Szerintem is egyszerűbb.
lakáskiürítési per tapasztalatok
- 1
- 2
Zoltanuss, először is, a lakcímnyilvántartás feladata, hogy a tényleges adatok szerepeljenek benne. Lehet, egyszerűbb lenne megkérni a két személyt, hogy a valós címre jelentkezzenek be (módosítsák). Ha ezt maguktól nem teszik meg, majd a hivatal fogja erre biztatni őket.
Az eredeti lakcímbejelentőhöz neked semmi közöd, azon szereplő adatok számodra nem nyilvánosak (hisz te nem szerepelsz rajta, és nem te írtad alá), ezért nem értem, hogy miért küldtek oda. Ha nincs kedved bemenned az okmányirodába, levélben is kérheted. De ha elfogadsz egy jó tanácsot, személyesen menj be. Egyébként sok esetben okafogyottá válik, mert mire a fiktiválást kérik, már kijelentkezett az illető, már csak egyéb nyilvántartásokban szerepel a régi cím (pl. NAV), azokat pedig "nem vette át" jelzéssel küldesd vissza a postával.
wers !
Köszönöm.
2 éve voltam a lakcím bejelentési hivatalban (okmányirodában ) Akkor ott javasolta ott egy hölgy ezt, teljesen segítőkészen, de lehet, hogy vakvágány ez.
Majd futok még egy kört. A két jómadár ( férj és feleség ) nem sok vizet zavart / eddig /. Úgy fogtam fel ezzel támogatom a kárpátaljai elcsatolt területek magyarjait.
Na de mégis, inkább a közigazgatás tehetetlenségén akadtam ki.
Mindenki hibázhat, de javítható. Ahogy Bori Bori írta, kérd a nemkívánatos (nem ott élő) személyek lakcímének fiktiválását az okmányirodában. Fogalmam sincs, miért küldtek KEKKH-hoz. Tényleg nincs ügyfélfogadásuk, mert nem ez a feladatuk.
Nem neked kell azt kinyomozni, hogy hogyan kerültek bejelentésre. Majd elbíbelődik vele az ügyintéző. Két dolgot kell neked igazolnod, hogy a személyek nem ott laknak/tartózkodnak, valamint, hogy rendelkezel a lakás felett. Tulajdoni lapot az okmányiroda helyben le tudja kérni, azért neked nem kell külön köröket futnod. De biztosan van pl. adás-vételi szerződésed, azt nem árt magaddal vinni (de ennek hiányában is lefolytatják az eljárást, csak gyorsabb)
Ez az eljárás illetékmentes, azaz ingyenes.
Mint mondtam/írtam elnézték a címet. De az ügyintéző nem, ő nem elnézte, hanem felületes volt.
Szerintem ne vergődj, az okmányirodában csináltasd meg a lakcímrendezést. Az eljárás ingyenes. A tulajdoni lapért sajnos fizetni kell, elfogadják a nem hitelest is.
ezt három év alatt, mindenféle "korrupció, illetve töketlen" megjegyzés nélkül, el lehetett volna intézni... persze kellemetlen, de akkor is el lehetett volna.
vélelmezhetően tehát adminisztrációs hiba történt, nem pedig bűncselekmény.
BB ajánlotta, hogy :
„Az okmányirodánál indíts lakcímrendezési eljárást (fiktiválás), oda is igazolnod kell tulajdoni lappal, hogy te vagy a tulajdonos”.
Ott kezdtem, majd ők ajánlották ezt a KEKKH -t. Addig nem is tudtam ,hogy ilyen létezik.
Most került elő újra az ügy. Anno 2 éve sajnáltam a pízt a tulajdoni lapra, meg időm se nagyon volt.
És mi lenne ha ismeretlen tettes ellen okírat hamisításért feljelentést tennék ?
A valóságban egyébként nem ez történt hanem egy rosszul kiállított bejelentkezési lapot szentesített az okmány iroda. A bejelentőre a 24-es hsz helyett a 27-es szán került ezt nem vették észre és most a két jómadárnak ezen a címen van a lakcímkártyája.
