MOKK FMH meghagyás


ZZ24 # 2024.04.13. 18:55

Amúgy lehet, de ebben az esetben legjobb tudomásom szerint nem ez volt a cél. A lényeg, hogy fizetni kell.

Szomorú örökös # 2024.04.12. 05:47

ZZ24

Az se kevésbé életszerű, hogy valaki azért ad be részletfizetés iránti kérelmet, hogy egy ilyen hülyeségen szándékosan elbukja.
Meg fogsz lepődni! A legtöbb esetben ezzel az időt akarják húzni. És ezt a végrehajtók is tudják...

ZZ24 # 2024.04.11. 23:02

"„Amúgy szerintem teljesen életszerű, hogy valaki átveszi és elkeveri a hozzátartozója hivatalos levelét és az emiatt joghátrányba kerül.”
Te komolyan el is hiszed, amit írsz, vagy csak szórakozol itt a fórumon? :-O"

Hidd el, a legkevésbé sem szórakozásból írtam be ezeket a dolgokat. A problémát az okozta, hogy az illető testvére sok levelet kap egy héten és átvétel közben tényleg a sajátjai közé keverte el a közjegyző által küldött visszajelzést.

Azt is megértem, hogy ezt nem fogadják el önhibán kívül álló oknak.

Az se kevésbé életszerű, hogy valaki azért ad be részletfizetés iránti kérelmet, hogy egy ilyen hülyeségen szándékosan elbukja.

eulimen # 2024.04.11. 17:15

@ZZ24
Ez kezd egyre szórakoztatóbb lenni...
a jelképes összegű eseti teljesítés nyilvánvalóan jelképes dolog...
Még mindig az ismerősöd tartozik a behajtócégnek, és nem fordítva, ráadásul ha tovább lapít, a tartozás a késedelmmel egyre csak nőni fog.

Szomorú örökös # 2024.04.11. 03:57

ZZ24

ha az ismerősöm előadja, hogy önhibáján kívül nem kapta kézhez a közjegyző hiánypótlási felhívását a csekk befizetéséről, mert a testvére átvette és nem adta át neki és erről a testvér is nyilatkozik egy saját kézzel aláírt dokumentummal az alapot adhat a fellebbezésre, főleg, hogy a postai tértivevényen is a testvér van megjelölve átvevőként?
Erre kb. szerintem azt fogja mondani bármelyik végrehajtó, hogy intézzék le egymás között családon belül.

A pronléma az, hogy a jogosult egy rossznevű behajtócég, akit több milliós bírsággal megszórtak évekkel ezelőtt a politikájuk miatt.
A feltett kérdés szempontjából ez teljesen irreleváns információ.

Amúgy szerintem teljesen életszerű, hogy valaki átveszi és elkeveri a hozzátartozója hivatalos levelét és az emiatt joghátrányba kerül.
Te komolyan el is hiszed, amit írsz, vagy csak szórakozol itt a fórumon? :-O

ZZ24 # 2024.04.11. 03:30

Köszönöm a válaszokat.

Az ismerősöm kérdezi, hogy a behajtócég által felajánlott eseti befizetés betartása köti e a céget, vagy csak egy jelképes dolog?

drbjozsef # 2024.04.10. 05:23

ZZ24,

A végrehajtás azért nem az ingatlan árveréssel kezdődik. Az inkább már a vége, ha nincs más.

De amit leírtál, az valós. Se igazolásra, se bizonyítékra nincs szükség a közjegyző előtti eljárásban, teljesen légből kapott követeléssel is lehet FMH-t indítani. De az azért fontos, hogy az "adós" sok helyen akaszthatja meg az eljárást, per esetén pedig nyilván már kell bizonyítani. Ezért fontos, hogy az FMH vagy végrehajtás eljusson az "adós"hoz.

Akinek ingatlana van Magyarországon, de annyit se törődik vele, hogy az azzal kapcsolatos küldemények eljussanak hozzá - nem csak FMH, de hivatalos irat, adó felszólítás, közös költség, közüzemi szolgáltató, bármi -, az meg is érdemli, hogy elveszítse azt.

Megjegyzem :

Nincs helye az eljárásnak, ha:

  1. a feleknek (a jogosultnak vagy a kötelezettnek) nincs ismert belföldi kézbesítési címe (azaz lakó- vagy tartózkodási helye, illetve székhelye vagy képviselete),

Egy címet tudni kell benyögni. És a végrehajtónak ehhez elég a tulajdoni lap szerinti cím is - a Vht.-nak elég ez is, ahhoz is köti a joghatást -, de egy mezei júzernek nem feltétlenül.

