Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


Gyámság

wers #   2021.04.26. 07:01

Annaerika, nem akarlak elkeseríteni, de tapasztalatom alapján ilyen esetben még ha el is olvassák a kormányhivatal levelét fülük botját sem fogják megmozdítani. Bár ne váljon be a jóslatom, de mindenképpen megér egy próbát.

Milyen intézményt keressek fel ez ügyben

Kormányablaknál kérd, 3500 Ft lesz.

Az nem opció, hogy eladja értékeit? „Mivel ők lesznek az örökösök ” Hát élje fel ő, amit örökölnének.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2021.04.25. 14:21

Nem adják ki az adatokat, amíg nincs jogi érdek. A nyilvántartótól két dolgot lehet kérni így:

  1. Értesítsék őket, hogy keresetiket, és adják meg nekik a ti elérhetőségüket.
  2. Kérdezzék meg tőlük, hogy kiadhatják-e nektek a címüket.

www.kbs-ugyved.hu

Annaerika # e-mail 2021.04.25. 10:26

Üdvözlöm

Kérdésem a következő lenne.

Férfi testvéremmel , csak a nővérem húgom foglalkozik. Ahogy idejük engedi .Már felügyeletet igényel.Nehezen tudja magát ellátni ! Sikerült idősek otthonába elhelyeznünk.
Van két fiú gyermeke( 46, és 40 évesek ) 35-éve az apjukat nem látogatják, nem foglalkoznak vele. 35 -éve elvált az ex feleségétől , és soha nem engedte a láthatást , még birósági úton sem !! Becsülettel fizette a tartás díjat a gyerekek után , akik egyetemet végeztek , hozzá járult a testvérem a taníttatásukhoz.Az lenne a kérdés, hogy meglehetne -e keresni a fiait ? Most még elég a nyugdíja az otthonban lévő eltartásához, de később, ha már nem elég a meglévő összeg , akkor lehet -e kötelezni a gyerekeit, hogy járuljanak hozzá a költségekhez. Mivel ők lesznek az örökösök. Milyen intézményt keressek fel ez ügyben , hogy megtaláljuk őket ? Nem egy városban élünk.Címüket nem tudja a család, csak az adataikat !!
Köszönöm előre is a választ.

LL.M. # e-mail 2021.04.25. 03:37

Gondnokság lesz az, ha bírósági ítélet kimondja a gondnokság alá helyezést. Önmagában a stroke nem feltétlenül eredményez gondnokság alá helyezést, ez elmeorvos szakértői kérdés.
Gondnokság alá helyezés megindítása: Gyámhivatal vagy közvetlenül Járásbíróság.
Segítségért a Családsegítő Szolgálathoz is lehet fordulni.

csabcse # e-mail 2021.04.24. 18:15

Üdv.Segítséget szeretnék kérni. Röviden a sztori.. Édesapám strokekos,anyám ápolásin van vele. Édesapámat mostohán gondozza,bezárja, szabadságában korlátozza. A nyugdíját anyám veszi fel, de éppen csak a minimumot tesz érte.Ápolatlan,orvoshoz nem viszi,pedig kellene. Lényegébe csak az anyagiak miatt tartja "életbe".Én a fia vagyok külön élek de egy faluba. Kérdés hova lehet fordulni segítségért?? SOS!!