Gyakorlatilag nekik csak egy lakcím kártya kell bizonyos ügyekhez. Így bankoláshoz, adózáshoz stb.
ja úgy másfél éve szintén jött egy paír az autópálya igazgatóságtól, hogy nem használtak matricát. akkor hívtam őket hogy tudják. Azt mondták ne foglakozzam vele, majd elintézik. és tényleg azóta onnan semmi sem jött.
Vagy inkább az okmányiroda ellentennék panaszt emígyen .
3 éve felületes munkát végeztek . Egy bejelentőt nem néztek meg alaposan, nem nézték meg ,hogy az aki jogosult az aláírásra, az nem is azon a címen lakik.
Csak kivizsgálják ! Kinek kell ilyen panaszt címezni ??
Az Irodavezetőnek ?
A felettes hatóságnak ?
Nekik csak megmondják, hogy ki írta alá azt a papírt
A kerületi okmányiroda ahol a bejelentkezéseket / meg sok egyebet intéznek / azok hibáztak. Anno egyébként 2 éve ott mondták meg, hogy a KEKKH -hoz forduljak.
A panaszom nagyon eccerű lenne :
T.... a 3 éve önökhöz benyújtott bejelentkezési lap rosszul lett kitöltve : a helyes cím xx utca 24 az xx u 27 helyett. Kérem vizsgálják ki az ügyet.
Csak reagálnak rá valahogy és nem én fogok pitizni az államigazgatásnál.
Remélem okmánybélyeget nem kérnek rá.
Ha igen, akkor támadok.
az állítás . az ügyintéző korrupt, ja nem állítás csak vélelmezés.
...... mások hülyeségéért csak nem fizetek.
Akárhogy is olvasom, én úgy értelmezem, hogy azt várta el, hogy a KEKKH azt mondja meg, hogy az aláírás tőle származik-e, vagy sem. ("én vagy más írta alá azt a nyomorult bejelentőt, Uram a bejelentőn nem az Ön aláírása szerepel")
Nem is várta el, hogy a KEKKH állapítsa meg az aláírás valódiságát.
Itt arról van szó, ha azt mondják, zoltanuss írta alá, akkor zoltanuss megteheti a feljelentést, mert ő tudja, hogy nem ő volt, okirathamisítás történt. Ha azt mondja a KEKKH, hogy valaki más nevű személy írta alá, akkor az meg jogosulatlanul írt alá.
"nem igazoltam, hogy kié az ingatlan"
Ezt nem értem. Miért nem igazoltad, hogy tiéd az ingatlan? Minden ilyen helyre vinni kell a tulajdoni lapot, ezzel tudod igazolni a jogosultságodat bármire.
Az okmányirodánál indíts lakcímrendezési eljárást (fiktiválás), oda is igazolnod kell tulajdoni lappal, hogy te vagy a tulajdonos.
még jó, hogy nem a kekkh ügyintézőinek kell állást foglalnia abban, hogy egy aláírás kitől származik...
Na kérem újra itt !
Tehát a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Hivataláról és annak egyenlőre meg nem nevezett, de töketlen alkalmazottairól van szó.
2 éve egy egyszerű kérdésről volt szó azaz én vagy más írta alá azt a nyomorult bejelentőt. ha én akkor aláírás hamisítás történt, ha meg nem én akkor miért nem lehet egy egyszerű kérdésre világosan válaszolni így : Uram a bejelentőn nem az Ön aláírása szerepel. E helyett 3 -an foglalkoztak az ügyemmel holmi hiánypótlásra meg kb. 500 ft illetékbefizetésére hívták fel a figyelmemet. Mindezt 2,5 oldalon, aztán maradt annyiban. Ilyen a bürokrácia.
Ráadásul még félfogadás sincs mert ez egy olyan hivatal ahol koszos ügyfelekkel nem foglalkoznak. Még szerencse ,hogy megtaláltam a levlezésemet.
Pedig milyen egyszerű lenne.
