Zártkert átminősítés


nanemaaa # 2015.03.16. 08:21

A mezőgazdasági területet a jogszabály több övezetre osztja. Ezek közé tartozik a tanyás és a kiskertes övezet. A kettő nem egy, így nem is keverhető.
Tehát nem az a baj, hogy kiskertes övezetben nem lehet állatot tartani, hanem az, hogy a tervezett telekhasználat nem felel meg a helyi építési szabályzatnak.

Tyorotyere # 2015.03.15. 18:44

Tisztelt Szakértő!

Van egy zártkertünk egy szőlőhegyen 1 ha alatti és van rajta lakható épület is. Szeretnénk tanyává minősíteni zártkertből .
A mostani jogszabály : 2013. évi CXXII. törvény
tanya: a település külterületén fekvő, legfeljebb 1 hektár nagyságú olyan földrészlet, amelyhez a föld mellett növénytermesztés és állattenyésztés, továbbá az ezekkel kapcsolatos termékfeldolgozás és terméktárolás céljára létesített lakó- és gazdasági épület, illetve ilyen épületcsoport is tartozik, vagy az olyan földrészlet, amely az ingatlan-nyilvántartásban tanyaként szerepel.

Az önkormányzatnál azt mondták miután ezt a jogszabályt elolvasták, hogy azért nem lehet mert üti egymást ez a törvény és az hogy zártkertben nem lehet állatot tartani és ezért nem lehet átminősíteni.

Amúgy a zártkertben most növénytermesztés folyik.

Kérdésem az lenne, hogy át lehet-e minősíteni tanyává és ha igen akkor hogyan?

Köszönöm szépen!