Most akkor ferjnel vagyok, vagy nem?


Lizard # 2002.08.23. 02:18

Szia!!

Igen tudom. NOvemberben otthon leszek ,es azt hiszem jobb ha egybol utana nezek... foleg,hgoy a ferjem is szeptemberben megy haza kulfoldrol.. Koszi a valaszokat

Lizard


Ha valaki állandóan nyesegeti magát, hogy mindenkinek tessék,
hamarosan egy senkivé válik.

Clown # 2002.08.21. 12:12

Helló!

Már csak egyet nem értek: ha annak idején az idézést ki tudták küldeni a bejelentett címedre, akkor a válásról szóló bírósági végzést miért nem?
Ha a címzett nem is, közvetlen hozzátartozója (szülő, gyermek, stb.) átveheti még a névre szóló leveleket is.
Én a helyedben nagyon utánanéznék a dolognak, és persze csakis személyesen.
Tudom, sok a kellemetlen utánjárás, de muszáj, nehogy később gond legyen belőle.
 Szia és sok sikert!

                       Clown

Lizard # 2002.08.17. 06:07

Koszi a valaszt.
 Idezest kaptam, tehat kezdemenyezes biztos tortent.  Azt en is tapasztalatbol tudom,hogy az egyik fel hianya semmisse teszi a targyalast.
Nem irtam,mert nem tartozott tulajdonkeppen a dologhoz,de tavaly nyaron en is beadtam a valopert es meg is jelentem, de mivel a ferjem meg kulfoldon tartozkodott, ezert o nem jelent meg a targyalason. Akkor mondta a biro, hogyha a ferjem ellen adom be, es nem kozos megegyezessel, akkor ha nem jelenik meg az elson, akkor masodik targyalast kell kerni, es azon elvalasztanak meg akkor is ,ha nem jelenik meg. Erre akkor mar nem volt idom, mert meg a birosagi szunet ideje alatt ismet kulfoldre utaztam.  Ezert megszuntetem a pert,meg igazabol nem is nagyon adhattam volna be ellene,mert en hagytam el.  Itt jott az, hogy februarban a ferjem adta be, es idezest kaptam is a szuleim cimen. Azt mondjak, mert beszeltem anyosommal, hogy siman elvalasztottak, mivel en ismeretlen helyen tartozkodom...  Hat ez az egesz sztori.
 Ezert nem is ertem,hogy miert nem kaptam vegzest.  Viszont ha nem valasztottak mi jo lenne abban,hogy nekem azt mondjak, hogy elvaltunk. Sot ,meg a kisvarosban elo nagynenem is mondta,hogy hallotta a ferjemtol, hogy elvalt. Trukk lenne , hatha ferjhez akarok menni ,es akkor bigamia miatt felelosegre vonnak? Nem ertem, Minde esetre koszi a valaszt,meg a levelem olvasasra szant idot. ( Ferjhez menni nem akarok, szoval nem gond a dolog igazabol. ) Szeretettel : Lizard


Ha valaki állandóan nyesegeti magát, hogy mindenkinek tessék,
hamarosan egy senkivé válik.

Clown # 2002.08.16. 06:53

Helló !

 Sajnos nagyon valószínű, hogy nem történt semmi, ugyanis válóper esetén (akár közös megegyezéssel, akár pereskedéssel folyik le), mindkét félnek kötelező megjelennie a bírósági tárgyaláson. Ennek időpontjáról és helyszínéről a feleket idézésben értesítik. Elvileg ha bármilyen ismert lakcíme van a feleknek, oda kell küldeniük az idézést. Viszont a lakcímet a beadott keresetről veszik, ha ott nem elérhető az illető, a bíróság nem fog utánanyomozni.
Másik dolog, hogy ha az egyik fél nem jelenik meg a válóperes tárgyaláson, az ügyet automatikusan lezárják, és semmisnek nyilvánítják. Vagyis válás nem történik. (Ez mind saját tapasztalat:-( ).
Mindezek alapján sajnos nagyon valószínűsíthető, hogy nálatok válóper nem zajlott le, és papír szerint még férjnél vagy.
Tényleg az a legjobb, ha személyesen intézkedsz a dologban. Sajnálom, hogy csak ennyit tudok segíteni. Helló !

Lizard # 2002.08.15. 15:48

Latom paran megneztetek ,de semmi valasz. Ha esetleg olyan nezne be,aki 'szakerto' ,de nem  megvalaszolhato a kerdesem,akkor legyszives az tis irjatok le. Novemberre ugyis otthon leszek, ha o nem valt el ,majd en levalok...

Koszi elore is.. L.


Ha valaki állandóan nyesegeti magát, hogy mindenkinek tessék,
hamarosan egy senkivé válik.

Lizard # 2002.08.12. 23:04

Sziasztok!

A tortenet a kovetkezo  :   2 eve elhagytam a ferjemet, egy uj kapcsolat miatt. Lenyeg a lenyeg, hogy nem valtunk el azonnal, mert mindketten kulfoldon tartozkodtunk.  Iden februarban allitolag meg volt a valoper, de mivel en folyamatosan kulfoldon voltam-vagyok, nem voltam jelen es azota semilyen papirt nem kaptam.  

  Mivel nem tartozkodtam otthon ezert ex?-ferjem ugy adta be a valopert, hogy mar ket eve nem elunk egyutt, es o nem is tudja ,hol tartozkodom. Ez mind rendben lenne, de : Bejelentett lakcimem a szuleimnel van,tehat ugy gondolom,hgoy barmennyire ismeretlen a tartozkodasi helyem, azert van egy allando bejelentett lakcimem, ahova kiertesithetnenek. Ez a mai napig nem tortent meg. Szuleim mar kertek ex-anyosomat,hogy nezzen utana ( videken volt az eskuvo a ex?-ferjem szulovarosaban, szuleim azonban Budapesten elnek), es o meg is igerte, hogy megteszi. Azota sem tortent semmi. Edesanyam a hetekben utazott mas ugyben a kisvarosba,de mivel birosagi szunet van, nem tudott intezkedni.
Befejezem a regenyt, es felteszem kerdesem :

Akkor fogok csak 'tudni' arrol, hogy elvalt asszony vagyok, ha jelentkezem az adott birosagon?  Ami kisse erdekesen hangzik, mert hat, ha tenyleg ismeretlen a tartozkodasi helyem ,es mit sem tudok az egeszrol, akkor miert jutna nekem eszembe jelentkezni...     Tudom kisse sz*rkasztikus vagyok, de megis ugy gondolom, hogy kellett volna ertesitest kapnom a bejelentett lakcimemen.  (Sosem volt ferjemmel kozos bejelentett lakcimem. Mindigis a szuleim lakcime szerepelt a nyilvantartasban.)

Vagy esetleg semmilyen valas nem tortent?
Ezert nincs ertesites sem?
 Annak nem orulnek!  elore is koszi a valaszokat, es bocs a szoszaporitasert...

Lizard


Ha valaki állandóan nyesegeti magát, hogy mindenkinek tessék,
hamarosan egy senkivé válik.