Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


jelzálogjog törlése

MajorDomus # e-mail 2014.06.23. 22:55

De a 6.600 Ft-ot nem úszod meg,
S jogos is, mert nem töröltetted annak idején.

Wildmann # e-mail 2014.06.23. 22:19

A bankot bejegyzés érdekli nem a törlés.
Tehát ha nincs hitel, akkor ők maguktól nem fogják törölni. Már csak a költségek okán sem. A csere idején neked kellett volna benyújtanod a törlési engedélyt.

Évekkel ezelőtt tucatjával csináltam ilyet. Akkor az OTP Háttérműveleti Igazgatósága intézte a dolgot. Ha sikerült az ingatlant és a hitelt megjelölni, akkor néhány héten belül küldték a jelzálogjog törlési engedélyt, amit utána be kell nyújtani a földhivatalba.

Gyakorlatilag csak kérni kell, de azt elviekben bármelyik OTP-be beviheted és továbbítják a megfelelő helyre.

Ajanlott honlapok témában: www.adminworld.hu
www.thazak.hu
www.tarsashaziblog.com

bindigo69@gmail.com # e-mail 2014.01.15. 15:31

Tisztelt Fórum!
Kellemetlen helyzetbe kerültem. 20 éve falusi magánházunkat városi lakásra cseréltük. A házon volt OTP-jelzáloghitel, melyet továbbvittünk az OTP engedélyével a cserelakásra. Ezután kb. 1 évre ki is fizettük az összes tartozást, azóta sincs semmi ügyem az OTP-vel, nem vagyok ügyfelük. A napokban megkeresett a cserepartner, aki azóta is a házban lakik, hogy a faluban utcanév változás volt, és ennek apropóján kaptak a Földhivataltól egy határozatot az új címmel. Meglepődve látta a 93-ban bejegyzett jelzálogot az OTP javára. Az OTP-ben elküldtek, mondván, hogy csak 10 évig őrzik az iratokat. Sajnos nekem sincs már semmi az ügyletről. A Földhivatalban próbálták lekövetni, mi történhetett, most ott tartunk, hogy kikértem az irattárból az iratokat, erre várok. Remélem, ebből kiderül, hogy adminisztrációs hiba lehet, hogy nem törölték a házról a jelzálogot, de ugyanakkor átterhelték a cserelakásra.
Nem érzem jogosnak, ha ki kell fizetni a 6600 Ftos törlést, ha tisztázódik a dolog, de még erre is hajlandó vagyok, csak oldódjon meg.Attól tartok, hogy sok utánajárásba fog kerülni, míg kiderül, mi történt. Valakinek volt hasonló tapasztalata?

Köszönettel: Ildikó

ObudaFan # e-mail 2013.12.04. 15:56

Kell fizetni a törlésért.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

fakéz # e-mail 2013.12.04. 11:11

Tisztelt Fórum!
Több mint 20évefelvett és törlesztet hitelem jelzálogként lett a földhivatalba bejegyezve.A törlesztés után a pénzintézet nem törölte a jelzálogot ami akkor még ingyenes volt tudtommal.Egy hete tulajdoni lapra volt szűkségem és meglepett a jelzálog.A törlésért most fizetni kell jogos-e?hogy én fizessek most más miatt?
Választ előre is köszönöm.

elveszett # e-mail 2012.09.27. 10:20

Köszönöm! Rányalom a beadványra.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.09.26. 10:38

Szerintem 21 ezer.

www.kbs-ugyved.hu

elveszett # e-mail 2012.09.26. 09:08

Tisztelt Szakértők!

Folytatom.
Megtettem, lemondó nyilatkozatra szólítottam fel. A levelet átvette ugyan, de továbbra sem kaptam választ a korábbi jelzálogjogosulttól.

Kérdésem, hogy le kell-e rónom illetéket (ha igen mennyit) ha jognyilatkozat pótlását kérem a bíróságtól? Az ingatlan értéke kb. 20 mFt.

Köszönöm a választ!

MajorDomus # e-mail 2012.07.20. 20:54

Majd számolj be.

elveszett # e-mail 2012.07.20. 08:40

Megteszem!
Köszönöm.

MajorDomus # e-mail 2012.07.19. 23:50

Mázli

kfgabri #   2012.07.19. 14:49

írj még egyet, amiben kap 10napot, ennek eredménytelen elteltét követően kérni fogod a jognyilatkozat pótlását a bíróságtól.
Nem törlési per, mert az érvénytelenség esetén van, a tied meg békében elévült.

elveszett # e-mail 2012.07.19. 13:57

Többször.

kfgabri #   2012.07.19. 11:35

eddig hányszor próbálkoztál?

elveszett # e-mail 2012.07.19. 11:34

Tisztelt Szakértők!

Kell-e törlési pert indítanom (jelentős mértékű perköltséggel és egyéb kiadással), ha a tulajdoni lapról töröltetni szeretnék egy váltón alapuló jelzálogjogot akkor, ha maga a váltó mér két éve elévült. Sem bemutatva, sem óvadékozva nem lett?

