hazudik a rendőrség


jack4 # 2009.06.05. 13:38
  • A FRP állásfoglalását is figyelembe véve - mely nem köti a döntéshozatalban - az ORFK vezetője vizsgálja ki az alapvető jogot sértő rendőri intézkedés elleni panaszokat. A határozata fellebbezésnek helye nincs, azonban felülvizsgálata közvetlenül kérhető a bíróságtól. A keresetlevelet a határozat közlésétől számított harminc napon belül lehet benyújtani a

Fővárosi Bírósághoz. Ezt a határozat jogorvoslatra vonatkozó része is tartalmazza. Ez tehát a rendőri intézkedés jogszerűségének kivizsgálására vonatkozik.

  • Ettől el kell különíteni a szabálysértési eljárást, ami a személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése miatt indult, vagyis hogy adatainak bemondását, az okmány átadását megtagadta. A feljelentést az intézkedő rendőrők készítették el, amihez nem szükséges, hogy a feljelentett bármit is aláíron. Itt ugyanis jkv-et nem vesznek fel, csak a feljeletés készül el. Ez alapján jár el a szabálysértési hatóság. Pénzbírságot megállapító határozata ellen az 1999. évi LXIX. tv. 88.§. (1). bek alapján kifogást lehet benyújtani a kézhezvételtől számított nyolc napon belül.

Ennek szabályait, illetve az elbírálásának menetét e §. tartalmazza.

_Wasp_ # 2009.06.05. 12:02

feljelentést lehet tenni, vagy pert lehet indítani. Esetleg lehet az ombudmannál próbálkozni. Vagy sűrűn káromkodva megtaposni a kalapotokat.... más ötletem most nincs.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

csalamádé # 2009.06.05. 11:46

Esti kutyasétáltatáskor anyósomat igazoltatták lakásuktól 20 méterre. Sötétben nem látta, hogy rendőrök vonják kérdőre- mivel be sem mutatkoztak, szemébe világítottak, s rögtön ordibáltak vele. Ijedtében haza próbált menekülni, majd mikor észrevette, hogy rendőrök együtt akart már működni. Addigra a két járőr agya úgy elborult, hogy leteperték a sárba, megbilincselték, s nem engedték, hogy igazoltassa magát azzal, hogy bekopog a pár lépésre lévő ablakjukon férjének szólni. Segítségért kiabált, így sikerült elérnie, hogy férje kijött, igazolta őt. De mégis bevitték, majd bármiféle egyzőkönyv vagy akármi felvétele után pár perc múlva másik járőr hazavitte. Az ügyeletes tiszt csak annyit kérdezett tőle, hogy nem mondta, hogy kutyát sétáltatott???
Jegyzem, végig a lábai mellett ugrált a két palotapincsije...
A Független Panasztestület több ízben elmarasztalta a rendőrök eljárását, de az ORFK egyszerűen teljesen hamis adatokkal, nem létező tanúkkal ezt a jelentést meghazudtolta és anyósomat pénzbüntetésre ítélte.
Mit kell tenni akkor, ha egyértelmű hazugságok szerepelnek az indoklásukban? Anyósom semmiféle jegyzőkönyvet nem írt alá az esetkor, nem tett akkor panaszt, mert mint tisztességes állampolgár, akinek soha nem volt semmi dolga a rendőrséggel, gőze sem volt annak, hogy ilyen helyzetben mit kell tennie.
Köszönöm a segítséget!!!