Közbeszerzésről érthetően - fókuszban az elektronikus közbeszerzés | Budapest, 2019. április 4. csütörtök | Regisztráljon most!

Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Közalkalmazott, köztisztviselő, közszolgálat

mmmelinda # e-mail 2019.03.18. 11:31

Tisztelt Szakértők! Köszönöm a válaszokat. Alapvetően optimista vagyok, talán azért gondoltam, hogy tévedés lehet mögötte, és arra, hogy biztos, korrigálásra kerül a hiba.....

chava #   2019.03.18. 11:26

@drbjozsef Pontosan...mármint nem tévedés, vagy hiba...
Értettem én, hogy mi a kérdés lényege mmmelinda-nak, csak azt nem, hogy nem látja még ebben az egészben, hogy mi a nagy valóság...

mmmelinda # e-mail 2019.03.18. 11:16

Kedves Chava! A szabadságok kiszámításához kapcsolódó, a senioritáshoz hasonló elvre gondoltam, amely korrigálná az én esetemhez kapcsolódó anomáliát, illetve az Ön által említett lényeges csökkenést. Hogy esetleg erre születik-e megoldás, esetlegesen jogszabály módosítással.

drbjozsef #   2019.03.18. 11:12

Azt gondolhatja, hogy ez jogalkotói hiba, vagy tévedés.

Hát, nem az.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

chava #   2019.03.18. 11:05

@mmmelinda Korrekció? Miben? Rengeteg embernek 11 vagy annál több nappal csökkent az évi szabija függetlenül, hogy vezető volt vagy vezető most.
A napi 30 perces munkaidő-pluszról nem is beszélve...

mmmelinda # e-mail 2019.03.18. 10:27

Tisztelt Szakértők! A Kit. szerint, osztályvezetőként mindössze 25 nap szabadság jár egy évben. Korábban, tekintettel a koromra/munkában eltöltött évekre már 32 nap szabadság járt, úgy hogy nem volt még vezetői kinevezésem. Várható, hogy lesz esetlegesen korrekció ebben?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.03.14. 19:34

Hülyeség.

www.kbs-ugyved.hu

Fourt # e-mail 2019.03.14. 19:26

Üdvözlöm !
Azzal a problémával állok szemben , hogy a feleségem 2001-től közalkalmazottként dolgozott egészségügyben , majd 2013-tól óvodában dolgozott mint pedagógiai asszisztens . Közben elvégezte a főiskolát és most már óvónőként fog dolgozni. A jogviszonya folytonos volt közalkalmazottként. A vezető óvónő állítása szerint az egészségügyben eltöltött évek nem számítanak bele az ő bérezésénél a bértáblába. Tehát csak az óvodában eltöltött éveket veszik alapul .A kérdésem az lenne hogy ilyenkor nem a közalkalmazottként eltöltött évek alapján sorolják be a bértáblába?? Vagy csak a pedagógiai évek számítanak??
Segítségüket előre is köszönöm.

wers # e-mail 2019.03.14. 18:09

Leszek, csak nem tudom 50 fölött mennyire lehet rám kereset. De egy próbát megér. Majd jelezz, ha látsz keresletet.

drmosza # e-mail 2019.03.14. 17:35

Az életpályám megtört.
Modell leszek.
.......Életpálya-modell.....

wers # e-mail 2019.03.14. 16:24

köszi, csak éppen mégsem így volt

chava #   2019.03.14. 12:42

@wers A Kttv-ben azért figyelembe kellett venni azt is, ha nem köziges: 8. § (5)
A közszolgálati tisztviselő besorolásánál (116. §) a munkavégzésre irányuló jogviszonyban, különösen a munkaviszonyban, állami vezetői szolgálati jogviszonyban, kormányzati szolgálati, állami szolgálati, közszolgálati, közalkalmazotti jogviszonyban, rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban, honvédelmi alkalmazotti jogviszonyban, bírósági szolgálati, igazságügyi alkalmazotti szolgálati, illetve munkaviszonyban, ügyészségi, hivatásos (szerződéses) szolgálati jogviszonyban, ösztöndíjas foglalkoztatási jogviszonyban, a 47. §-ban meghatározott ösztöndíjas jogviszonyban, bedolgozói munkaviszonyban, a munkavégzési kötelezettséget magában foglaló szövetkezeti tagsági viszonyban, a szakcsoporti tagsági viszonyban, a vállalkozási és megbízási szerződésen alapuló, valamint a személyes közreműködéssel járó gazdasági és polgári jogi társasági vagy egyéni cég tagjaként végzett tevékenységre irányuló jogviszonyban, továbbá az ügyvédi és az egyéni vállalkozói tevékenységre irányuló jogviszonyban töltött időt, valamint a 62/A. § szerinti jogviszony-létesítés esetén a két jogviszony közötti időtartamot kell alapul venni azzal, hogy a munkavégzési kötelezettséggel nem járó, megszakítás nélkül hat hónapot meghaladó időtartamból hat hónapot kell beszámítani. A sor- és tartalékos katonai, valamint a polgári szolgálat, a tizennégy éven aluli gyermek ápolására, gondozására, illetve a tartós külszolgálatot teljesítő dolgozó házastársa által igénybe vett fizetés nélküli szabadság teljes időtartamát figyelembe kell venni.

wers # e-mail 2019.03.14. 11:07

Sok helyen ugyanannyit keres egy 5 éves jogvsizonnyal és egy 20-30 éves jogviszonnyal rendelkező.

