diákhitel behajtása apeh által


Dr.Attika # 2012.10.01. 21:08

Ha ilyen "okos", akkor minek kérdez?

Alexu # 2012.10.01. 21:07

Ja és miért téveszteném meg a munkáltatót, ha nekem van gyermekem és én elváltam a fizetésemet pedig nekik akarom adni teljes egészében ami a számlámra megy, megtehetem, hogy a volt exnek utalom ehhez meg senkinek semmi köze.

Bűnsegéd, hát ez már tényleg sok, mert más számlára tetem a fizetésem,ilyen baromságot.

Dr.Attika # 2012.10.01. 21:07

T. Alexu!
Azt javaslom, hogy mélyedjen el jobban a magyar polgári és munkajogban.

Alexu # 2012.10.01. 21:05

T.Atika!

Ez egy hülyeség, a fizetésem bármikor mehet más bankszámlájára hisz miért ne tehetném oda utalom a fizetésem ahova akarom. Utalhat a férj, a feleség, az élettárs bankszámlájára és ehhez nem kell engedély, most egy totális hülyeséget írt le. Sőt hozzá teszem, egy végrehajtó mondta itt egyszer valakinek utalja a bérét máshova és ha nem az ő nevén akkor nem tudják végrehajtani vagyis inkasszózni. Miért ne tehetném meg hogy másnak a számlájára utaljak nem kötelező bankszámlát nyitnom, lehet az bárkié. Miért lenne az büntetendő, ilyet még nem is hallottam. A kérdés az volt az apeh hozzányúlhat más számlájához, erre kérek választ és nem a hülyeséget.
Ha Ön pedig ügyvéd akkor ne írjon ekkora marhaságot, tudja hány embernek utaltam már máshova a bérét, nekem nem kötelességem megkérdezni, hogy az övé vagy nem én nem azt kérdezem, én azt h a bére hova menjen. De fordítsuk meg másként, elvégez egy munkát de nem akarja számlájára, oda utaltatja ahova akarja, nekem nincs közöm hozzá. jesszusom tényleg ügyvéd és nem munkaügyes béres szakember.

Dr.Attika # 2012.10.01. 20:44

Tisztelt Alexu!
Ha a fizetését másnak a számlájára utaltatja, az csak úgy valósítható meg ha a munkáltatót megtéveszti. Ez pedig a Büntető Törvénykönyv 318.§-a szerinti csalás. A számla jogosultja- aki befogadja az utalást- pedig ugyanezen bűncselekményben bűnsegéd. Ön döntse el, hogy megkockáztatják ezt vagy sem.

Alexu # 2012.10.01. 20:36

Tisztelt!

Tényleg az válaszoljon, aki akar és tud, nem szeretne a flegma embereket, a kérdés rossz, tisztában vagyok azzal, hogy a fizetésem 33%-át tiltani fogják, de a maradék fizetésem, ha más számlájára megy inkasszózhatják?
Az válaszoljon aki segíteni akar!!!!
Mielőtt bárki belém rúgna, diákhitelem fizettem , de sajnos az utóbbi időben nem tudtam, egyedül maradtam a gyermekemmel és döntenem kellet eszünk vagy diákhitel
Ennyi a történet és mindenkinek mondom ne vegye fel, átvágás és 3000,- Ft-tal kezdetem.
Ennyi

ius latratus # 2012.09.26. 08:17

"Szóltak, hogy felmondják, apeh, stb. Kérdés a számlát tudom, hogy inkasszózzák,ha a fizetésem, ami így is kevés valaki másnak megy a számlájára, akkor hozzányúlhatnak?"

Rossz a kérdés.
A fizetésed majd úgy megy másnak a számlájára, hogy már "hozzányúltak".

Alexu # 2012.09.26. 08:00

Tisztelt Fórumozók!

Kérem csak az válaszoljon aki tényleg akar segíteni és nem leszólni.

