Sziasztok érdekelne ha valaki tudja hogy itt nyíregyházán hánny orakor van kiengedés?? a fogházasoknak. ha lejárt a büntetés nekik hánykor engedik ki öket. köszönöm és várom a válaszotokat.
Eltávozás, BF
Figyelembe veszik, különösen, ha a folyamatban levő ügy alapján előzetes letartóztatásnak is helye lenne, ha nem lenne fogva.
Köszi szépen Obuda Fan!
A jutalom eltávozást karácsonyra nem kaptuk meg azzal az indokkal, hogy még folyamatban lévő ügye van.
Már csak az lenne a kérdésem, hogy a folyamatban lévő ügy számit-e a BF szempontjából is?
Előre is köszönöm!
Az elítélt példamutató magatartásáért, a munkában elért eredményéért, a tanulásban tanúsított szorgalmáért, az elítéltek nevelésében való eredményes közremûködéséért, élet vagy jelentôs anyagi érték megmentéséért vagy súlyos veszély elhárításáért jutalomban részesíthetô.
A jutalmak közé tartozik a rövid tartamú eltávozás és a kimaradás is.
A rövid tartamú eltávozás tartama évente fegyházban legfeljebb öt nap, börtönben legfeljebb tíz nap, fogházban és az átmeneti csoportban legfeljebb tizenöt nap, amely a szabadságvesztésbe beszámít. Ha az elítélt fizetett szabadsággal rendelkezik, az eltávozást a fizetett szabadságba be kell számítani.
Kimaradás annak az elítéltnek engedélyezhetô, aki a szabadságvesztésbôl fegyházban legalább a büntetés tartamának felét kitöltötte, börtönben legalább hat hónapot, fogházban legalább három hónapot kitöltött, illetôleg, akit átmeneti csoportba helyeztek.
A kimaradás tartama huszonnégy órát nem haladhat meg. A kimaradás idejére - az elítélt letétben lévô pénze terhére - a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka költôpénz kiadását engedélyezheti.
Kimaradás elsôsorban az elítélt családi kapcsolatainak fenntartása, a szabadulása után a munkahelyrôl és a lakásról való gondoskodás elôsegítése érdekében engedélyezhetô.
Nem engedélyezhetô kimaradás, ha az elítélt
ellen újabb büntetô eljárás van folyamatban; vagy az elítélt a kimaradással kapcsolatos magatartási szabályokat ismételten vagy súlyosan megszegte.
A kimaradás az elítéltek csoportja részére is engedélyezhetô. A büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka dönti el, hogy a csoportos kimaradás kísérôvel történik-e.
A szabadságvesztés végrehajtása fontos okból - közérdekbôl, illetôleg az elítélt személyi, családi körülményei, egészségi állapota miatt - félbeszakítható.
A szabadságvesztés félbeszakítását
- egy évben tíz napig terjedô idôtartamra a büntetésvégrehajtási intézet parancsnoka;
- egy évben tíz naptól három hónapig, öt évet meghaladó szabadságvesztés esetén harminc napig terjedô idôtartamra a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka;
- ennél hosszabb idôre az igazságügyminiszter
engedélyezheti.
A félbeszakítás tartama, valamint az engedély nélkül a büntetésvégrehajtási intézeten kívül töltött idô a szabadságvesztésbe nem számít be.
Az elítélt felügyelettel vagy anélkül meglátogathatja a súlyos beteg hozzátartozóját, részt vehet a hozzátartozója temetésén. A büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka elrendelheti bilincs használatát, kivételes esetben megtagadhatja a látogatás, illetôleg a temetésen való részvétel engedélyezését.
Sziasztok!
Ha valaki tudna nekem segíteni a Bf vagy eltávozásról azt nagyon megköszöném!
Mennyi idöt kell bennt tölteni hogy lehessen kérvényezni az eltávozást?Meg minden érdekel ezzel kapcsolatba!!!
Előre is köszönöm szépen!!!
Krisztacsk
Próbálkozni lehet.
Szia Obuda Fan!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, bár azt hiszem már nem tudok vele mit kezdeni.
Múlt héten irtam ugyanis a helyi bv parancsnoknak melyben megkértem, hogy engedje haza a páromat három napra a karácsonyra való tekintettel. Hivatalos választ ugyan még nem kaptam, de mondták a páromnak odabent, hogy én irtam nekik egy "szivhez szóló levelet", de sajnos nekik nem áll módukban teljesiteni a kivánságomat. Nekem pedig az az érzésem, hogy a bf-re akarnak hivatkozni, hogy mivel három hónap bf-et kapott az OPK-tól, igy már túllépett a bv. parancsnok hatáskörén és ezért ő nem engedheti ki. Persze az ügyvédünk nekem is azt mondta, hogy a bf-nek semmi köze ehhez.
A baj csak az, hogy mivel ugye a párom két mankóval van odabent a betegszobán ezért nem tud dolgozni sem, igy dicséretben, jutalomban sem részesülhet, viszont én ezt az Õ esetében nagyon igazságtalannak tartok.
De hát nincs mit tenni. Meg kell várnom a hivatalos válaszukat és akkor már úgyis minden mindegy lesz. (elmúlik karácsony)
Nem tudom lenne-e értelme telefonom felhivnom a parancsnokot???
Mit gondolsz?
A rövid tartalmú eltávozás nem bf., hanem egy jutalom. Így annak valóban nincs jelentősége, hogy volt bf. A rövid tartamú eltávozás tartama évente fegyházban legfeljebb öt nap, börtönben legfeljebb tíz nap, fogházban és az átmeneti csoportban legfeljebb tizenöt nap, amely a szabadságvesztésbe beszámít. Ha az elítélt fizetett szabadsággal rendelkezik, az eltávozást a fizetett szabadságba be kell számítani.
irtam.
Valaki egyébként tud nekem segiteni?
Szia, én segíteni sajnos nem tudok, viszont kérdeznék!
Mi a menete a BF-nek, ti mit írtatok, mire hivatkoztatok és egyeltalán mennyi idő ez az egész herce-hurca? Mi januárban szeretnénk elindítani és minden érdekel ezzel kapcsolatban! ha tudsz, kérlek írd meg az e-mailemre! Előre is köszi a segítséget!!
aphrodite
Sziasztok!
Egy nagyon fontos kérdésem lenne. A párom aki ugye bv intézetben van, ebben az évben kapott három hónap büntetés félbeszakitást az BVOPk engedélyével. Most viszont amikor a karácsony miatt három nap eltávozást kértünk, (tudomásomra jutott), hogy arra hivatkozva akarják elutasitani a kérelmet, hogy ebben az évben kimeritette már az adható "szabadásokat" vagy nem tudom minek kell nevezni. Ügyvédem viszont azt állitotta, hogy kaphat három napos eltávozást a helyi bv parancsnoktól és ehhez semmi köze nincsen a félbeszakitásnak.
Akkor most mi az igazság?
Megköszönném a válaszokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02