Segítségnyújtás mulasztása gyerekvéd. központban


Tibi2 # 2020.03.30. 15:31

Tisztelt Fórumozók!

Gyermekeim lakhelyén működik az un. család- és gyermekvédelmi központ, amely a gyámhivatal munkáját segítve figyeli a problémás családokat, ha kell segítséget nyújt, beavatkozik, gyermeket kiemel, stb, stb…
Tudomásom szerint a gyermekvédelmi központban vannak un. családterápiás foglalkozások, amelynél egy 3. személy (mediátor) a szülő és gyermek közt megromlóm kapcsolatot próbálja helyrehozni.
Válásunk után gyermekemet az édesanyja teljesen elidegenítette és akadályozta a kapcsolattartást. Emiatt kértem a gyámügyi hivataltól segítséget, akik a gyermekvédelmi központhoz irányítottak. A központ viszont mindenféle látszat indokokkal elutasította kapcsolatrendezést szolgáló családterápiás foglalkozás igényemet. 2018 évében ,,HOSSZÚ VÁRÓLISTÁVAL” védekeztek illetve ajánlott levélben leírták, hogy ,,majd értesíteni fognak” ha a várólistán sorra kerülünk.
Vártam türelmesen, de csak nem akart jönni az értesítésük. 2020 januárjában írtam egy ajánlott levelet, amire azt válaszolták, hogy SZAKMAI INDOKOK miatt nem került sor a családterápiás foglalkozásra. Vagyis a HOSSZÚ VÁRÓLISTA csak egy HITEGETÉS egy áltatás volt.

Az intézményt létrehozó 1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szerint „a gyermeknek joga van ahhoz, hogy segítséget kapjon a saját családjában történő nevelkedéséhez, személyiségének kibontakoztatásához, a fejlődését veszélyeztető helyzet elhárításához, a társadalomba való beilleszkedéséhez, valamint önálló életvitelének megteremtéséhez.”
Hová lehet fordulni a gyermekvédelmi törvény(Gyvt.) megszegésével?
A láthatások akadályoztatásával és szülői elidegenítés után a központ mondvacsinált indokokkal (VÁRÓLISTA, ALKALMATLAN GYERMEK a terápiára) elutasította a segítségnyújtást. Ez a cserbenhagyás esete. Az apa-gyermek kapcsolat romokban, és segítségnyújtás nincs. Bizonyítani tudom, hogy kb. 10 levélben kértem segítséget az intézettől.
Melyik Gyvt §-t szegte meg a központ? Kihez fordulhatok? Bíróság? Rendőrség?

Kösz szépen a választ
Tibor