Egri vagyok és Miskolcra járok egyetemre. 2013.04.03-án történt egy elég kellemetlen eset: Az esti 21:00 órás busszal akartam volna hazautazni Egerbe és amikor kértem az 50%-os jegyet, a sofőr mondta, hogy igazoljam, hogy diák vagyok. Odaadtam neki a tanuló jogviszony igazoló papíromat, de azt mondta, nem fogadhatja el, kérjek ideiglenes diákigazolványt. Elkezdtem vitázni vele, de ő hajthatatlan volt, végül kénytelen voltam leszállni, mert nem volt nálam elég pénz teljes árú jegyre. Elég kellemetlen volt, mert szakadt az eső és ez volt az utolsó busz aznap este, így kénytelen voltam visszaballagni az albérletbe és másnap reggel hazamenni.
Kérdem én: mi olyat tud egy ideiglenes diákigazolvány, amit egy tanulói jogviszony igazoló papír nem? Mi olyan dolog szerepel rajta, amit nem tartalmaz tanulói jogviszony papír?
Amit a tanulói jogviszonypapír tartalmaz:
- Igazolás sorszáma
- "Miskolci Egyetem, 3515 Miskolc, Egyetemváros intézményi azonosítójú felsőoktatási intézmény igazolja, hogy XY nevű, XY születési nevű hallgatója
- Születési nevem, születési időm, édesanyám neve, állampolgárságom, lakcímem.
- Hallgatói azonosító számom
- Hallgatói jogviszonya 2012/13 félévében (melynek első hónapja 2013 év február hónap, utolsó hónapja 2013 év június hónap) aktív.
- A képzés, amin résztveszek.
- Az igazolás kiadatásának célja: magyar vagy külföldi hatóság előtti felhasználás.
- Az ügyintéző aláíra.
- Az egyetem pecsétje.
- Kiállítás dátuma (2013.03.25)