Eddig meg lehetett fordítva is, ha nem a közigben dolgozott 20-30 évet és nem köziges a felsőfokú végzettség, akkor minimálbéres kezdő fizetést lehetett érdemelni (mellesleg néhány esetben több és jobb munkával, mint aki dupla fizut kapott)

chava #   2019.03.14. 10:50

Átv. hk., Kttv. hk. Igen, febr 28-ig nem volt mindegy :) De sajnos új világ kezdődött márc. 1-vel... Sok helyen ugyanannyit keres egy 5 éves jogvsizonnyal és egy 20-30 éves jogviszonnyal rendelkező.

dipo # e-mail 2019.03.13. 22:21

@chava
Kttv felsorolja a szolgalati jogviszonyba tartozo jogviszonyokat, igy akar versenyszferaban is toltott munkaviszonyt, Atv egyertelmuen utalt a Kttv re hogy a kormanyzati szolgalati jogviszonynal a Kttv jogviszony beszamitasat kell alkalmazni, Kit viszont egyertelmuen kizarolag a kormanyzati szolgalati jogviszonyban toltott idot szamitja es nem utal Kttv re sem ebben a tekintetben.
Na most nagyon nem mindegy a Kit mellekleteben szereplo savos besorolasnal hogy valaki 15 evet dolgozott mar versenyszferaban es Atv ben még magasabb sav minimumat kapta de Kit nél mar csak az elso sav minimumat kapjhatja.
Szoval februar 28 ig nagyon is szamitott ki mennyit dolgozott.

Kincses # e-mail 2019.03.13. 21:18

Tisztelt Szakértők!
Ha jelen esetben egy köztisztviselő gyesen van, az őt helyettesítő köztisztviselőnek kell nyilatkozni a besorolásáról? A gyesen lévő munkavállaló jogviszonya most hogy alakul? Mivel gyesen van, védett helyzetben van. Neki hogy alakul a munkajogviszonya? Ez esetben mi a különbség ha aktívan dolgozna, vagy a mostani passzív helyzete között?

chava #   2019.03.13. 09:36

@dipo az álláshely betöltésének szakmai feltételeinek meghatározásakor figyelembe vesznek olyan szempontokat, mint szakmai tapasztalat (nyelvismeret, isk. végzettség stb.)
De hogy érted pontosan, hogy mit hagytak ki? Mi a hiba? Az adott álláshelynek megvannak a meghatározott feltételei jelenleg is, amelybe "belepakolták" az embereket, teljesn mindegy, hogy ki meddig dolgozott eddig/korábban a köz-, vagy versenyszférában, és az újaknál sem fog számítani.

dipo # e-mail 2019.03.13. 05:59

Kedves chava.
Nem értem a kérdést.
"Besorolasokhoz mar nem sok koze van", " ez csak egy szempont a sok kozul"
Konkretan a Kit besorolasnal semmit nem szamit be, nem csak egy szempont, szoba sem kerul sajnos ezt tevesztették el/ illetve hagytak ki direkt.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.03.12. 18:27
Bella18 # e-mail 2019.03.12. 14:29

Üdvözlöm Önöket!

Az alábbi kérdésben kérném a segítséget.

Köztisztviselőként ruházati költségtérítést kapok. Eddig, úgymond nettó összegként átutalták a számlámra a meghatározott összeget, de idén már - a jogszabályi változások miatt - bérként számfejtik és megadóztatják.

A kérdésem az, hogy ebben az esetben is kérheti a munkáltató, hogy maximum egy hónapon belül számlákkal bizonyítva számoljak el a pénzzel?

Köszönöm a segítő választ!

chava #   2019.03.11. 12:26

@dipo És mihez számítják be az előző jogviszonyokat? Az egyes álláshelyekre való besorolásokhoz már nem sok köze van annak, hogy valakinek mennyi év közszolgálati, munkaviszonyban eltöltött éve volt a múltban, ez csak egy szempont a sok közül.

dipo # e-mail 2019.03.11. 12:01

Kedves Chava!
Kedves Kovács_Béla_Sándor!

Köszönöm válaszukat.
Igen hallottam ilyen célkitűzásről, azonban Kit. egyértelmű ebben a tekintetben és erre nem terjed ki, ezért a dilemma. Azonban időközben úgy hallani, hogy már készül a Kit. módosítása, észrevették a hibát és kb beemelik a Kttv.-ben meghatározott beszámíthatóságokat valamikor...

chava #   2019.03.11. 08:52

KBS-nek igaza van. A Kit. egyik célkitűzése volt, hogy megszüntesse a szenioritás elvét. "Új belépőknél" (is) mindegy, hogy korábban közszolga volt- e az illető, vagy Mt-s stb. munkáltatói döntés kérdése lesz a besorolás ...

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.03.11. 07:37

Mintha azt írták volna, hogy a besorolás - az illetmény - első sorban nem a közigazgatásban töltött évek alapján történik. Akkor pedig nem probléma.

www.kbs-ugyved.hu

dipo # e-mail 2019.03.11. 06:51

Üdvözletem!

Önök véleményére is kíváncsi lennék.
Átv alapján Kttv alapul vételével kormányzati szolgálati jogviszonyba beleszamított " külső" munkaviszony is.
Kit. ben erről szó sincs. "Új belépőknél" de kozigen kívül dolgozóknál ez csöpp probléma lehet besorolásnál.
Valamit elnéztem, illetve nem tudom kiolvasni? Vaagy eselyes végrehajtási rendeletben ennek szabályozása?