Abból indulok ki, hogy - tudtommal - az elévült követeléssel szemben indított pert a bíróság automatikusan megszünteti (ítélkezik vagy végzést hoz), ha az alperes bizonyíthatóan elévülésre hivatkozik. Meg azt is olvastam, hogy az eredeti főkövetelés elévülése magával vonzza a többi kapcsolódó követelés elévülését.

A jelzálogjogosult még a levelemet sem veszi át, nem hogy lemondó jognyilatkozatot írna alá.

Hogy van ez, ha felperesként kérem az elévült váltón alapuló jelzálogjog törlését?

Köszönöm!

szentmárton #   2012.04.01. 19:50

Köszönöm a segítségeteket.

Goodwitch # e-mail 2012.04.01. 19:32

nem baj

Goodwitch

szentmárton #   2012.04.01. 19:15

Goodwitch
„azt mondjuk nem értem, hogy ilyenkor ha valaki beszél a fődhivatallal, akkor miért nem kérdezi ezt meg. Nyilván válaszoltak volna. Vagy válaszoltak is, csak szentmárton nem hiszi?”

A jelzálog kötelezett a széljegyen szerette volna megnézni, hogy valóban beérkezett-e a törlési kérelem, és mivel nem volt a széljegyen, így további információt kért az üggyel kapcsolatban. Így értesült arról, hogy elutasításra kerül a kérelem, ha nem történik meg az önkéntes hiánypótlás a jogi képviselő részéről. Mivel az utóbbi elérhetetlennek bizonyult, és időközben hétvége lett, nem állt módjában a jelzálog kötelezettnek az itt feltett kérdést a földhivatali ügyintézőtől megkérdezni. Természetesen holnap megteszi, de ugye nem baj, hogy előtte itt is tanácsot kért?

Goodwitch # e-mail 2012.04.01. 18:40

Tényleg? Jé, tényleg. (közben megnéztem) Eddig ez bennem fel sem merült, nyilván mert mindig így jártunk el...

Elnézést kérek...

Goodwitch

szentmárton #   2012.04.01. 18:39

"Nem kell? Mintha kötelező lenne az ügyvédi képviselet.”

A jelzálogjog törlési engedélyt az ügyvéd ellenjegyezte, az rendben van. Ha ezt megküldték volna a jelzálog kötelezettnek Ő nem kérhetné a jelzálogjog törlését ügyvédi képviselet nélkül?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.04.01. 18:26

Nem kell? Mintha kötelező lenne az ügyvédi képviselet.

www.kbs-ugyved.hu

Goodwitch # e-mail 2012.04.01. 17:04

sztem szentmárton arra utalt, hogy a kérelem nyomtatványról hiányoztak ezek, de ha ő lesz a kérelmező, akkor ugye nem kell.

azt mondjuk nem értem, hogy ilyenkor ha valaki beszél a fődhivatallal, akkor miért nem kérdezi ezt meg. Nyilván válaszoltak volna. Vagy válaszoltak is, csak szentmárton nem hiszi?

Goodwitch

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.04.01. 16:29

Éppen benyújthatná maga a kérelmező is - de hogyan pótolja a jogi képviselő hiányzó bélyegzőjét, illetve az ügyvéd által is aláírt (és lepecsételt) meghatalmazást?

Végül is csak az eljárási díjat bukják.

www.kbs-ugyved.hu

szentmárton #   2012.04.01. 14:37

A jelzálogjogosult jogi képviselője, a megfelelő nyomtatvány kitöltésével, és a jelzálogjog törlési engedéllyel kérte a jelzálogjog törlését az ingatlan nyilvántartásból.
A kérelemben (nyomtatvány) azonban az ingatlan helyrajzi számát helytelenül írta be, nem tartalmazza továbbá a bélyegzőjét, illetve nem csatolt ügyvédi meghatalmazást.
A jelzálog kötelezett a Földhivatalban azt a tájékoztatást kapta, hogy ebben az esetben a kérelem hiánypótlás nélküli elutasítást von maga után, illetve önkéntes hiánypótlás útján a jelzálogjogosult jogi képviselője, hétfőig (2012.04.02.) pótolhatja a hiányosságokat, és ez esetben helyt adnak a kérelemnek.
A jogi képviselő bélyegzőjén látható címen ügyvédi iroda nem található, a telefont nem veszik fel, így értesíteni nem lehetett, illetve a feladott tértivevényes levél lehetséges átvételekor a határidő letelik. (a bélyegző a jelzálogjog törlési engedélyen található)
A jelzálogjogosult telefonon azt közölte a jelzálog kötelezettel, hogy sajnos az ügyvédnő, csak a jövő hét közepén lesz elérhető.
Kérdés: ebben az esetben meg kell-e várnia a jelzálog kötelezettnek a kérelem elutasítását, vagy maga is nyújthat be egy kérelmet, megfizetve újból az eljárási díjat? Elegendő-e ehhez, a jelzálogjog törlési engedély Földhivatal által kiadott okirattári példánnyal megegyező másolata, hivatkozva a jelzálogjogosult, jogi képviselője által beadott kérelemre, és annak iktatószámára? Van-e remény arra, hogy a Földhivatal nem fogja ezt a kérelmet is elutasítani? Mit javasoltok, mit lehet ebben az esetben tenni?