Hm.Ügyes!
próbaidő alatt felmondás
Mardel,
Nem tudunk biztatót mondani. Legfeljebb a szokásosat : hajrá, Mardel!
Tisztában voltál a jogi helyzettel, döntöttél, kockáztattál, nem jött be. Nem mondom, hogy ez nem fura így (második napon?), de jogilag tenni ez ellen nem nagyon tudsz. Legfeljebb akkor, ha találsz írásos bizonyítékot, vagy hangfelvételt, hogy a volt és az új munkáltatód összejátszott, hogy megszívassanak, hogy a réginek ne kelljen felmondania neked, hanem te mondj fel.
Sziasztok!
16 évet dolgoztam le egy helyen, megkerestek egy másik munkahelyről, ahol jóval több pénzt ajánlottak lényegében ugyanazért a munkáért. Elfogadtam ezt a lehetőséget, felmondtam az előző munkahelyemen, kötöttünk egy előszerződést, hogy amint lejár a felmentési idő, akkor már másnap rögtön kezdhetek náluk. Ez meg is történt, lejárt a 30 nap és elkezdtem dolgozni az új helyen. viszont a második munkanapomon indoklás nélkül felmondtak :( sajnos nagyon rossz helyzetbe kerültem így mert egyéb okok miatt már a munkanélküli járadékot is kimerítettem. Tisztában vagyok vele, hogy próbaidő alatt indoklás nélküli felmondhat bármelyik fél, de tényleg meg lehet ezt így tenni ? gyakorlatilag most itt maradtam minden nélkül, és gőzerővel küldöm mindenhova az önéletrajzomat, ami egyrészt frusztráló, másrészt így könnyen belefutok olyanba ami majd megint nem lesz jó... előre is köszönöm ha tudtok valami biztatót mondani.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02