Vízbekötés gerincvezeték nélkül


MajorDomus # 2020.08.10. 18:43

Javasolnám a Városüzemeletés-t.

Tanarur51 # 2020.08.10. 11:56

Mindenesetre keresd meg az Önkormányzatot (írásban) Ügyfélkapun is megteheted! 2011. évi CLXXXIX. törvény
Magyarország helyi önkormányzatairól
13. § (1)4 A helyi közügyek, valamint a helyben biztosítható közfeladatok körében ellátandó helyi önkormányzati feladatok különösen:
21. víziközmű-szolgáltatás, amennyiben a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény rendelkezései szerint a helyi önkormányzat ellátásért felelősnek minősül.

MajorDomus # 2020.08.08. 20:40

Az önkormányzathoz.

alina90 # 2020.08.08. 08:55

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben. Adott egy kb. 150 m-es kisutca egy nagyobb városban, 3 db lakóházzal beépített telek van az utcában. Az utcában nincs kiépítve az ivóvíz gerincvezetéke. Viszont az utca két végén lévő szomszédos utcákban van ivóvíz.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy szennyvíz vezeték viszont van az utcában. Ezt a 2000-es években építették ki, egy részét az önkormányzat finanszírozta, egy másik részét pedig részletben történő fizetéssel a tulajdonosnak kellett fizetnie. Ha jól emlékszem részint uniós finanszírozásból építették ki a szennyvíz-hálózatot. Az önkormányzat kötelezi a lakosokat, hogy mindenki kössön rá a szennyvíz vezetékre , azonban itt ez egy paradoxon, hogyan köthetnénk rá, ha még ivóvíz sincs?

Ebben a kisutcában lévő egyik házba szeretnénk ivóvizet bevezetni. Milyen lehetőségeink vannak erre? Egyáltalán szabályosan járt-e el az önkormányzat akkor, amikor a szennyvíz vezeték kiépítésének finanszírozását követelte ivóvízvezeték megléte nélkül?

Hogyan lehetne a gerincvezetéket bevezetni az utcába? Merre induljunk el? Előre is köszönöm a segítséget!