Tartozik nekem


Martina # 2004.06.25. 10:25

Sziasztok!

Az alábbi problémával fordulok hozzátok: van egy magánszemély, aki nagyobb összeget csalt ki tőlem, ezért feljelentettem. Az ítélet 2 év börtön és 15 napon belül ki kellett volna fizetnie 5mio Ft-ot. Természetesen az összeget nem fizette ki, most börtönben van. Tudtommal nincs is semmi vagyona esetleg egy ingatlan fele, amin az édesanyja haszonélvezete van. Dolgozni persze nem szeret, ha mégis dolgozik, akkor szigorúan olyan helyen, ahol minimálbérre van bejelentve.
Ennek ellenére nem szeretném ennyiben hagyni a dolgot, amit lehet szeretnék visszakapni.
Mit javasoltok milyen irányba induljak el? Mit tehetek ilyenkor? Meg kell várnom még kiengedik a börtönből? Honnan fogom tudni, hogy (ha egyáltalán!!!) hol dolgozik honnan tiltathatnám le a tartozását?
A lehető legkevesebb pénzt szeretném erre fordítani, mert már buktam ezen eleget (anyagilag és emberileg is).
Előre is köszönöm a segítséget!
Martina

szajbertattila # 2004.06.25. 10:33

Ha van valamije, akkor ara vezethető végrehajtás, ha nincs semmije, arra etrmésztesen nem - és nincs is semmi okosság arra, hoyg csinéljunk a pénzt at adósunknak, ha nincs semmije. A legjobb megoldás, ha nem adzs kölcsön, vagy ha nagyobb összeget adsz kölcsön bárkinek, akkor előre gondoskodsz a fedezetről, fedezet hiánynában pedig nem adod oda a kölcsönt.

Ha van egy jogerős ítéleted, akkor ez alajpán vezethető vlégrehajtás az adós vagyonára, a végrehajtó elvileg keres végrehajtható vagyontárgyakat - ha nem talál, akkor a végrehajtás eredménytelen lesz. Tehát: ha eleve lemondasz a végrehajtásról akkor biztos, hogy nem kapsz vissza semmit, ha perelsz, és indítasz egy végrehajtást, akkor talán visszakaphatod a pénzed, talán nem.

Karika # 2004.06.25. 12:15

Kedves Martina!

Valahol olvastam, hogy kiemelten jogsértő cselekedet, ha ilyenkor olyan embereket keresünk fel, akik baseball ütőkkel rendelkeznek. Szóval én ilyet nem ajánlottam.

Egyébként részvétem.