Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Közalkalmazott, köztisztviselő, közszolgálat

chava #   2019.11.27. 13:51

Nem vagyok ügyvéd, de a Kttv. Kommentár szerint:

A lemondás a közszolgálati tisztviselő által a munkáltatóhoz intézett egyoldalú jognyilatkozat. Lemondással mind a határozatlan, mind a határozott idejű kormányzati szolgálati jogviszony megszüntethető. A 2 hónapos - határozott idejű jogviszony esetén akár ennél rövidebb, az eredeti megszűnési időpontig terjedő - lemondási idő azt a célt szolgálja, hogy a munkáltató a megüresedett álláshelyet más személlyel be tudja tölteni. Ezért a lemondási időt a tisztviselőnek teljes egészében le kell dolgoznia.

TRyta # e-mail 2019.11.27. 13:19

Tisztelt Ügyvéd Úr / Ügyvédnő!

A 2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselőkről 61. § (2) úgy rendelkezik, hogy:
"a kormánytisztviselő lemondási ideje két hónap. A felek ennél rövidebb időben is megállapodhatnak.

De arra nem találok semmilyen utalást, hogy a felmentés időtartamának egy részére a munkavégzési kötelezettség alól van-e lehetőség mentesíteni a köztisztviselőt.

Állásfoglalását a fenti kérdés kapcsán előre is köszönöm!

Macsek 9518 # e-mail 2019.11.25. 15:12

Tisztelt Ügyvéd Ur
Az esetem a következö: közalkalmazottként dolgozom munkáltatom át akar adni magán céghez
Igy ugye megszünik a közalkalmazotti jogviszonyom ? Ha elutasítom az ajánlatot jár e végkielégités felmentési idö ?
Köszönöm válaszát

sortie #   2019.11.25. 08:03

Viktória64 2019.11.22. 19:55

Tavaly január óta vagyok betegállományban, táppénzen, a leszázalékolásom folyamatban van.
Januárban és február egy részében még betegállományban leszek.
Jár-e a 15 nap betegszabadság (jan2-22 között), ha január közepén vagy a végén bejelentem, és be is adom a felmondásomat? A felmondási időm március végén járna le, addig még táppénzen és szabadságon lennék. (közalkalmazott vagyok, határozatlan munkaszerződéssel 22 éve dolgozom ott)

Nem, folyamatosan fennálló, az egyik évről a másik évre áthúzódó keresőképtelenség esetén betegszabadságot elszámolni nem lehet, a táppénz ellátást mindaddig ugyanazon összegben folyósítják tovább, amíg keresőképessé nem válik.

Viktória64 # e-mail 2019.11.22. 19:55

Tavaly január óta vagyok betegállományban, táppénzen, a leszázalékolásom folyamatban van.
Januárban és február egy részében még betegállományban leszek.
Jár-e a 15 nap betegszabadság (jan2-22 között), ha január közepén vagy a végén bejelentem, és be is adom a felmondásomat? A felmondási időm március végén járna le, addig még táppénzen és szabadságon lennék. (közalkalmazott vagyok, határozatlan munkaszerződéssel 22 éve dolgozom ott)

drbjozsef #   2019.11.22. 06:47

(Bár nem lepne meg, ha a Kjt.-ben máshol lennének komoly kivételek, a pedagógusok is elég sokat dolgoztathatóak a kötelező óraszámon felül is ingyen, bizonyos feltételek esetén, és elég "rugalmasan" számolhat a KLIK ilyenkor, nem a munkavállaló javára).

Kérd írásban a helyettesítési díjat a leírt jogszabályhely alapján, aztán meglátod, mire hivatkozva utasítanak el...

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drbjozsef #   2019.11.22. 06:44

szgabor74,

A most hatályos Kjt. mindössze ennyit ír :

24.§(1) Ha a közalkalmazott munkaköre ellátása mellett a munkáltató rendelkezése alapján átmenetileg más munkakörébe tartozó feladatokat is ellát, s ezáltal jelentős többletmunkát végez, illetményén felül a végzett munkával arányos külön díjazás (helyettesítési díj) is megilleti.

