Eltávozás, BF


husos0922 # 2020.03.28. 18:42

Sziasztok érdekelne ha valaki tudja hogy itt nyíregyházán hánny orakor van kiengedés?? a fogházasoknak. ha lejárt a büntetés nekik hánykor engedik ki öket. köszönöm és várom a válaszotokat.

ObudaFan # 2007.01.04. 20:45

Figyelembe veszik, különösen, ha a folyamatban levő ügy alapján előzetes letartóztatásnak is helye lenne, ha nem lenne fogva.

Szecsike # 2007.01.04. 05:55

Köszi szépen Obuda Fan!

A jutalom eltávozást karácsonyra nem kaptuk meg azzal az indokkal, hogy még folyamatban lévő ügye van.
Már csak az lenne a kérdésem, hogy a folyamatban lévő ügy számit-e a BF szempontjából is?
Előre is köszönöm!

ObudaFan # 2007.01.03. 19:17

Az elítélt példamutató magatartásáért, a munkában elért eredményéért, a tanulásban tanúsított szorgalmáért, az elítéltek nevelésében való eredményes közremûködéséért, élet vagy jelentôs anyagi érték megmentéséért vagy súlyos veszély elhárításáért jutalomban részesíthetô.
A jutalmak közé tartozik a rövid tartamú eltávozás és a kimaradás is.
A rövid tartamú eltávozás tartama évente fegyházban legfeljebb öt nap, börtönben legfeljebb tíz nap, fogházban és az átmeneti csoportban legfeljebb tizenöt nap, amely a szabadságvesztésbe beszámít. Ha az elítélt fizetett szabadsággal rendelkezik, az eltávozást a fizetett szabadságba be kell számítani.
Kimaradás annak az elítéltnek engedélyezhetô, aki a szabadságvesztésbôl fegyházban legalább a büntetés tartamának felét kitöltötte, börtönben legalább hat hónapot, fogházban legalább három hónapot kitöltött, illetôleg, akit átmeneti csoportba helyeztek.
A kimaradás tartama huszonnégy órát nem haladhat meg. A kimaradás idejére - az elítélt letétben lévô pénze terhére - a büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka költôpénz kiadását engedélyezheti.
Kimaradás elsôsorban az elítélt családi kapcsolatainak fenntartása, a szabadulása után a munkahelyrôl és a lakásról való gondoskodás elôsegítése érdekében engedélyezhetô.
Nem engedélyezhetô kimaradás, ha az elítélt
ellen újabb büntetô eljárás van folyamatban; vagy az elítélt a kimaradással kapcsolatos magatartási szabályokat ismételten vagy súlyosan megszegte.
A kimaradás az elítéltek csoportja részére is engedélyezhetô. A büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka dönti el, hogy a csoportos kimaradás kísérôvel történik-e.

A szabadságvesztés végrehajtása fontos okból - közérdekbôl, illetôleg az elítélt személyi, családi körülményei, egészségi állapota miatt - félbeszakítható.
A szabadságvesztés félbeszakítását

  • egy évben tíz napig terjedô idôtartamra a büntetésvégrehajtási intézet parancsnoka;
  • egy évben tíz naptól három hónapig, öt évet meghaladó szabadságvesztés esetén harminc napig terjedô idôtartamra a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka;
  • ennél hosszabb idôre az igazságügyminiszter

engedélyezheti.
A félbeszakítás tartama, valamint az engedély nélkül a büntetésvégrehajtási intézeten kívül töltött idô a szabadságvesztésbe nem számít be.
Az elítélt felügyelettel vagy anélkül meglátogathatja a súlyos beteg hozzátartozóját, részt vehet a hozzátartozója temetésén. A büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka elrendelheti bilincs használatát, kivételes esetben megtagadhatja a látogatás, illetôleg a temetésen való részvétel engedélyezését.

krisztacsk # 2007.01.02. 20:34

Sziasztok!

Ha valaki tudna nekem segíteni a Bf vagy eltávozásról azt nagyon megköszöném!
Mennyi idöt kell bennt tölteni hogy lehessen kérvényezni az eltávozást?Meg minden érdekel ezzel kapcsolatba!!!
Előre is köszönöm szépen!!!
Krisztacsk

ObudaFan # 2006.12.20. 20:43

Próbálkozni lehet.

Szecsike # 2006.12.20. 20:34

Szia Obuda Fan!

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, bár azt hiszem már nem tudok vele mit kezdeni.
Múlt héten irtam ugyanis a helyi bv parancsnoknak melyben megkértem, hogy engedje haza a páromat három napra a karácsonyra való tekintettel. Hivatalos választ ugyan még nem kaptam, de mondták a páromnak odabent, hogy én irtam nekik egy "szivhez szóló levelet", de sajnos nekik nem áll módukban teljesiteni a kivánságomat. Nekem pedig az az érzésem, hogy a bf-re akarnak hivatkozni, hogy mivel három hónap bf-et kapott az OPK-tól, igy már túllépett a bv. parancsnok hatáskörén és ezért ő nem engedheti ki. Persze az ügyvédünk nekem is azt mondta, hogy a bf-nek semmi köze ehhez.
A baj csak az, hogy mivel ugye a párom két mankóval van odabent a betegszobán ezért nem tud dolgozni sem, igy dicséretben, jutalomban sem részesülhet, viszont én ezt az Õ esetében nagyon igazságtalannak tartok.
De hát nincs mit tenni. Meg kell várnom a hivatalos válaszukat és akkor már úgyis minden mindegy lesz. (elmúlik karácsony)
Nem tudom lenne-e értelme telefonom felhivnom a parancsnokot???
Mit gondolsz?

ObudaFan # 2006.12.20. 20:01

A rövid tartalmú eltávozás nem bf., hanem egy jutalom. Így annak valóban nincs jelentősége, hogy volt bf. A rövid tartamú eltávozás tartama évente fegyházban legfeljebb öt nap, börtönben legfeljebb tíz nap, fogházban és az átmeneti csoportban legfeljebb tizenöt nap, amely a szabadságvesztésbe beszámít. Ha az elítélt fizetett szabadsággal rendelkezik, az eltávozást a fizetett szabadságba be kell számítani.

Szecsike # 2006.12.20. 10:58

irtam.

Valaki egyébként tud nekem segiteni?

aphrodite # 2006.12.20. 06:44

Szia, én segíteni sajnos nem tudok, viszont kérdeznék!

Mi a menete a BF-nek, ti mit írtatok, mire hivatkoztatok és egyeltalán mennyi idő ez az egész herce-hurca? Mi januárban szeretnénk elindítani és minden érdekel ezzel kapcsolatban! ha tudsz, kérlek írd meg az e-mailemre! Előre is köszi a segítséget!!

aphrodite

Szecsike # 2006.12.19. 18:48

Sziasztok!
Egy nagyon fontos kérdésem lenne. A párom aki ugye bv intézetben van, ebben az évben kapott három hónap büntetés félbeszakitást az BVOPk engedélyével. Most viszont amikor a karácsony miatt három nap eltávozást kértünk, (tudomásomra jutott), hogy arra hivatkozva akarják elutasitani a kérelmet, hogy ebben az évben kimeritette már az adható "szabadásokat" vagy nem tudom minek kell nevezni. Ügyvédem viszont azt állitotta, hogy kaphat három napos eltávozást a helyi bv parancsnoktól és ehhez semmi köze nincsen a félbeszakitásnak.
Akkor most mi az igazság?
Megköszönném a válaszokat.