összes bérleti szerződést, és újraszerződünk.
Na most, van akinek rendbe a bérleti szerződése, vagy, tudjuk kié a tároló, de nincs neki szerződése, viszont együttműködne.

Két fajta probléma van elsőre:
Mit lehet azzal kezdeni, akinek az építéskor adtak tárolót (1970-ben, és talán még papírja is volt róla...),de nem használta, és azóta beköltözött más? Csavar: a lakszöv, a frissen beköltözött tulajjal szeretne újraszerződni.

AKi nem hajlandó, rendezni a lakszövvel a tároló kérdést, mit lehet vele tenni? pl, nem hajlandó aláírni az új szerződést.
Hogy lehet kilakoltatni?

Megnéztem több lakás tulajdoni lapját, ennyi szerepel rajta ( I.Rész, 2. pont) :
Bejegyző határozat, érkezési idő: 114/1973.01.15
Jogi jelleg: Szövetkezeti ház
Az önálló ingatlanhoz tartoznak a köz gyűlési jegyzőkönyvben meghatározott helyiségek

ELnök szerint, a lakszöv a fennállása óta nem adott el közös helységet. (kivéve 1db, gondnoki lakás)

Köszi!

osztap # 2025.12.12. 08:20

Mennyire lehet érvényesíteni mostanában a közös költség behajtását?
Jól. Ez az adós ingatlanán jelzáloggal biztosított követelés lesz. Mindent előz egy árverés után a vételár felosztásakor, kivéve a tartásdíjat, az adós által fizetendő munkabért (ritka), és a korábban bejegyzett jelzálogjogot. És tekintve, hogy mennyit mentek fel az ingatlanárak az elmúlt években, az a megelőző jelzálog nem vihet olyan sokat, ha van is.
A sikertelen behajtás tipikus oka, hogy (i) az elnök nem foglalkozik a behajtással, (ii) a jogalap bizonytalan (pl. nincs meg a közös költséget előíró közgyűlési határozat, jegyzőkönyv, stb.), vagy (iii) az adós hivatkozik az elévülésre, ÉS azt sikerrel teszi.

Lehet publikálni a nem fizető tag nevét?
Persze, csak nem mindegy, kinek. A faliújságra nem írhatod ki, mert ott minden arra járó láthatja. A Kisalföldben sem hirdetheted. De a többi tagnak küldött közgyűlési anyagokban természetesen ott lehet, hogy Gipsz Jakab tag x forinttal tartozik, Szabó Gizi meg y-nal. Hiszen enélkül a közgyűlés nem tudna dönteni pl. arról, hogy elfogadja-e a beszámolót, mennyi legyen jövőre a közös költség, kizárja-e a tagot a Lakszövtörvény 38. § alapján, vagy pótbefizetésre kötelez-e a 46. § szerint minden tagot és nem tag tulajdonost. A NAIH-nak van erre egy állásfoglalása, igaz, az társasházakról szól, de a jogi érvelés ugyanaz lenne a lakszövtörvény alapján is.
https://www.naih.hu/…18_04_18.pdf

aki nem tag, magasabb közös költséget fizet.
Szerintem ez szembemegy a Lakszövtörvény 44. § (1)-gyel.

Kovács_Béla_Sándor # 2025.12.12. 07:14

A lakásszövetkezet a velünk élő Kádár-kor.

g.peter23 # 2025.12.12. 01:28
  • még egy

Lehet publikálni a nem fizető tag nevét?
Szomszéd lakszövbe szavazással kizárják a lakszöv tagságból, aki nem tag, magasabb közös költséget fizet.

Hogy lehet szavazni, ha nem publikus a név?

g.peter23 # 2025.12.12. 01:25

osztap

Köszi, sikerült!

