Banki hitelek

Nandiboy # 2011.08.28. 18:17

Kedves Ycla!

Elolvastam a GVH - Hizsák Tamás tanulmányát.
Jó nyomon indult el. És bár messzemenőkig egyetértek vele, látszik, hogy saját maga is bizonytalankodik.
Nem tudja, hogy kiállná-e az elmélete a Bíróság próbáját.
Remélem küzdő sportokban is jártas, vagy kap személyi védelmet. Hisz ne feledjük, hogy a bankok az anyagi erőfölényen túl fizikai erőfölénnyel is rendelkeznek.

Ezúton sok sikert kívánok neki. Remélem sok jogász támogatni fogja munkájában, és mielőbb komolyabb eredményeket tudnak elérni.

Nagyon örülnék, ha nem kellene minden hitelfelvevőnek külön külön eljárni a bankok túlkapásai ellen.

Ycal # 2011.08.28. 23:16

Nandiboy:

Én inkább azt vettem ki belőle, hogy abban nem biztos, hogy egy másik bíró és meg merné-e tenni azt, mint az előd,de bízik benne ,hogy ugyanarra a következtetésre jutna.
Hogy egy nálam jogilag jártasabbat idézzek,remélem nem bánja:

Magyarországon nincs precedensjog közvetlenül, de közvetve mégis van: A BH iránymutatás neked, nekem, a birónak is, bizony, de van más is, ami a birót irányitja: LB irányelvek, jogegységi döntések... na meg, az uniós döntések... szóval lehet rá hivatkozni.

Az én szerződésemben nincs benne a kamatemelés lehetséges mértéke, a tiédben benne van?

Egy misét lehet, hogy megérne a dolog :-)