Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


iratismertetés

ObudaFan # e-mail 2013.05.28. 11:29

Szerintem meg vádlotti szempontból általában nem olyan nagyon rossz egy gyenge nyomozati munka. De persze az adott ügyet ismerni kellene.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Akácvirág007 #   2013.05.28. 07:17

Köszönöm a gyors választ.
"De igazság szerint ezzel sem éri semmi hátrány, mert mostantól bármikor bemehet az iratokat megnézni és indítványt is bármikor tehet."

A megnézéssel nincs is gond, viszont az indítványtétellel már igen. Az iratismertetés a nyomozási határidő lejárta előtt 2 nappal volt,a nyomozást lezárták. Tudom szépen hangzik, hogy lehetőség lesz majd a bíróság előtt is "mosakodni", de egy hiányosan vagy tévesen megállapított tényállást támadni még első fokon is nehéz. Sokszor csak a nyomozás során tett tanúvallomások hangzanak el újra, felsorolják az okirati bizonyítékokat és megszületett az elsőfokú ítélet, annak ellenére, hogy a vádlottnak is van indítványtételi joga ....

ObudaFan # e-mail 2013.05.27. 22:25

A gyanúsítottnak erre lehetőséget kell biztosítani. De igazság szerint ezzel sem éri semmi hátrány, mert mostantól bármikor bemehet az iratokat megnézni és indítványt is bármikor tehet.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Akácvirág007 #   2013.05.27. 21:39

Kedves Fórumozók!

Szabályos-e (megvalósult-e?) az iratismertetés, ha azon csak a kirendelt védő vesz részt a gyanúsított nem. Az értesítést a gyanúsított késve kapta meg, és a védő sem értesítette az iratismertetés időpontjáról. A válaszokat előre is köszönöm.