Sziasztok!
Kérném szépen a segítségeteket mert tanácstalanul állok.
2011-ben volt egy OTP számlacsomagom amin semmi nem volt, se hitel se egyebek. Ez a számla teljesen feledésbe merült. Most 2021-ben kaptam valami ismeretlen végrehajtótól egy levelet hogy fizessek meg 160eft-ot OTP tartozás miatt. (persze akkor még nem tudtam mi is ez) Felhívtam a közjegyzőt aki az OTP faktoringhoz irányított. Ott megtudtam hogy 2014-ben amikor eladtam a lakásomat Halásztelken az OTP-n keresztül, akkor ezt a számlát lezárták és egy 18eft-os kezelési költség maradt rajta. Nem tudom hogy mert én kifizettem a jutalékaikat stb. A Faktorig ezt a tartozást eladta 2016-ban ennek a követeléskezelőnek. A követeléskezelővel érdekes beszélgetést folytattam az alábbiak szerint: "Az hogy miért nem kaptam erről a tartozásról soha értesítést, azt mondták hogy nekik a Halásztelki címem van meg jelenleginek is és oda küldözgették. Mondjuk nem tudom akkor most mi alapján jutottak el ide Somogy Megyébe. Továbbá próbáltam megkérdezni hogy részletbe hogy lehetne rendezni? (4 gyerekkel vagyunk itthon, jelenleg Covid vendéglátás miatt igen megszorulva) Szóval közölték hogy befizetek 25 ezret és utána kaphatok részletfizetést havi 20 ezres részletekbe. Más lehetőség nincs. Teszem hozzá hogy egy Magyarul alig beszélő sztem Ukrán ügyintézővel ennyit sem volt egyszerű megbeszélni." Ezt nem tudtam elfogadni, kifejezetten nonszensznek tartom hogy egyszer csak majd egy évtizedes dologra valaki felbukkan és százezreket akar. Felhívtam ismét a Faktoringot ahol azt mondták próbáljak velük megegyezni a törzs tartozásra. Ez eddig rendben is lenne, de attól még ott marad a végrehajtó 140 ezre... Szóval kérlek segítsetek hogy mit lehet tenni? Ha fizetni kell azon sem lepődök meg a mai világban hogy ezt így megtehetik de valami értelmesebb módon. Volt már hitelünk ot nagyobb összegbe is működött havi 10eft például. Ebbe a jelenlegi feltételbe egyszerűen lehetőségünk sincs belemenni. Előre is köszönöm. Tamás