Mennyire lehet érvényesíteni mostanában a közös költség behajtását? Mármint hogy valóban fizessen a tulaj.
Ha jól tudom, az utóbbi években változott a közösköltség behajtási lehetősége.
Ügyvédi Fizetési meghagyás+jelzálog, vhogy így megy. Nem is a folyamat érdekel, hanem hogy működik -e a dolog.
Korábban írtam h van egy tulaj aki 10 éve nem fizet, vizet sem (elzárni nyilván nem lehet).
Egyéb fortély? Pl kaputelefon kiköttet,

Köszi

osztap # 2025.12.11. 09:10

Az arsboni.hu oldalán, a korlátolt felelősségű társaságokat írja, a lakszöv elnök is ez lenne? (bocsi, asztalos laiukosok vagyunk)
Nem, de ez van hozzá jogilag legközelebb. Az országban van ezer lakszöv, és háromszázezer kft, ezért az utóbbiakról írnak cikkeket. :)

Alapszabályt hol lehet kikérni?
https://eakta.birosag.hu/…g-betekintes
Egyesével meg kell nézni az iratokat, a végéről kezdve. Vagy bemész a cégbíróságra, és kikéred az aktát iratbetekintésre.

g.peter23 # 2025.12.11. 02:39

Alapszabályt hol lehet kikérni?

Ide küldtem e-papírt, de még semmi válasz:(olyat nem találtam h Győri cégbíróság)
Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő
Szolgálat (CEGINFOKER)

Elnök nem segít.

Köszi

g.peter23 # 2025.12.11. 00:06

Köszi!

Pár éve volt már egy pont ugyan ilyen szitu
(adószám törlés+akkori végrehajtások). Nem lett feltöltve az e-beszamolo-ra a cucc. Amibe csak 0 számok vannak beleírva bevétel/kiadás oldalra, évek óta... Később visszaállt a rendszer...de még ekkor is teljes érdektelenség volt a tulajok részéről. Nem volt határozat képes, az első gyűlés.

Az arsboni.hu oldalán, a korlátolt felelősségű társaságokat írja, a lakszöv elnök is ez lenne? (bocsi, asztalos laiukosok vagyunk)

osztap # 2025.12.10. 15:16

Hát akkor az új lakszöv lehetősége gyakorlatilag nulla.
Hát igen. Egyelőre robogtok a kényszertörlés és az egy szép nagy közös tulajdon felé. Kérdes, vissza lehet-e még fordítani a kényszertörlést és a törölt adószámot. Határidők, feltételek vannak, a jó szándék kevés.

A lakszöv törlésétől mennyi idő amíg létrejön egy működő tház? Mi lesz a közművekkel a köztes időbe?
Ha egyetértés van, akkor kb. fél év. Ha per kell, akkor kb. 2 évet szánnék rá: per plusz a társasház földhivatali bejegyzése. Közművek? Ha valaki befizeti a régi lakszöv nevére jövő számlákat, akkor lesznek, ha nem, akkor az egész házat kikötik. Hogy a pénzt ki, hogyan, kitől szedi össze, az a közműveknek mindegy.

mennyire büntethető, ha későbbiekben valami per, feljelentés, stb., indulna a lakszöv ellen?
Az általános felelősségi szabály a Ptk. 3:118. és 3:347. §. Olvasd el: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Az új elnök nem felel az elődje tevékenységéért, de meg kell tudnia mutatni, hogy orvosolni próbálta a hibákat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy készíteni kell tételes átadás-átvételi jegyzőkönyvet (ha a régi elnök erre nem hajlandó, akkor két tanú előtt leltárt) a lakszöv iratairól, eszközeiről, kötelezettségeiről, újrakönyvelni az adózási szempontból még el nem évült éveket, beszámolókat elkészíteni és letétbe helyezni, adóbevallásokat önellenőrizni, követeléseket (elmaradt közös költség pl.) beszedni, kötelezettségeket, amennyire a lakszöv pénzügyei engedik, rendezni. Nyilván a hitelezők felé mindezt kommunikálni kell, időben. Nekik is érdekük, hogy a szövetkezet lábra álljon, és tudja fizetni a hiteleket és egyéb tartozásokat. Ettől független, a mindenkori elnök eljárását lehet vitatni. Ha valaki azt ígéri, hogy tuti senki nem fogja a feleséged mint új elnököt beperelni, az nem mond igazat. Az más kérdés, hogy milyen esélyei vannak, ha a ő elvárhatóan jár majd el.

