A problémám elég szerteágazó, így a végéről kezdem. Megkaptam a vádiratot, melyben engem és a páromat a Btk. 318.§. /1/ bek. és a /4/ bek. a./ pontja szerint vádolnak csalás bűntettével, továbbá Btk. 276.§ magánokirat-hamisítással. Én még bűntetlen előélettel rendelkezem, de a társam nem. Neki van 8 hónap 2 évre felfüggesztve.
A lényeg az, hogy tartozásom volt, amit nem tudtam megadni és "rábírtak" egy roncs autóra történő hitelfelvételre. Persze ők intéztek mindent, nekem csak alá írni kellett, ők meg eltették a pénzt, amit az autóra kiadott a bank. Mondták, hogy "szabaduljak "meg a roncstól, de nem akartam törvénysértő módon eljárni, a törlesztést pedig nem tudtam fizetni, ami miatt az autót követeli a bank, de az nincs! a többit gondolhatjátok. Hozzájön még az is, hogy a hitelhez munkáltatói kellett, amit a társam haverja adott, de nem emlékszem ki töltötte ki, mert sürgősen oda kellett adni a "fenyegetőimnek". Persze most ők fognak tanúskodni ellenünk a bíróságon!
Az indítványban mindkettőnknek börtönbüntetést és közügyektől eltiltást javasolnak. Nem tudom mit tegyek???? sajnos csúnyán átvertek!! Ha valaki ért hozzá, kérem segítsen!