A következő ügyben kérném hozzáértők tanácsát, segítségét:
Felperes vagyok egy munkaügyi perben, ami számomra több, mint 11 év után zárult le I. fokon részítélettel. (Számos felperes van, egy részüknél még I. fokú ítélet sem született.) Mivel az alperes megfellebbezte a döntést, az ügy II. fokon folytatódik.
A per elhúzódása miatt szeretnék a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni. Ezzel kapcsolatban szeretném megtudni, hogy ennek "van-e értelme" jogi képviselő nélkül? (Úgy tudom, az I. fokú eljárásban még nem kötelező a képviselet.) Ha így járok el, és én magam szerkesztem meg a beadványt -ami nem tűnik azért nagyon bonyolultnak- milyen bizonyítékokat kell csatolnom? A szinte teljes peranyagra szükség van, vagy elegendő néhány olyan fontosabb részlet (pl. bírók változása, szakértő késlekedése pár alkalommal), amivel a bíróságnak felróható késlekedést bizonyítani tudom? Az vajon felróható-e egyébként, hogy több száz felperes keresetét egyesítették, ami az elhúzódásban döntő szerepet játszott? És végül, de nem utolsó sorban, meg kell-e jelölnöm összegszerűen a követelt elégtételt, vagy ezt majd a bíróság eldönti?