Se feltételek, se mérték. De a megfogalmazásából következően ha többletmunkát végzel a saját feladataidhoz képest, akkor jár (és nem csak adható), és a saját illetményedhez kell arányosítani annak mértékét a többletmunkához képest.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

szgabor74 # e-mail 2019.11.21. 17:36

Közalkalmazottként fizetetlen szabadságon lévő kollégát helyettesítek. Helyettesítési díjat kaphatok-e, ennek mi a mértéke ? Adható vagy milyen tvr. határozza meg ? Ha nem teljes mumkaidős dolgozót helyettesítek, akkor a csökkentett munkaidős bére számít ?
Ha nem adja meg a munkálató mit tehetek ?

j.p.gy # e-mail 2019.06.24. 21:01

Tisztelt Szakértők!
Egy iskolában dolgozom kertészként, közalkalmazotti jogviszonyban.
Előző nap az iskola igazgatója behívott és azt mondta, hogy nincsenek megelégedve a munkámmal. Ezelőtt a közvetlen főnökömtől és az igazgatótól sem kaptam semmiféle panaszt a munkámra.
Kérdeztem, hogy kik, amelyre a válasz az volt, hogy több tanár is.
Majd egy kisebb vita után elém rakta az igazgató a közös megegyezéses papírt.
Gondolkodási időt kértem.
Ilyenkor mi a teendő, hogyan tudok a helyzetből legjobban kijönni?
A válaszokat előre is köszönöm.
j.p.gy

FeriR # e-mail 2019.05.17. 08:55

Kollégiumban pedagógiai asszisztensként dolgozom, mint közalkalmazott. Főiskolai és egyetemi diplomám is van, tehát végzettségem szerint pedagógus vagyok. A heti óraszámom 40 óra.
Segítséget kérnék, az éjszakai munkavégzés esetében a 22 órától másnap reggel 6 óráig tartó időszakra 15%-os óradíjat kapok, míg a kollégák, akik pedagógusként dolgoznak ők 50%-ot. A 138/1992 (X.8.) Korm. rendelet 11.C paragrafus b pontjának 5. és 6. része szerint számomra egyértelmű, hogy 50%-os óradíjat kellene kapnom. A munkáltatóm szerint ez rám nem vonatkozik, így a Munka Törvénykönyve alapján kapom a 15%-os óradíjat.
Valóban helyesen értelmezi-e ezt a munkáltató és valóban csak 15%-os óradíj jár és nem 50%? Kérem segítségüket!

chava #   2019.05.14. 10:34

Kit-ben a 131.§-ben szabályozott fizu nélküli szabadság mellett kvázi fizu nélküli szabiként jelenik meg a Kit. 93. § (2) esetei közül néhány, ahol mentesülhet a munkavégzési kötelezettség alól a dolgozó a mtatói jogkör gyakorlójának engedélye alapján, ilyenkor (többek között) a munkáltatóval történő megállapodás szerint illeti meg díjazás.

oliver777 # e-mail 2019.05.14. 09:35

Kedves Szakértők!

Fizetés nélküli szabadság tekintetében szeretnék kérdezni.
Tudomásom szerint két típusa van, az első amikor meghatározott esetekben alanyi jogon jár, a második amikor munkáltató hozzájárulásával történik.
Az első eset mind a kit.-ben mind az mt.-ben szabályozva van.
A második esetre viszont egyikben sem találok szabályozást. Vagy erre az estre nincs konkrét rendelkezés? Csak a gumiszabály, hogy munkavállaló javára a munkaviszonyra vonatkozó szabályoktól el lehet térni?
Mt. 43. § (1) A munkaszerződés - jogszabály eltérő rendelkezése hiányában - a Második Részben foglaltaktól, valamint munkaviszonyra vonatkozó szabálytól a munkavállaló javára eltérhet.

cincinnatus #   2019.05.08. 07:41

rita0110 2019.05.07. 10:01

Tisztelt Szakértők!
Azt szeretném megtudni, hogy részmunkaidős foglalkoztatás esetén a nehéz körülmények között végzett munkáért járó pótlék is csak töredék részben jár?
Köszönettel!

A munka törvénykönyve a bérpótlék mértékéről ekként rendelkezik:

66. A bérpótlék

139. § (1) A bérpótlék a munkavállalót a rendes munkaidőre járó munkabérén felül illeti meg.

(2) A bérpótlék számítási alapja – eltérő megállapodás hiányában – a munkavállaló egy órára járó alapbére.

Fentiek alapján tehát főszabály szerint igen, azonban ettől a felek -megállapodás alapján- eltérhetnek.

