Üdv!!
Nekem 1 olyan ORBITÁLIS problémám van hogy:
Diák kedvezményt kihasználva utaztam a MÁV vasútvonalán
Sajnálatos módon 2 éve nem vagyok diák kedvezményre jogosult. X helyen vásárolva odajött hozzám újmagyar illető sugdosva hogy nem e szeretnék vásárolni tőle diákmatricát esetleg más iratokat (feltételezve hamis-t).
Ekkor követtem el a baklövést és elkezdtem tanakodni siralmas anyagi helyzetemet nézve és gondoltam milyen jó lesz legalább az utazásból megspórolni 1 pár forintot. Megvettem hát.(életem 1ső nagy baklövése)
A minap utaztam haza munkából mikor 2 fiatal kalauz elkérte a bérletemet. Átadtam. Ezután kérte a diákigazolványomat amit szintén át adtam.Ekkor mondták meg hogy az igazolványon lévő matrica nem érvényesíti az igazolványt és h. honnan szereztem. Kétségbe esve elmondtam 1 story-t ami nem fedte az igazságot. Én esti tagozaton tanultam 2 éve és arra az igazolványra ragasztottam az említett matricát.
Sajnálatos módod akitől vettem a matricát nem volt tisztában a matrica mely igazolványának érvényesítéséről így én ostoba felraktam 1 főiskolás matricát ( ami nem jó az esti tagozatra) Említette a 2 kalauz amennyiben nem tanulok az igazolványon szereplő iskolában (ami már ténylegesen nem 2 éve) akkor okirat hamisításért indítanak 1 eljárást.
Nem vagyok büntetett előéletű
Sajnálatos módon az én munkaköröm Személy és Vagyonőr
Na igen a kérdésem az az vagyis azok hogy:
Mennyit kaphatok vagy mit kaphatok ennek fejében (bírság,egyéb)?
Van e valami hatása a munkakörömre ( bevonhatják e a biztonsági bizonyítványomat,kamarai tagságomat?
Vagy bármi egyéb amire számíthatok és hogy van e valami mód ennek az elkerülésére.
Válaszokat mielőbb várom nagy ijedelemmel. T.T
Válaszokat előre is köszönöm