Büntetőjogról olvasd el ezt a cikket: https://arsboni.hu/…felelossege/
Akinek lehet félnivalója, az az előző vezetés. Nem lennék a helyükben. Főleg, hogy az új elnök, ha esze van, megteszi a feljelentést. Ezzel védi magát - a büntetőeljárás során megállapítanak egy csomó tényt arról, hogy az előző elnök, FB, könyvelő mit csinált és mit mulasztott, és a lakszöv milyen állapotban volt átvételkor. Ezek mind a feleséged bizonyítékai lehetnek, ha esetleg valaki beperelné őt magát.

g.peter23 # 2025.12.10. 11:59

Hát akkor az új lakszöv lehetősége gyakorlatilag nulla. Tht. 8. §. még elképzelhető. Bár pár kérdést felvet. A lakszöv törlésétől mennyi idő amíg létrejön egy működő tház? Mi lesz a közművekkel a köztes időbe?

Ha megpróbálnánk megmenteni a mostanit...azért nem vállalja senki, mert nem tudjuk mi van mögötte. A mostani, volt elnök is szabadulna a pozíciótól.
Ha, a feleségem elvállalná a lakszöv elnöki posztját, mennyire büntethető, ha későbbiekben valami per, feljelentés, stb., indulna a lakszöv ellen? Ezért nem válallja senki, nem tudjuk, mint magánszemélyekre, milyen hátrányokkal jár.

Van valami elévülési ideje a cégbíróság felé megküldött papíroknak? (mérleg, beszámolók)

Köszi!

osztap # 2025.12.10. 06:29

g.peter23,

Az ötleted nem működik. Sem a cégbíróság nem fogja bejegyezni az új lakszövöt, sem pedig a földhivatal nem fogja bejegyezni az új lakszövöt az ingatlan tulajdoni lapjára, hogy (i) a régi még létezik, és (ii) az új a régi 60 lakásából csak random 20-ra formál igényt.

Amit tudtok csinálni, ha a tulajdonosok nem működnek mind együtt: megszüntetitek a régit, akár végelszámolással, felszámolással (ha van adósság), akár törvényességi felügyeleti eljárás után kényszertörölve. Akkor lesz egy szép nagy osztatlan közös tulajdonotok, ami senkinek sem lesz jó. Még az idős tulajdonosoknak sem. Akkor észhez fognak térni a tulajdonosok, és mindenki alá fogja írni az új szövetkezet vagy társasház alapításához az iratokat. Különben esélytelen, hogy eladja a lakását. Te vennél bármit is, ahol van 60 lakóegység, de még egy használati megosztási szerződés sincs?

Ha pedig egy hülye mégsem áll kötélnek, a bíróság kérésre létrehozza egy társasházat, Tht. 8. §. Már ha a mostani HÉSZ meg a TÉKA engedi. Ezt érdemes az elején megnézni, mert ha nem engedi, akkor meg kell menteni a mostani lakszövöt mindenáron. Különben marad a szép nagy osztatlan közös tulajdon, ha megszűnne a lakszöv.

g.peter23 # 2025.12.10. 06:06

!

Tanácsot szeretnék kérni!

Van egy soproni lakószövetkezet, aminek 10+ éve nincs rendes vezetése, se könyvelő, se felügyelők. Konkrétan semmi, csak 3 db végrehajtás, csomó tartozás, 2db hitel. Éves beszámolók úgy vannak feltöltve, hogy nulla szerepel minden sorba, bevétel-kiadás, minden nulla.
Még a feltöltött file sincs átnevezve, „2021_merleg” néven van, a 2024-es beszámoló megküldve. Az elnöki jogviszony 2025. 02-ben lejárt, jelenleg törölve van az adószám, kényszertörlés alatt. (és ez csak a felszín).

Könyvelői tanácsra, szerintünk az lenne optimális, ha ez a cég megszűnne, és alapítanánk egy újat, itt sok a csontváz.