Sajnos a diákhitelemet nem tudom fizetni, 6 éve megy, de valamikor sikerül valamikor nem.
Szóltak, hogy felmondják, apeh, stb. Kérdés a számlát tudom, hogy inkasszózzák,ha a fizetésem, ami így is kevés valaki másnak megy a számlájára, akkor hozzányúlhatnak?

Köszönöm a válaszokat

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.19. 16:39

Jól beszóltál neki. Egy év késéssel. Szerinted olvassa?

Vicuska13 # 2012.09.19. 10:36

Kedves Marcika!

Attól, hogy valaki államilag támogatott képzésben tanult még kellett fizetnie albérletet vagy busz bérletet vásárolnia, vizsgadíjakat fizetni, könyvet vásárolni stb... és lehet hogy a diákhitelből tudott megélni a tanulmányai alatt... Erre nem gondol? Akik ide írnak azok segítségért jönnek nem leszólásért... Nekem is van diákhitelem és jövő hónaptól kell törlesztenem és munkám nincs és előre félek. És én is bánom hogy felvettem, de valahogy meg kellett élnem a tanulmányaim alatt, mert sajnos másra nem számíthattam.

Evvii # 2012.03.14. 10:53

Köszönöm a választ!
Ez az sms-től számított vagy mikor felbontják attól számítva ha nem fizetem ki akkor megy az Apeh-nak?

Sherlock # 2012.03.13. 20:32

8, 15. Változó.

Evvii # 2012.03.13. 19:37

Kedves Fórumozók!

Én is felvettem anno a Diákhitelt amit mára már nagyon megbántam!! 2011. áprilisban végeztem a suliban. Azóta nincs munkám (és nem azért mert nem akarok dolgozni..csak hát ez Borsod!)
4 hónap után küldték a levelet, hogy következő hónaptól ennyit és ennyit kell fizetnem. Nem fizettem, mert nem volt miből. Ma kaptam egy sms-t hogy 27.000 Ft a tartozásom ha nem rendezem ki akkor felmondják a szerződést. Na én ezt nem szeretném!!
Hány napom van ezt rendezni???

Előre is köszönöm!

Üdv.: Éva ( evvii19@gmail.com)

vadasz1 # 2012.01.28. 17:00

Tiszteletem!
Segitsegre lenne szuksegem, a diakhitellel kapcsolatban. Mivel megszunt a hallgatoi jogviszonyom decemberben ezert szerettem volna lemondani. De mivel a szerzodesem nincs meg sehol sem, tehat a szerzodes szamot sem tudom,es en jelenleg kulfoldon tartozkodom, ezt hogy lehetne minel hamarabb elintezni. Elore is koszonom a valaszukat!

casper # 2012.01.27. 12:24

A lányom diákhitel tartozásával kapcsolatban szeretnék érdeklődni.Nem tudta fizetni a diákhitelét ezért az APEH fizetési letiltást küldött a főnökének.Decemberben és januárban is 26 000ft-ot levettek a fizetéséből. Most jött egy levél a pénzintézettő, hogy az Apeh inkasszózta a számláját.Ezt nem értjük. Ha egyszer vonják a fizetéséből milyen jogon inkasszózza a maradékot?Csak hétfőn tudunk bemenni az APEH-ba érdeklődni, ezért kérdezem itt hátha előbb jön a válasz. Előre is köszönöm.


Fel vagyok háborodva, HOGY AZ APEH mindent megtehet. Lányomnak van diákhitel letiltás a fizetés 33%-a. Az Apeh inkasszót tett a számlájára és még lev

pepe28 # 2011.12.26. 11:04

Alexu

Végig jártam azt az utat amin most te is jársz. 50% letiltás akkor más is van mert a fizetésből csak 33% tilthatna. Ha már inkasszózták a számlád akkor nem tudsz kivenni pénzt csak a bankfiókban 28500Ft-ot, adj be méltányossági alapon kérelmet az APEH-hez, le veszik róla
az inkasszót és utána már csak 33% tiltanak. Illetve valószínű, hogy APEH-től jönnek majd végrehajtók felmérni az ingóságaid, nálam jó fejek voltak kint gyors megírták a jegyzőkönyvet, hogy nincs olyan amit lefoglalhatnának.
Jó tanácsot mást nagyon nem tudok, én a végén kifizettem egy összegben mert volt félretett pénzem, viszont egy másik hitelem meg bedőlt emiatt.