Szomorú örökös # 2024.04.10. 04:40

ZZ24

elgondolkodtató, hogy akár viisza is lehet élni a fizetési meghagyással
Azért szép is lenne, ha minden anyagi követelést a közjegyzőnek kellene megvizsgálnia, hogy jogos-e.

kézbesítési fikcióval kézbesítetté válik és ezáltal a csaló kezébe egy végrehajtható okirat került mindenféle jogalap bizonyítása nélkül. Ezt követően elkezdi árvereztetni az amerikai-magyar nyugdíjas magyarországi ingatlanát. Ilyen eset előrfordulhat?
Nem eszik olyan forrón a kását! Bizonyos összeg alatt azért nem olyan könnyű csak úgy árvereztetést kérni. Viszont ne feledd, anno nálunk az ingatlanmaffia is egészen jól tudott működni, jó pár ember veszítette el így az ingatlanát. De az általad leírt fikcióban akár még elbirtoklással is törvényesen megszerezhető egy ingatlan, ha az amerikai-magyar nyugdíjas ennyire nem foglalkozik az itthon hagyott vagyonával. És ez nem csak a csaló ember hibája elsősorban, hanem azéis keményen, aki így hagyja itthon elveszni az ingatlanát. Ettól függetlenül úgy gondolom, hogy itt az ismerősöd és a testvére hibáztak, nincs mit ragozni rajta, nem a végrehajtó az, aki elcseszte.

ZZ24 # 2024.04.10. 04:08

Függetlenül az általam leírt esettől elgondolkodtató, hogy akár viisza is lehet élni a fizetési meghagyással. Mivel a beadásakor semmit nem kell bizonyítani, mi van, ha valaki kinézi magának egy külföldön élő személy ingatlanát, akinek magyar kézbesítési címe is van, de pl. az USÁ-ban lakik és nem tud ellentmondással élni. Egy kitalált tartozásra hivatkozva bead a csaló egy fizetési meghagyást az amerikai-magyar nyugdíjas ellen, aki a magyar kézbesítési címére kap egy FMH-t, amit nem tud átvenni, ezáltal az kézbesítési fikcióval kézbesítetté válik és ezáltal a csaló kezébe egy végrehajtható okirat került mindenféle jogalap bizonyítása nélkül. Ezt követően elkezdi árvereztetni az amerikai-magyar nyugdíjas magyarországi ingatlanát. Ilyen eset előrfordulhat ?

.

gerbera317 # 2024.04.09. 10:11

Bizony, ezt a bizonyos 'eseti befizetést' neveztük spontán teljesítésnek. Biztos nagyon nehéz felfogni, hogy a részletfizetés az egy olyan dolog, amiről nem pofázni, és főleg nem levelezgetni kell, hanem elkezdeni és csinálni.

drbjozsef # 2024.04.09. 08:47

ZZ24,

Igen, ezt mondtuk mi is.

ZZ24 # 2024.04.09. 06:18

jav: eseti befeizetés

ZZ24 # 2024.04.09. 06:17

Megkérdeztem: arról van szó, hogy felhívta a céget, hogy részletfizetést szeretne kérni,de ők ezt eluatsították és esetei befizetésre adtak lehetőséget neki, közben egy b..fa..ság maitt ott pattog a magas labda az oldalukon egy végrehajtható okirat formájában.

gerbera317 # 2024.04.08. 07:09

És ez hol befolyásolja az ismerősöd tartozását, illetve a - most már mondjuk ki bátran - a tartozás megfizetése elkerülésére irányuló magatartását? Tegyük fel, a követelés jogosultja most szabadult 8 év után a börtönből. Neki akkor már nem is lehet pénzkövetelése az adósával szemben, csak mert ő börtönviselt?!?

ZZ24 # 2024.04.08. 03:47

jav: probléma

ZZ24 # 2024.04.08. 03:46

A pronléma az, hogy a jogosult egy rossznevű behajtócég, akit több milliós bírsággal megszórtak évekkel ezelőtt a politikájuk miatt.

gerbera317 # 2024.04.07. 05:54

Nincs mi ellen fellebbezni. Kezdje el megfizetni a tartozását, mintha a közjegyző engedélyezte volna. Aztán majd meglátjátok, mit szól hozzá, vagy egyáltalán szól-e hozzá a jogosult.