Javasolt tisztázni, hogy van-e a cégnél érvényes kollektív szerződés, vagy egyéb megállapodás és az hogy rendelkezik az Ön által hivatkozott "a nehéz körülmények között végzett munkáért járó pótlékról".

rita0110 # e-mail 2019.05.07. 10:01

Tisztelt Szakértők!
Azt szeretném megtudni, hogy részmunkaidős foglalkoztatás esetén a nehéz körülmények között végzett munkáért járó pótlék is csak töredék részben jár?
Köszönettel!

chava #   2019.04.25. 16:31

Ki kell venned a szabadáságot, ha nincs jogviszony megszüntetés, nem váltják meg.

hekate # e-mail 2019.04.25. 15:44

2017.júliusában mentem el szülni az akkori bérem 350.000 Ft volt. 2018. januárjában levették a helyettesítés díjamat és az eltérítésemet és 166 ezer lett a bérem, amit ténylegesen nem kaptam meg soha, mert Gyeden voltam. Most vissza akarok menni dolgozni, kérem a szabadság megváltásomat. Melyik bér lesz irányadó? A Kit. 2018.12.01. Napi bért ír, aki ezt akkor kapta, annak ez alapján, de mi van a Gyedesekkel, akiknek az utolsó ténylegesen kifizetett bére a 2017 évi??

farkaskazmer # e-mail 2019.04.20. 21:34

Sziasztok!

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének facebook oldalára feltettek a minap egy kalkulátort, amivel ki lehet számolni kit, hogyan és milyen mértékben érintett hátrányosan (vagy nagy ritkán előnyösen) az új törvény rendelkezései.

Hogy ne kelljen keresgélni, belinkelem, gondolom lesz olyan, akit érdekel: http://kitkalkulator.probaljaki.hu/

Azt írják, hogy idézem:

"Számold ki Te is a Téged ért kár mértékét és oszd meg velünk e-mailben (mkksz@mkksz.org.hu; jelige: kalkulátor)!"

A dolog amúgy csak erős idegzetűeknek ajánlott, bár ha elég sokan jeleznek vissza, talán a szakszervezetnek sikerül elérnie valamit

Persze, tudom, naiv vagyok :)

bubuska11 # e-mail 2019.03.24. 12:40

Kedves Szakértők!
Új a munkahelyem, megállapodtunk x bérösszegben. Ez az összeg illetményből + vezetői illetményből áll. Egy másik papírom is van "illetményen felüli" illetménypótlékról, ez a kulturális illetménypótlék, 30,400 forint. Ezt utóbbit nem kaptam meg sem én, sem a velem együtt belépett kollégák, mondván, hogy az benne van a teljes fizetésben, eleve úgy állapították meg a fizetésünket, hogy az állásinterjún megbeszélt x összeg legyen a végösszeg. Fizupapírt még nem kaptam februárról, csak az aláírt szerződésből indulok ki.
Ehhez mit szóltok, más közszolgáknak is így alakul a fizetése? Az illetménypótlék benne számoltatik az illetményben, holott az erről szóló papír címe nagy betűkkel az, hogy "illetményen felüli"????

mmmelinda # e-mail 2019.03.18. 11:31

Tisztelt Szakértők! Köszönöm a válaszokat. Alapvetően optimista vagyok, talán azért gondoltam, hogy tévedés lehet mögötte, és arra, hogy biztos, korrigálásra kerül a hiba.....

chava #   2019.03.18. 11:26

@drbjozsef Pontosan...mármint nem tévedés, vagy hiba...
Értettem én, hogy mi a kérdés lényege mmmelinda-nak, csak azt nem, hogy nem látja még ebben az egészben, hogy mi a nagy valóság...

mmmelinda # e-mail 2019.03.18. 11:16

Kedves Chava! A szabadságok kiszámításához kapcsolódó, a senioritáshoz hasonló elvre gondoltam, amely korrigálná az én esetemhez kapcsolódó anomáliát, illetve az Ön által említett lényeges csökkenést. Hogy esetleg erre születik-e megoldás, esetlegesen jogszabály módosítással.

drbjozsef #   2019.03.18. 11:12

Azt gondolhatja, hogy ez jogalkotói hiba, vagy tévedés.

Hát, nem az.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

chava #   2019.03.18. 11:05

@mmmelinda Korrekció? Miben? Rengeteg embernek 11 vagy annál több nappal csökkent az évi szabija függetlenül, hogy vezető volt vagy vezető most.
A napi 30 perces munkaidő-pluszról nem is beszélve...

mmmelinda # e-mail 2019.03.18. 10:27

Tisztelt Szakértők! A Kit. szerint, osztályvezetőként mindössze 25 nap szabadság jár egy évben. Korábban, tekintettel a koromra/munkában eltöltött évekre már 32 nap szabadság járt, úgy hogy nem volt még vezetői kinevezésem. Várható, hogy lesz esetlegesen korrekció ebben?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.03.14. 19:34

Hülyeség.

www.kbs-ugyved.hu