Kitartást!

Károsult_Laci # 2011.12.25. 18:46

A diákhitelesek nagyon agresszív egy banda, vigyázni kell velük, és amit jogilag megtehetnek, azt 150%-osan meg is teszik mindeképpen.
Így nem tudják akkor rajtad behajtani szerintem, na csak olyan kamattal fog növekedni az összeg, hogy magad sem hiszed majd ha meglátod. Kis összeget rendszeresen fizetni nincs is értelme, mert attól még emelkedik a tartozásod folyamatosan (én is így jártam), pár nagyobb összegű befizetés kellene.
(nem vagyok szakértő csak én is megszenvedtem velük egykoonr)

Alexu # 2011.12.25. 14:52

Tisztelt Tanácsadók!

Kérdésem a következő lenne, diákhitelt nem tudtam fizetni csak időnként, de sajnos a tartozásom elérte a 12 hónapot összesen, ennek oka, hogy a fizetésem 50%-át tiltják és sajnos 60.ezerből, már nem tudtam kifizetni mert akkor nem tudtam volna megélni a gyermekemmel. Kértem többszöri segítséget a Diákhitel Központól, de eredménytelenül. Most ha felmondják, köztartozásként hajtják be, vagyonom nincs, semmi a szüleimnél élünk. Ebben az esetben mit tudok tenni, remélem a fizetésem 50%-a után már nem tiltanak még tovább, mert akkor végkép nem tudunk megélni.
Nem tudom jól gondolom, a fizetésből nem tudja levonni, de vagyonom nincs, akkor várakozásba teszi és akkor vonja le amint egyből tudja. Én azt gondoltam, hogy megpróbálok közben valamicskét befizetni folyamatosan, igaz akkor valami számlám fog elmaradni, de megpróbálok.
Kérem valaki segítsen, ha tud valami ötletet.

R_Béla # 2011.12.17. 17:19

Tisztelt Mindenki!

A testvérem helyzete a következő:
Kiköltözött Németországba tavasszal. Diákhitel tartozása van amit nem kíván törleszteni. Nem túl jó a kapcsolatunk amúgy emiatt tartok attól, hogy amennyiben ő nem fizet rajtam vagy a szüleinken fogják behajtani. Mert gondolom rajta nem lehet. Vagy igen? Le tudják vonni/zárolni a német fizetéséből is? Itthon nincsen nevén ingatlan vagy nagyobb értékű ingóság.
Ha jól olvastam itt a hozzászólásokat 5,5 év múlva már elévül a tartozás jogilag.
Számítson rá, hogy az APEH ott is eléri? Vagy kell nekem tartani valamitől itthon miatta?

Köszönettel,
Béla

utcasepro # 2011.11.08. 10:42

Köszönöm a választ, sajnos erre a következtetésre jutottam saját nyomozásból is.

„Az elmúlt 18 hónapból 15-öt dolgoztam, 2 havi fizetést kaptam”
Komoly?Szeretsz ingyen dolgozni?:)

Nem szeretek ingyen dolgozni, másfél év alatt 6 munkahelyem volt, általában amikor a második havi fizetés is "csúszott" akkor felmondtam. Az egyetlen fizető munkahelyem pedig becsődölt, végelszámolás alatt áll. Egyetemi diplomával és több év szakmai tapasztalattal ez van. Viszlát Magyarország.

végrehajtó1 # 2011.11.08. 10:10

Nem véd meg.Még azt is elveszítheted.(tulajdoni részedet)

Az elmúlt 18 hónapból 15-öt dolgoztam, 2 havi fizetést kaptam

Komoly?Szeretsz ingyen dolgozni?:)

