JÓ napot!
Szeretnék érdeklődni,hogyha adásvétel történik és az ingatlan 36 hónap alatt fizetem ki részleteben,addig az adásvétel a széljegyen marad?Tehát,hogy biztos az enyém legyen az ingatlan,ha rendesen fizettem a tulajdonosnak.
Köszönöm!
JÓ napot!
Szeretnék érdeklődni,hogyha adásvétel történik és az ingatlan 36 hónap alatt fizetem ki részleteben,addig az adásvétel a széljegyen marad?Tehát,hogy biztos az enyém legyen az ingatlan,ha rendesen fizettem a tulajdonosnak.
Köszönöm!
Azt nem így lehet biztosítani.
Miért nem a szerződést készítő ügyvédet kérdezed?
Épp ez az ,hogy az egyik rokonom így készül ingatlant venni,Nekem pedig gyanús ,hogy ennyi ideig széljegyen marad..és nem marad hoppon!Úgymond helyette érdeklődöm,Az eladó ügyvédje szerint így lehetséges.
Valóban lehetséges. De ha a feleknek nincs külön-külön ügyvédje, akkor a szerződést szerkesztő ügyvéd nem az "eladó ügyvédje", hanem mindkét félé. Ráadásul az a szokás, hogy a vevő választ ügyvédet. (Már csak azért is, mert ő fizeti.)
Ilyen esetben mivel kb 3 évig lesz széljegyen,addig ha bármi történik mondjuk végrehajtás vagy ne történjen ilyen,de halál akkor is az első lesz a vevő? Vagy ilyenkor törlik?
Akkor végrehajtási joggal terhelten szerez tulajdont. Az azért nem akkora buli.
A "széljegyet" el kell felejteni! A széljegy csupán azt jelenti, hogy az ingatlant érintő eljárás van folyamatban. Az eljárás normál esetben nem tart 3 évig.
Abban kell megállapodni az adásvétel során, hogy a vevő tulajdonjogának bejegyzésére mikor kerüljön sor (a vételár kifizetése előtt vagy azt követően)! Ettől függ a földhivatali eljárás tárgya (jog bejegyzése vagy tény feljegyzése).
Kifizetés után kerülne az új tulajdonos nevére,épp ezért félek,ha addig történik valami elúszik a pénze.
Naja. Nem az eladónak kell részletekben fizetni, hanem egyben ki kell fizetni, és utána annak fizetni részletekben, akitől a pénz van. Ez elég' régóta működik így, miért kellett hát a zötyögősebb utat választani?
Nem hitel képes aki veszi.Sajnálom is, mert így elég kacifántos az egész.
Fordítsátok meg.
Kerüljön át a tulajdonjog a vevő nevére, míg a vételárhátralék erejéig legyen bejegyezve jelzálogjog a tartozás erejéig. Sőt, még az sem lehetetlen, hogy elidegenítési és terhelési tilalmat is be lehet jegyeztetni. Így a vevő teljes biztonságban van, az eladó lett bizonytalanabb helyzetbe. De lehet, hogy belemegy.
Ajanlott honlapok témában: www.adminworld.hu
www.thazak.hu
www.tarsashaziblog.com
"az eladó lett bizonytalanabb helyzetbe."
Ahogy leírtad úgy igen, de őt is lehet biztosítani (pl. elállási jog stb.). De ezen agyaljon a szerződést készítő kolléga (is)!
Jó napot mindenkinek. Érdeklődnék,hogy tudna-e valaki segíteni abban,hogy ha eladok egy családi házat,és ugyan akkora összegért veszek lakást a saját nevemre /a ház is az enyém/ akkor kell-e illetéket,vagy valamilyen adót fizetnem? 2008-tól van a ház a nevemen,örököltem. Mire figyeljek az adásvételnél? Köszönöm a válaszokat.
Amennyiben a két jogügylet (eladás-vétel) egy éven történik, akkor jogosult lehetsz illeték kedvezményre.
Az eladott lakás után nem kell adózni.
Köszönöm szépen a gyors választ. További szép napot.
Tisztelt Hozzáértők! Osztatlan közös tulajdonú ikerházunk egyik felének eladása előtt állunk (használati megosztási szerződés van-ügyvéd által ellenjegyzett). Most kértem le a tulajdoni lapot, melyen széljegyen az szerepel, hogy jelzálogjog bejegyzése iránti kérelem. Viszont miért nincs ott hivatkozásul az, hogy ez melyik részére? Valószinűleg a szomszéd vett fel rá jelzáloghitelt, de ez miért nem derül ki egyértelműen? Köszönöm a válaszokat. Nem hiteles, teljes tullapot kértem le ügyfélkapunk.
Te látod a tulajdoni lapot, és nem tudod; mi nem látjuk és nekünk kéne tudnunk? Hát várd meg, amíg abból a széljegyből bejegyzés lesz, és akkor majd látni fogod.
a széljegy tavaly szeptember 5-ei és annyi van rajta hogy jelzálogjog bejegyzés iránti kérelem CIB Bank, elidegenítési és terhelési tilalom. Nem tudom megvárni míg bejegyzés lesz, mert a héten írnánk alá az adásvételi szerződést és a vevők is hitelre vennék.... de hogy ha elidegenítési és terhelési tilalom alatt van és nem egyértelmű, hogy melyik tulajdonos tulajdoni hányadára!!!!
de ezt hogy csinálhatja meg a földhivatal, hogy nem jelöli azt, hogy melyik tulajdoni hányadra vonatkozik a széljegy??? felháborító!
mit csinálok akkor, ha emiatt eláll a vevő? neki sürgős a vétel, mert ki kell költözniük az albérletből. nem ér rá +1 hónapot várni...
Szeljegynel sajnos tényleg nem látszik. Próbálj iratmasolatot kérni a foldhivataltol.
Elsikkadt a lényeg!
Osztatlan közös tulajdonról van szó!
Persze, de attól még ha egyszer végleges lesz a bejegyzés, fog látszani, hogy melyik tulajdoni hányadra vonatkozik a teher. Addig nem.
el fogok menni a földhivatalba és kérni fogok egy igazolást, hogy kinek a tulajdonjogát terheli a széljegy. igen, osztatlan közös tulajdon, de használati megosztási szerződés van érvényben, egyértelmű kinek mi a tulajdoni hányada. azért kicsit vicces lenne, ha ezt nem lehetne tisztázni....ráadásul tavaly szeptember óta van széljegyen. ez is vicces!
Nehogy azt hidd hogy ez olyan egyszerű!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |