A magántanárok (matek, angol, stb.) adószámos magánszemélyek vagy egyéni vállalkozók? Olyanok tanárokra gondolok akiknek ez a főfoglalkozásuk, naponta 10-20 tanulót korrepetálnak.
Magántanárok
Bocs, jogász nem vagyok, ellenben mindkét megoldásra tudok példát. De az adószámából kiderül kapásból.
A számla kérdés az egy dolog, de fontos tudni, hogy felnőttoktatási tevékenységet engedély nélkül nem lehet végezni, mert súlyos büntetéseket von maga után!
Érdemes átolvasni a törvényt:
Szeretném befizetni a diákjaim után a negyedéves fizetnivalót, de nem találom a papírt, mi alapján kell, mennyit vonjak le a bevételből? Novemberben kezdtem el, ezért nem tudom, hogyan kell. Illetve az is érdekelne, hogy 2013-ban mennyiben változik a fizetnivaló?
Ha valaki - szerény életjáradékát kiegészítendő - magántanárként szeretne tevékenykedni, akkor az hogyan oldható meg a legegyszerűbben?
Éppen most szűnt meg a 7-es adószámnak nevezett lehetőség, a helyette javasolt egyéni vállalkozói státusz inkább nagystílű üzletembereknek való.
Olyan magánoktatási tevékenységről volna szó, melynél a minimálbér felét megközelítő havi bevételre sem lehet számítani.
Ha van 7-es adószám és azon be van jelentve a magánoktatási tevékenység („m.n.s. egyéb oktatás”),
akkor ehhez milyen nyugta- ill. számlaadási kötelezettség tartozik?
A legegyszerűbb 1 soros nyugtatömb elegendő, vagy netán ehhez is kell az online pénztárgép?
Mit jelent pontosabban a számlaképesség?
Ha a tanóra végeztével adnám a nyugtát, de a tanulónak álcázott adóellenőr számlát kér,
mire azt mondom, hogy sorry, akkor az már kimeríti a számlaadás elmulasztását?
És ha már óra előtt tájékoztatom, hogy nyugtát fogok adni, de számlát nem tudok, akkor annak mi lesz a következménye?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02