Bemegy az ügyfél, kivárja sorát, majd leigazolja magát és megkérdezi hogy a 3 éve aláírt bejelentő papíron milyen aláírás van.
Ha másé tiszta az ügy, ha az ügyfélé akkor vagy szenilis az illető vagy aláírás hamísítás történt. E helyett az államigazgatás gyártja papírokat.
„ az jogcím, hogy én jelentettem be őket állandóra,”
írja B. hát nekem meg van 2 bejelentett kárpátaljai magyarom,aki teljesen véletlenül lettek hozzám bejelentve.
a tényállás a következő :
Vagy 3 éve felfedeztem, hogy jön hozzám 2 olyan személy levele,akiket soha sem láttam. Bankoktól jött, majd az adóhatóságtól. magánlevél sohasem. Úgy a felfedezés után fél évvel eljártam a Az elektronikus .... valaminál ( IX. ker egy államigazgatási iroda azok tartják nyilván a bejentőket az aláírt papírokat. Nos ezek meg elutasítottak, azzal, hogy nem igazoltam, hogy kié az ingatlan ( a nyomorultak ha megnéznék egyből megtudnák, hogy én nem más.
közben kiderült, hogy a két kárpátaljait egy 3. kárpátaljai jelentette be az ő háziassszonyánál. Ez az idő hölgy olyan mindenes volt, takarított, főzött na meg lopott. Ő volt a jóságos háziszarka. Úgy 3 éve beültették a Piroska nénit az autóba elmentek az önkormányzati irodába és bejelentették hozzám. Ez azért történt mert úgy 40 éve volt egy számcsre és ez a kárpátaljai jóasszony ezt nézte ki a földhivatalnál.
A két ismeretlen kárpátaljaival eccer még beszélgettem is telefonon. Hálálkodtak , hogy milyen jó voltam hozzájuk. Hát a lófaszt. Egyenlőre úgy fogom fel, hogy ezzel támogatom szegény betelepült határon túliakat.ű
Már se telefon szám, se cím.
Valami bajom lehet ebből ??
ja az Oláh házaspárról van szó Vinográdovból. Valamikor az volt Nagyszőllős, de a csehek elrabolták, most meg az ukránok bitorolják.
Az nem jogcím.
köszönöm a válaszod. :-)
az jogcím, hogy én jelentettem be őket állandóra, mert azt hittem, megveszik? sem bérleti szerződés, sem adásvételi nem született.
„Érdeklődnék, milyen tapasztalatotok van, mennyi ideig tarthat egy lakáskiürítési per?”
Az millió dologtól függ. Ha az első tárgyaláson bírósági meghagyást lehet hozni, akkor természetesen két hónap alatt megvan, ha viszont hosszas bizonyítás szükséges, akkor simán lehet másfél-két év is.
„Milyen költségei vannak?”
Ami biztos, az a 21.000 Ft kereseti illeték. Természetesen maga az illeték is magasabb lesz, ha még használati díjat is követelsz. Emellett természetesen felmerülnek a jogi képviselettel kapcsolatos költségek, felmerülhet esetleg tanúdíj. Szakértői díj ilyen esetben nyilván legfeljebb kivételesen.
„Meg kell-e rajta személyesen jelennem, vagy elég lehet egy meghatalmazott ügyvéd?”
Előfordulhat, hogy szükséges lesz a személyes meghallgatásod is.
„Mi történik egy ilyen per alatt tulajdonképpen, mit tesz a bíróság, mit vizsgál?”
Hogy a birtokban lévőnek van-e a birtoklásra jogcíme.
köszönöm a tapasztalatot, és a fontos lépések megemlítését!!!
Attól tartok, nem erre a kivételes esetre kíváncsi.
