Klíma felszerelése


Majordomus # 2022.06.29. 19:24

Nem.
Az önkorm. felszólitja a társasházat a leszerelésre. Ha nem tesz eleget neki,akkor épitésrendészeti birságot szab ki a társasházra. Ő meg leveri rajtad.

Szerencséd van,mert az önkori tojik bele addig mig új főépitész nem lesz. Engem állandóan cseszeget a h- ázaimon lévő klimák miatt.

csubuka # 2022.06.29. 21:56

Kedves Majordomus!

Köszönöm a választ!

Hmm, ez inkább költségvetési probléma és emberhiány, ha akarat lenne, akkor sem bírnák igazándiból az önkormányzatnál, tehát ettől nem félek. A következő indőszakban válsággal mindennel nem fog ez normalizálódni. Szóval ha van 10 éves elévülés, akkor az nem baj, addig nem lesz rendszerszintű változás. Van amúgy? Meg ha mondjuk 10 évig nem volt baja a lakóközösségnek egy homlokzatra kirakott klímával, akkor ott is van elévülés? Mert a szomszédokat jóval egyszerűbb megkérdezni, mint lakógyűléssel szórakozni...

A gang felé is rakhatnám, de az a baj, hogy közterületről látszik éppen az a rész is, szóval túl sok opcióm nincs. Bár azt aztán senki sem fogja nézni, mert épphogy belátni két ház között...

De a közös képviselő alapvetően nem izgatta magát, tehát elég kaotikus állapot van és mindenki gányol mindent kb.

Majordomus # 2022.06.30. 20:26

Kérj a közös képviselőtől egy hozzájárulástb írásban.
Ha megvan, megnyugodhatsz,mert minden iratot a társasház nevében ad ki.

Majordomus # 2022.06.30. 20:27

Kkor is ha nincs hozzá joga,de ez már az ő baja.

csubuka # 2022.07.01. 08:09

Kedves Majordomus!

Köszönöm szépen a választ!

Akkor végülis a közös képviselő írásban elvileg az SZMSZ, alapító okirat és az összes valaha volt lakógyűlési határozat stb. ismeretében nyilatkozik?

Mert egy emailem van most, amiben kb ez van, hogy "Rakható a klíma, ne akadályozza a mozgását senkinek, kondenzvíz rendesen legyen elvezetve"

Ilyen helyzetben akkor nem kell plusz lakógyűlést összehívni meg szomszédokat kérdezni, mert valamilyen szinten védve vagyok?

Majordomus # 2022.07.01. 20:42

1.Igen,természetesen
2. nem kell

csubuka # 2022.07.02. 08:37

Majordomus: Igazán köszönöm a választ! Szuper. Ami még talán egyszerű, az a szomszédok megkérdezése, szóban aztán írásban. Annyit meg lehet tenni még ezért, de akkor így kb. jó lesz a jogi előkészítés a felszereléshez.

Majordomus # 2022.07.02. 18:49

Miírt futsz felesleges köröket?
A szomszédok beleegyezése semmit sem jelent,a közös képviselő engedélye viszont az egész társasház engedélyét jelenti.

csubuka # 2022.07.02. 21:39

Majordomus:

Csak a békesség kedvéért. Ha máshogy nem akkor talán szóban. Elvégre is utólag ne tudjanak szólni. Ártani árthatnak, ha az Önkormányzatnál feljelentenek, elvégre ha épp csak a gang felőli rész korlátja fölé tudjuk majd elhelyezni a kültérit, akkor két ház között még közterületről épp be lehet látni. Igy hiába nem a fő homlokzat és kb soha senki sem néz oda mert vagy 30m közterületről, de a törvény szerint talán még oda sem lehetne rakni. (Persze, akkor kérdés, hogy hova lehet...)

Szóval jobb, ha a szomszédokkal béke van, mert legálisan műszakilag nem lenne ideális, ha egyáltalán teljesíthető lenne. 90cm magas a gang betonkorlátja. Ha amögé rakjuk az zaj tekintetében rossz, mert tölcsérként felerősítheti a zajt, illetve a gang takarításakor sérülhet, lábmagasságba nem jó tenni.

Pluszban olyan mélyre kerülne a kondenztálca, hogy nem tudnánk a konyhába levő csatornába elvezetni a kondenzvizet lejtve. A kondenz szivattyú meg hasonló önszívatásokat inkább hagyjuk...

Majordomus # 2022.07.03. 19:44

Ártani nem árt ha a szomszédok hozzájárulnak..