Ha az anyja magyar állampolgár, akkor neki is van magyar állampolgársága.
külföldi ítélet érvényesítése
Helló
azt hiszem az előbbi váalszom nem kerület fel
köszi az eddigieket is, de mi van akkor, ha ez a gyerek olasz állampolgár, de már az anyjával itt él magyarországon?
köszi
Ha a gyermek magyar állampolgár, akkor azt az ítéletet a magyar bíróság csak akkor fogja elismerni, ha Olaszországban van a lakóhelye, vagy szokásos tartózkodási helye.
Ajvé. Ki milyen állampolgár?
Szia köszi az eddigi választ
gyermektartás iránt indított perről van szó, a nő keresetet i9ndított Magyarországon gyermektartás iránt, viszont a pasinak van egy olyan ítélet a kezébenm ami azt tartalmazza, hogy a gyermek nem a pasi gyereke, ez egy triesti ítélet- na erre vinatkozóüan van különös szabáyl?
mlgegyszer köszi
Az attól is függ, milyen tárgyban született az az ítélet. Egyesekre ugyanis van közösségi rendelet, másokra csak nemzetközi szerződés.
Sziasztok!
Régen jártam már a fórumrovatban, így bocsi, ha van ilyen téma.
Egy kis segítségre lennem szükségem:
- a külföldi ítélet magyarországi elismertetésének mi a pontos menete( két-több oldalú szerződések, illetve viszonosság esetén)
- az EU-n belül- tagállamok közötti-nemzetközi magánjogi szabályok ütközése mennyiben módosítja az ítélet elismertetésének szabályait
- szükséges-e ezt az eljárást elindítani, vagy elegendő-e a hiteles magyar nyelvü fordítás
tehát ha van egy Eu-s országban hozott bírósági ítéletem, akkor mi a helyzet?
Előre is köszönöm, én nme találtam olyan választ, hogy nem lenne elegendő a magyar fordítás, ezért kérnék egy kis segítséget
előre is köszönöm
üdv: A.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02