ZZ24 # 2024.04.06. 23:25

Értem, köszönöm, átadom az illetékesnek az információt, illetve annyit még megkérdek tud e fellebbezni valamilyen indokkal, ha már ennyire félrement ez a történet?

gerbera317 # 2024.04.04. 09:47

Félreértesz, ez nem az én ügyem
Jó, akkor kérdezd meg az ismerősödtől, hogy „,Az nálad nem opció, hogy esetleg mindenféle himi-humi kérelem nélkül, csak úgy, spontán elkezdesz teljesíteni a jogosultnak?
Itt hol az önhiba?
Például, ha nem rágod a hozzátartozód szájába, hogy fontos levelet vársz hivatalos helyről, és ha átveszi, akkor azt ne röjtögesse, hanem adja elő de tüstént, akkor az éppen elég nagy önhiba.

eulimen # 2024.04.04. 09:42

@ZZ24
az önhiba valahol ott kezdődik, hogy a "sima" levelek is elkeverednek, és az önhiba ott folytatódik, hogy ugyanez történik a hivataos levelekkel is.
Ha a cselekvőképes testvérrel nem lehet megértetni, hogy ha egyszer már átvette a hivatalos iratot, hagyja az asztalon, akkor ez már önmagában egy olyan önhiba, ami alól nem lehet kibújni.

ZZ24 # 2024.04.04. 08:31

Félreértesz, ez nem az én ügyem, mégha úgy is tűnhet, hogy 3. személy nevében magamnak kérek tanácsot. Az ismerősöm valóban megkért, hogy járjak utána ennek a témának, mert kerültem már hasonló cipőbe, és ott más tartozását akarták behajtani rajtam, persze az az én hülyeségem miatt alakult úgy.

Amúgy szerintem teljesen életszerű, hogy valaki átveszi és elkeveri a hozzátartozója hivatalos levelét és az emiatt joghátrányba kerül. Itt hol az önhiba, ha pl. valaki éjszakai műszakban dolgozik és rokon +++veszi át neki a levelet, de az elkeveri. A rokon hanyagsága miatt, önhibáján kivűl joghátrányba kerül.

gerbera317 # 2024.04.04. 07:19

Hol a kérdés? Tegyük fel, értjük anélkül is: Nincs értelme fellebbezni, mert a közjegyző a jogszabály rendelkezése szerint utasította el a részletfizetési kérelmet. Igazolási kérelemnek van helye, csakhogy az önhiba hiánya itt nem igazolható, úgyhogy attól sem várható túl nagy eredmény.
,Az nálad nem opció, hogy esetleg mindenféle himi-humi kérelem nélkül, csak úgy, spontán elkezdesz teljesíteni a jogosultnak?

ZZ24 # 2024.04.04. 06:28

Az általam beírt ügyben elég furán alakultak a dolgok:

az ismerősöm szabélyszerűen beküldte a kérelmet a részletfizetésre, ezt követően várta a közjegyző válaszát a csekkel, ami meg is jött, csak éppen nem kapta kézhez....

Történt ugyanis, hogy a testvére vette át a postástól a közjegyző válaszküldeményét a hiánypótéásról, hogy fizesse be s csekket, csakhogy a testvére elkeverte a dokumentumot a saját levelei közé és csak a tegnapi nap során derült ki, hogy ezt az iratot már kézbesítették és nem tett eleget a hiánypótlásnak, ía csakk befizetésének a közjegyző válaszűtól számított 15 napon belül, így a részletfizetési kérelmet el kellett utasítani a közjegyzőnek.

Fellebbezeésre van lehetőség,, a kérdés az, hogy abban az esetben, ha az ismerősöm előadja, hogy önhibáján kívül nem kapta kézhez a közjegyző hiánypótlási felhívását a csekk befizetéséről, mert a testvére átvette és nem adta át neki és erről a testvér is nyilatkozik egy saját kézzel aláírt dokumentummal az alapot adhat a fellebbezésre, főleg, hogy a postai tértivevényen is a testvér van megjelölve átvevőként?

Majordomus # 2024.02.21. 20:41

Pontositsunk.
Mindenképpen jogerős lesz a közjegyző részéről (sok ilyenem van) de a jogosult mivel megkapta avkóvét nem fogja kérni a végrehajtást.
A biróság ha megkapja az ellentmondást,megnyilatkoztatja a jogosultat hogy fáj e még valamije? Ha igen nyujtsa be a keresetét megalapozó iratokat. Ha nem,akkor nem lesz ügy.

alsovonal # 2024.02.21. 19:07

“ad hoc bemondásár”

és csatoltam az ügyfélszolgálaton kapott bizonylatokat

Az eredeti bejegyzésben írtam az idézett részt, hogy az ellentmondáshoz csatoltam a fizetésről bizonylatot. :)

@KBS

Értettem, köszi.