Európai Parlament és a Tanács 852/2004/EK rendelet értelmezése érdekelne. Szerintem egy látványpékség higiéniai elvárásaira csak a
"II. MELLÉKLET
A VALAMENNYI ÉLELMISZER-IPARI VÁLLALKOZÓRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS HIGIÉNIAI KÖVETELMÉNYEK...
... I. FEJEZET
...ÁLTALÁNOS KÖVETELMÉNYEK"
kitételei és utasításai a mérvadóak, míg az ÁNTSZ mindenáron a
"II. FEJEZET
KÜLÖNLEGES KÖVETELMÉNYEK OLYAN HELYISÉGEKBEN, AHOL ÉLELMISZER KÉSZÍTÉSÉT, KEZELÉSÉT VAGY FELDOLGOZÁSÁT VÉGZIK"
- et akarja rám húzni.
Szóval, Az ÁNTSZ ragaszkodik hozzá, hogy az élelmiszer higiéniáról szóló EK rendelet ezen részének feltételei vonatkoznak rám. De egy látványpékségben nincs étel KÉSZÍTÉS, mert a termékeket a franchise partner már ELKÉSZÍTETTE, én csak sütőben felmelegítem. A KEZELÉS logikusan feltételez valamilyen KEZELŐ SZERT, tehát értelemszerűen nem is kezelem. A FELDOLGOZÁS pedig szintén egy olyan folyamat ami, nem történik meg egy kész- illetve félkész fagyasztott termék felmelegítésekor. Tehát ez sem igaz rám.
Akkor jól gondolom, hogy a látványpékségemre a különleges követelmények nem vonatkoznak, csak a még előtte olvasható általános követelmények?
Semmi mást nem árulok, pl. hamburger, hot dog, amit készíteni kell tényleg, csak a mélyfagyasztott pékárut.