Akkor érted minden munkáltató kapálodzik.:)

Kielégítés szempontjából a Nav megelőzi a banki tartozást.Valamint a hitelt is fel fogja mondani a bank.

utcasepro # 2011.11.08. 10:03

Sziasztok,

Hasonló kérdésem lenne, de sajnos úgy látom jelenleg nem túl aktív ez a fórum.
A felmondott diákhitel szerződésem, ha végrehajtásra kerül, az mennyiben érinti a lakásomat? Tulajdonrészem van csak benne, ráadásul a teljes ingatlan jelzáloggal és haszonélvezettel terhelt. A haszonélvezet ilyenkor "megvéd" a teljes ingatlan elárverezésétől, és csak a tulajdonrészem erejéig érintheti az ügy?
Ezen kívül, a NAV mint végrehajtó a bank követelése elé vagy után fogja sorolni a diákhitel összegét?
Munkabérem jelenleg nincs, folyamatosan keresek állást és dolgozom is, csak a fizetésemet felejtik el átutalni... Az elmúlt 18 hónapból 15-öt dolgoztam, 2 havi fizetést kaptam. Gyerekeket kell eltartanom, nagyon rosszul jönne most egy komoly végrehajtás.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Katica2001 # 2011.09.23. 08:20

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, ezért röviden leírom a történetemet.
2001-ben felvettem a diákhitelt, akkor gyesen voltam, úgy jártam főiskolára.
Elvégeztem, majd még 1 évig fősulis voltam, elkezdtem egy másikat, de sajnos már utána anyagilag nem bírtuk.
Abbahagytam.
Utána nem volt állásom, majd lett 1 évig és azóta is így ment. A diákhitelt nem tudtam fizetni.
2010-ben férjemnek nem volt, nekem volt, de havi 90000 volt a fizetésem.
Természetesen kellett fizetni a lakáshitelt ( chf alapú), havi 70000-rel és a többi kiadást nem mondom.
Kértem a diákhitelesek türelmét,( csak telefonon beszéltünk) ők rábólintottak, de ennek ellenére felmondták.
Nav-hoz került az ügyem, közben írtam részletfizetési kérelmet a diákhiteleseknek is.
Még nem jött válasz, de azt mondták, megkapom, de havi 60000!!!! lesz a törlesztőm.
Szuper! Már csak ki kellene fizetnem, de miből?
Közben rátették a lakásra is.
Kérdésem lenne, hogy ha nekem csak fél tulajdonrészem van benne, akkor mit tudnak csinálni?
Elárverezhetik?
Banki hitellel terhelt ráadásul, ezért én úgy tudom, mindenképpen először a bankot fogják kiegyenlíteni.
Jól tudom ezt?
Milyen lehetőségeim vannak még? Mit tudok csinálni?
HA jelzálogot tettek rá, eladhatom a lakást?
Szeretném igénybe venni a végtörlesztést.

Válaszotokat nagyon köszönöm!

laki79 # 2011.09.19. 17:15

Hát én utánaérdeklődtem egy-két helyen, és felemás válaszokat kaptam elévülés ügyben. Diákhitellel kapcsolatban és adótartozással kapcsolatban is.
A paragrafusok pedig egy laikus számára összességében sokszor kibogozhatatlanok.
Nehéz azt egy laikusnak eldönteni, hogy kinek és mit hihet el.

efi99 # 2011.09.19. 17:00

Felháborító, igen.
"A fiam külföldre költözött,ott is kíván letelepedni.A diákhitelét viszont nem kívánja fizetni"

  1. Külföldön több a fizetés, lenne miből előbb-utóbb.
  2. Nem kívánja = nem akarja, az értelmező kéziszótár szerint.
  3. Valaki(k)nek ki kell fizetni. Ha más nem, akkor a többiek plusz 32 Ft-tokkal. Sok 32Ft, sok plusz.

Nincs ez így rendben.