Édesapám Algériai állampolgár, sajnos eddig nem találkozhattam vele mivel családi ellentétek miatt ő születésem után elhagyta Magyarországot. Nemrég vettük fel újra a kapcsolatot és a nyáron szeretett volna a családjával Magyarországra utazni, egyrészt hogy megismerjem őket, másrészt mivel gyerektartást nem fizetett, szeretett volna anyagilag is segíteni.
Sajnos a nyár folyamán nem sikerült beszereznem megfelelő meghívó okiratot ezért a család és az ő vízumkérelmét elutasították.
Ezután most október elején kérvényeztük a vízumot, csak az ő részére, többszöri belépéssel hogy a következő egy év folyamán többször is találkozhassunk, én küldtem neki közjegyző által hitelesített meghívólevelet. Sajnos a Magyar nagykövetségek által jobban preferált a Bevándorlási Hivatal által kiállított meghívólevelet nem tudtam kiváltani mivel ehhez mint diák nem megfelelő az anyagi helyzetem. emiatt meghallgatáson bizonyosodtak meg a beutazás céljáról ahol közöltem a fent említett okokat. A hosszas 15 napot meghaladó döntéshozatal után a nagykövetségen közölték hogy édesapám beutazásának indokát nem látják megfelelően igazoltnak. Illetve az általam nyújtott információkat sem tekintik megbízhatónak. Minden más a vízumhoz szükséges vizsgálatot és feltételt teljesített.
Nem tudom milyen lehetőségek vannak hiszen egy következő vízumkérelemnél is ezen indoklást (a valóságot) írnám le. Ezek szerint viszont ez kevés.
Nekem nincs lehetőségem kiutazni, mivel repülőjegyre sincs pénzem, viszont ezek szerint ő sem utazhat ide, illetve az adott ország szabályozásai sem engedik meg a pénzátutalást külföldre.
Alapvetően az az érzésem támadt, hogy bármit csinálok a két kimaradt évtized illetve anyagi helyzete miatt mindenképpen indokolatlannak fogják találni kérelmemet, ezzel azt is kinyilvánítják, hogy ha eddig nem érdekeltük egymást a továbbiakban se találkozzunk. Még akkor se ha ő fedezni tudja az utazását biztosítását és szállását.
Sajnos nem tudok semmilyen olyan fórumot ahol információt kérhetnék arról hogy miként is igazolhatnám kérésem jogosságát, és miként oszlathatnám el a kételyeiket. Kérem ha tudnak bármilyen jogorvoslati vagy egyéb szervet osszák meg velem ezen információt.
Tudom, hogy lehet panasszal élni a konzulátus ellen, de nem szeretnék ajtóstól rontani a házba, hogyha van mód a higgadt értelmes információszerzésnek is.
Válaszát előre is köszönöm.