Tisztelt Jogi Fórum!
Elcseréltem személyautómat egy használt autó kereskedésben. A kapott autóval 20-30 km után feltűnt, hogy fura kattogó hang jön a motor felől. Épp a szerelőhöz tartottam mivel elvileg csupán klímát kell bele tölteni és készen áll egy Hollandiai útra az autó. Azért is lett elcserélve, hogy az Euro5 szabvány meglegyen a Holland városokban.
A szerelő aztmondta, hogy szerinte nyelestengely. Vigyük vissza a kereskedésbe és beszéljük meg mi legyen. Így is tettünk.
A kereskedő mondta, hagyjuk ott az autót elviszi megnézetni. 2 nap múlva jelentkezett, hogy kettőstömegű lendkerék lesz a probléma, de ő nem tudja nekünk már időben megjavítani, mert mi is indulnánk külföldre és ő is megy nyaralni. Erre mondtuk, hogy akkor adja a vételárat és veszünk mást (ugye cseréltük, de a pénz is jó lett volna). Azt felelte: ilyen nincs, nem tudja vissza adni a vételárat (?) ad 150 ezer forintot abból megcsináltatjuk és mehetünk is. Naívan erre rá is bólintottam mert úgy voltam vele megnézette a szerelővel és tényleg jó lesz aztán mehetünk utunkra. Aláiratott egy papírt gyorsba mondván, hogy ezen az van hogy átvettem a 150 000 forintot és magunk szervizeljük. Végig sem olvastam figyelmesen...sajnos..
Megállapodás címen az van megfogalmazva, hogy motorból kopogó hang miatt vissza vittük és valószínűleg a kettőstömegű lendkerék a probléma. Közös megegyezés alapján 150.000 Forintot visszatérít a vételárból, tehát utólagos árleszállítást alkalmaznak. Ezzel együtt kifejezetten és kölcsönösen kijelentik, hogy az így csökkentett vételár tekintetében minden szerződésszegésért fennálló felelősségét egybehangzó akaratnyílvánítással, a jelen szerződés aláírásával kizárják, ill a vevő eláll mindennemű kellékszavatossági és/vagy garanciális követelésétől.
Elvittem szerelőhöz, most ott járunk hogy 500 000 Forint alkatrész árban ki lett cserélve az említett alkatrész plusz a komplett váltó is már, de a motor még mindig kopog.... A munkadíj még hátra van és még mindig a szerelőnél van..már egy hete.
Mit tudok most tenni? Ilyen van? Ez a megállapodás hogy lemondok a csereszavatosságról? Meg hogy félre vezet hogy nem adhatja vissza a pénzt?
Nagyon el vagyok keseredve...
Segítségüket előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel,
Fejes József