Abban mondjuk van valami, hogy a szerződésből nem takarták ki az ingatlan adatait, elvégre az önmagában nem személyes adat, viszont így azért tényleg beazonosítható valaki.
adatvédelmi törvény
@Segitseget kernek
azt remélem nem vitatod te sem, hogy egy önkormányzat 50 milliós nagyságrendben kötött ingatlanügylete olyan átláthatósági feltétellel jár, hogy az önkormányzat köteles közzétenni annak a nevét, akivel életjáradék-szerződést kötött (gyakorlatilag a személyes adatok kitakarásával kapott szerződést teszi fel). Igen, ebben szerepel a szerződéses összeg is.
Olyan szerződéseket látok feltöltve, ahol a szerződők nevén kívül minden más személyes adat ki van takarva.
Természetesen ha a PDF-ben feltöltött szerződés eredeti szövege megvan teljes rétegben, csak a személyes adatokra "ráhúztak" egy kitakarás-réteget (ekkép a keresőmotor mindent megtalál, talán még a szöveg is kimásolható) az jogilag nem oké.
Minden papíromat átnéztem! Ügyvéd írt egy életjáradéki szerződést, abban nem szerepel semmi olyan, hogy kiadhatják, helyesebben kiírhatják az adataimat az internetre! / -Munka1 Újbuda https://kozigazgatas.ujbuda.hu / Ebben csak az a baj, hogy az én nevem beírásakor is megjelenik. Miért nem csak az Újbuda oldalon? Miért kellett a nevünket vastagon megjeleníteni.
" Az Önkormányzat honlapján közzétételi kötelezettségünknek tettünk eleget az életjáradéki szerződés adatainak - nem beazonosítható módon - történő közzétételével. "
Nem beazonosítható módon"- írja a Lakásügyi Osztály! És miért jelenik meg a nevem alatt, és nem csak az Önkormányzat honlapján!
Mindegy mostmár, az ünnepek után, bármennyi pénzbe is kerül, felkeresek egy ügyvédet az összes levelezésemmel.
Emberi tényező! Ezen múlik mindig, minden! Még a legjobb rendszerekbe is behatolnak a legrafkósabb bűnözők időről-időre!
Igen, ezek az informatikai dolgok elég nehezen megfoghatóak! Ezért legalább elkövetőnek érdemes lenni! Nem jó a másik oldal sajnos!
Abban a gyakori esetben, ha kikerülnek az adataid, te egyszemélyben vagy az elkövető meg a sértett is. Nyilván a te közreműködésed nélkül nem kerülhetett volna ki semmilyen adatod, hiszen a modern technológiák, számítógép, telefon alapvetően a felhasználói adatok védelmét helyezik előtérbe. Ha te, önszántadból engedélyt adsz bárkinek (hiszen máshogy ez nem lehetséges) arra, hogy hozzáférjen az adataidhoz, gyakorlatilag ezt magadnak csináltad. Ha arra gondolnál, igen ám, de a BTK-ban van olyan is hogy információs rendszer stbstb! Na azt tessék gyorsan elfelejteni, hiszen ott van, hogy a bisztonsági intézkedések kijátszásával jut be vki a rendszerbe! Egy buta szart rávenni arra, hogy figyimán eztmegazt telepítsd már föl, nem kerül kijátszásra semmilyen intézkedés, és azonnal leveszi a felelősséget az "elkövető"- ről! Innentől olyan mint Piroska meg a farkas. Bújjánmábe az ágyneműtartóba... bebújt aztán... tudjuk mi történt....
Nem vagyok jogász, és nem tudok ajánlani a területhez értő szakjogászt / ügyvédet.
Némi hasonlóságot mutató (az adatim kikerülése, kiadása, használata) ügyem volt. Ezért mondom, én mit tennék:
írnék egy levelet újra a Polgármesteri Hivatalnak (mindegy, ott kinek, mondjuk annak az osztálynak / szmélynek, akivel, amelyikkel a szerződést annak idején kötötted, és mindegy, h ki kinek szimpatikus ebben az esetben). Ebben a levélben fölszólítanám őket, hogy mondják meg, milyen jogszabály, üzeltszabályzat, ÁSZF vagy mi alapján van joguk szerintük kiadni bárkinek is és bárhova is az adataidat.
Pontos jogszabály- vagy szabályhelyi hivatozást kérnék, és idézetétet is.
Emellett v ez előtt nézd meg a szerződésedet, ha még megvan valahol, hogy annak esetleges kisbetűs részében nincs-e adatkezelésre vonatkozó passzus. Vagy hivatkozás bármilyen önklormányzati rendeletre vagy jogszabályra, és ha van, azt keresd meg, olvasd el.
