Teljesítés igazolás


wers # 2013.08.28. 07:17

nem bízom a könyvelőkben. Jobb, ha én vagyok ezzel tisztában, mivel rajtam veri el a port a NAV ha nem jó valami
Igen, jó, ha te is tisztában vagy bizonyos dolgokkal, de keress jó könyvelőt, aki megbízhatsz. Te nem látod át a könyvelést, és ezer dolgon bukhatsz. Gyanítom kicsi a cég, könyvelőirodát javaslok, akik anyagilag is felelnek, ha büntetést kapsz, mert ők hibáztak.

A készrejelentés nem kötelező, az neked jó, ha az aláírásra jogosult éppen Kenyában sütteti a hasát, neked onnan ketyeg a fizetési határidő (de ezt így kell szerződésbe foglalni)

Rexor # 2013.08.28. 08:01

Egy két dolog azért nem stimmel:

  • kissé túl van bonyolítva a dolog a készrejelentés-teljesítésigazolás kombóval. A lényeg, hogy bizonyítva legyen, hogy a szolgáltatás ténylegesen megtörtént, és ez ezer féle módon történhet (pl. projektdokumentum, e-mail, amiben elfogadjáka teljesítést, stb.)
  • A 200 ezer forintos határnál van az a tévhit, hogy mindenképpen írásos szerződés kell. Ez nem igaz, nem is így szól a törvény, csak ebben az esetben a társaságnak bizonyítania kell, hogy tényleg megtörtént és a vállalkozás érdekében összhangban volt az igénybevett szolgáltatás.
  • A teljesítésigazolás, hogy mennyire részletes önamgában semmit nem ér (ez nem is kötelező). Az adóhatóság azt vizsgálja, hogy tényleg történt e szolgáltatás, és ehhez megvizsgálhatják a kapcsolódó levelezést, a projektről készült dokumentumokat is. Tehát önmagában egy teljesítésigazolás édeskevés (a NAV nem is támaszt ezzel kapcsolatban feltételeket).
  • Azt nem értem, miért lenne a teljesítésigazolás fizetéskiváltó dokumentum. Fizetés akkor van, ha kp-ban átveszik a pénzt vagy a banki átutalás megtörténik.
wers # 2013.08.28. 08:40

Tényleg túl van bonyolítva, ezek a szükséges rosszak.

Valóban nem szükséges készre jelenteni. De muszáj, ha igazolni akarom, hogy készen vagyok. Hogy most. Mert ő nincs ott. Hogy később ne álljon elő kötbérrel, igazoljam nem késtem.
A teljesítést pedig szintén nem árt igazoltatni.

Ne tudd meg mit ki nem talál egy megrendelő, ha nem akar fizetni.