Az egyik fő gond, könyvelő azt mondja az összes tulajnak -mint leendő alapító tag- aláírása kell, és nyílván az alakuló közgyűlésen mindenkinek ott kell lenni. 60db lakásról van szó, idősek, ez felejtős.

Szerintem úgy lenne reálisan kivitelezhető az új szövetkezet, hogy pl. 20 lakástulajdonos, -vagyis immár alapító tag-, részt vesz az alakuló közgyűlésen, amin elfogadják 2/3-os többséggel az alapszabályt, tehát létrejön az új lakásszövetkezet (vagyis elindul a folyamat).
Ebbe az új lakásszövetkezetbe a maradék 40 lakástulajdonos pedig később belépne (vagy nem).

Mi lesz azokkal a tulajdonosokkal, akik nem lépnek be a szövetkezetbe? - Most is van egy tulajdonos, aki 10+ éve nem fizet közös költséget, vízet, fűtést...
Egy ilyennel mit lehet kezdeni, az új szövetkezetbe? Ha a leendő szövetkezet létezését is letagadná, a fizetendő dolgokkal együtt.
Megtehetem azt, hogy pl nemfizetés esetén elindítom a szokásos folyamatot (fizetési meghagyás, jelzálog)?

Hogy néz ki gyakorlatban, egy ilyen váltás? Most nem a törvényi része érdekel, hogy hogyan készül egy új szövetkezet, hanem, hogy régi szöv. lezárása, sok tartozás befizettetése a lakókkal, cégtörlést kell kérni, utána mehet az új szöv.? mi lesz addig a szolgáltatásokkal? közművek.

Köszönöm!

osztap # 2025.10.29. 12:14

borsika,

Gondolom, már olvastad a Lakszövtörvény 29. § (3) bekezdést. A helyetekben én élnék az abban biztosított lehetőséggel, azaz a munkáltatói jogokat gyakorlja más (pl. az FB-elnök), kivéve azt, amit a törvény fenti bekezdése kötelezően a közgyűlés hatáskörébe utal. Sokkal praktikusabb ez napi szinten, mintha pl. közgyűlési döntés kellene ahhoz, hogy mikor mehet az elnök szabadságra.

Ehhez alapszabályt kellhet módosítani - ha jól emlékszem, olyan már volt nálatok. Utána a munkaviszony létesítése sima közgyűlési döntés, jelenlevők feles többsége, ha az alapszabály mást nem mond.

borsika # 2025.10.29. 08:11

Szervusztok!
Köszönöm az eddigi segítséget. Az elnökünk kapott megbízási szerződést, ahogyan tanácsoltátok december 31.-ig,az irodai munkák elvégzésére, az adminisztrátorunk betegsége idejére. Aki sajnos nem gyógyult meg, két hete meghalt.
Elnökünk úgy döntött,hogy eljön a főállású munkahelyéről és vállalja az elnökség mellett az irodai munkák elvégzését is, munkaviszonyban.
Ehhez kérek segíitséget. Azt már tudom, kell hozzá közgyűlési határozat., rendkívüli közgyűlést fogunk összehívni.
Mik itt a szabályok 2/3-os többség, a jelenlévők többsége?mit tanácsoltok? Az elnöki munkát tisztségviselőként végezte.
Most a munkaszerződés szerint meg kell-e bontani a munkaköröket? Napi 8 órás,teljes állású munkaszerződésben gondolkodunk. A munkabérét is jóvá kell hagynia a közgyűlésnek,mivel a közgyűlés lesz a munkáltató? A munkaköri leírását szintén? Bejelentett munkaviszony lesz természetesen.
Milyen beszámolási kötelezettséget kell előírni, milyen tájékoztatási kötelezettséget?
Eddig az irodai alkalmazottunk heti kétszer egy-egy órát tartott fogadóórát, az elnökünk havi egy alkalommal.
En személy szerint az irodait keveslem,de majd vezetőségin megbeszéljük a tanácsotok szerint.
Köszönöm szépen a segítséget.