Ha nem találsz ilyet, és nem kapsz ésszerű választ a polgitól, írhatsz a NAIH-nak is meg az adatvédelmi biztosnak is - mondjuk e-papíron tenném, az nem tud elveszni, és bizonyítékod van rá, hogy elküldted. Legrosszabb estben azt válaszolják, majd valamikor, hogy semmi közük az ügyhoz, nem rájuk tartozik, tán mondanak akkor olyan hivatalt, melyre viszont igen.
Talán semmilyen jogvesztő határidőd nincs, hisz most is kint vannak az adatid, tehát nem vesztesz ezekkel semmit, nincs semmilyen kötelező jogi formája az e-papírnak vagy az önkorinak írandó levélnek, tehát nyugodtan leírhatod egyszer magyar nyelven,, és nem adsz ki egy kalap pénzt egy ügyvédnek.
Azt megteheted utána is, ha ezzel nem jutsz semmire.
OK! Köszönöm a választ!
Kimaradt a -ma, vagy még az ünnepek előtt- írna egy hivatalos levelet. Elküldeném a levelezésemet, és a választ amit kaptam.
Az ügyvéd az nem közigazgatási szerv, vagy ilyesmi. Nem tud ő "hivatalos" levelet írni.
Ugyanolyat tud írni, amilyet te is tudsz - már persze a "hivatalosságát" tekintve. Egyébként persze...
Menj el egy ügyvédi irodába, célszerűen ami közel van hozzá, és add elő neki a problémádat.
Hátha levél nélkül is tudja a választ. Pláne, ha elviszed neki azt a szerződést, és látja is élőben. Mert azért tanácsot úgy lehet adni, ezért nincs nagy tolongás itt a látatlanban tippelgetős jóslásra.
Semmire nem adtam engedélyt!
Ajánljatok nekem egy ügyvédet, jogászt, itt Bp-en, aki még írna nekem egy hivatalos levelet.
először azt tisztázzuk, hogy az életjáradék-szerződéssel együtt mire adtál hozzájárulást az önkormányzatnak. Főleg adatkezelési szempontból
Annyira bíztam abban, hogy ügyvéd, vagy jogász ad valamiféle tanácsot, hova forduljak, mit csinálhatnék, hogy lekerüljön a Google keresőben nevem, hogy az Önkormányzat illetékesei módosítsák a beírásukat.
Egy egyszerű életjáradéki szerződés, amihez senkinek semmi köze !-szerintem!
Az ügyintézőnek az első pillanattól kezdve nem voltam szimpatikus, csípős megjegyzéseiből ez érezhető is volt, amit meg is jegyeztem a végén. Ezzel vághattal el magam!
Segitseget kernek
„Úgy gondolom, hogy a Polgármesteri Hivatalnak nincs joga ahhoz, hogy a nevemet, címemet, anyagi dolgaimat feltegye az internetre”
Azért ha közbeszerzési eljárásban nyertél meg egy munkát, akkor az nem teljesen így van.
Úgy gondolom, hogy a Polgármesteri Hivatalnak nincs joga ahhoz, hogy a nevemet, címemet, anyagi dolgaimat feltegye az internetre ! A bűnöző nevét sem írják ki, a szerződőét sem szabadna! Én így gondolom, de el fogok menni egy ügyvédhez tanácsot kérni, hátha egy hivatalos levél jobb belátásra bírja őket.
Bocsánat, kőműves vagyok!
Nyilván a keresőben azért jelenik meg,mert a Polgármesteri Hivatal feltöltötte.
Jó lenne ha nem adnál használhatatlan tanácsot annak aki jogi választ kért.
Ezt legcélszerűbb a Gogle-tól lenne értelme kérvényezni, hiszen ott jelenik meg az adat. Nyilván okkal töltik fel a weboldalukra az ilyen dolgokat. Úgyhogy a kereső motorból próbáld eltávoltani,.
A Google keresőbe ha beírom a nevem megjelenik a Polgármesteri Hivatallal kötött szerződésem, annak anyagi vonzata, hogy mennyi pénzt fizettek ki nekem, lakáscímem, elérhetőségem. Én ehhez nem járultam hozzá. SŐT, ha ezt tudom, nem kötök velük szerződést. A melléklet megnyitásakor megjelenik a többi szerződést kötött neve is, bár ha azok neveit beírom a Google keresőbe, ott már nem jelenik meg ez a cikk. Csak egyedül az én nevemnél.
Szabályos ez? Írtam levelet a Polgármesternek, a Jegyzőnek, a jogi osztálynak, de csak egy rövid választ kaptam, hogy mindez törvényes, és nem veszik le a nevemet, kérésemet, hogy írják azt, hogy: a szerződő fél, stb. figyelmen kívül hagyták.
Ha ez az adatvédelmi törvénnyel ellentétes, szeretném a XI.ker. Önkormányzatot beperelni.
Igazam lehet-e?
Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02