Kedves Kérdező,
év elején indítottam kilakoltatás iránt pert. május óta jogerős. jelen pillanatban a végrehajtónál van, várhatóan 1-2 hónap és lezajlik. talán. bővebb sztori:
http://www.jogiforum.hu/forum/41/24237#… topicban:
akkor az én történetem röviden, okulásként: tavaly árverez beköltözhető 1/1 lakást.árverést megnyer. kilakoltatási moratórium belép. adós nem közreműködő, nem költözik, mert "joga van ott lakni". várakozás. várakozás. ingatlan tulajdona átírva. adós megkeresése személyesen, telefonon, megoldás keresése. adós passzív. várakozás. várakozás. adósnak (ez fontos!!!) tértivevényes ajánlott levél küldése saját kézbe: felszólítás lakáshasználat megfizetésére, illetve ennek több hónapos elmaradt összege miatt az ingatlan 15 napon belüli elhagyására. levél átvéve, válasz nincs. várakozás. várakozást megun, 21 ezer forintos illetékbélyeg megvesz, elballag a bíróságra, pert megindít lakáshasználat megfizetése, illetve ennek több hónapos elmaradt összege miatt az ingatlan 15 napon belüli elhagyása tárgyban. tárgyalás kitűzve, felperes (én) megjelenik, adós részéről senki.bírósági meghagyás kérése (ez is fontos), a bíró megítéli a keresetlevélben foglaltakat. végzést kiküld. várakozás. fellebbezés nincs. bírósági meghagyás jogerős.
Ettől a "szösszenettől" a bizid már nem lett rosszabb.
Az írásjellel nincs is semmi probléma csak a tartalommal
de Te ezt úgy-sem érted.
a mai magyar helyesírás szabályai szerint a felszólítást és a kérdést megkülönbözteti egymástól a betűk utáni felkiáltójel, vagy kérdőjel.
az én betűim után kérdőjel van, így bátran kiállok a mellett, hogy egy kérdést tettem fel.
Javaslom a szemüveg használatát ezen fontos körülmény tisztázásához, vagy egyes operációs rendszerek nagyítófunkcióinak használatát.
Mint ebben a fórumban jól olvasható, van ügyvédem, nem ügyvédet keresek, csupáncsak ezen fórum kereteinek megfelelően jogi kérdést tettem fel. Ha ez téged irritál, javaslom, indítványozd, hogy a jogi fórumon ne lehessen feltenni kérdéseket, hanem az egész legyen egy ügyvéd hirdetés honlap. Egyébként pedig javaslom, hogy az ügyvédi szerződésekbe legyen belefoglalva, hogy az ügyfelek szájáta z ügyvéd minden különösebb indok nélkül leukoplaszttal akár többször is leragaszthassa, mert elég zavaró, hogyha beszélnek, netán kérdeznek. Véleménye szerint az ügyfeleknek csak az alábbi kérdést szabadna feltennie: készpénzben óhajtja a magasságos Ügyvéd Úr, hogy fizessek, vagy átutalhatom a számlájára?
minden más kérdés fölösleges szócséplés?
a céklával kapcsolatban: mindenkinek javaslom a fogyasztását, mert vicces, hogyha lilát pisilnek!
de mivel nem kapcsolódik a joghoz, úgy érzem, ilyen kérdéssel túlmennék a jogi fórum határain, ezért nem teszem, és javaslom, ne is buzdítson ilyenekre senkit, mert a végén kizárják a fórumról illegális kérdésekre való buzdításért, és ráutaló magatartásért.
Az én orrom kb 60 cm-re van a képernyőtől, nem tudom az Öné mennyire ér hozzá közel, tippelni meg nem szeretnék, mert a végén lerasszistáz, ami nem vagyok. Örüljön az adottságainak, de ne üsse bele mindenbe...
Úgyis-van, szólítsd fel az ittlévőket szíveskedjenek nyilatkozni volt-e ilyen perük, mennyi ideig tartott és milyen eredménnyel végződött.
Továbbá szíveskedjenek nyilatkozni arról is szeretik-e a főtt céklát és fogyasztanak is.
Ha mindkét feltételt rendeb találod, választasz, amit természetesen vegyenek megtiszteltetésnek !
Egyébként itt van az orrod előtt, szolgáltatások menüpont ,ügyfél keres ügyvédet.
vitt már valaki végig ilyen pert?
köszönöm B.L.
remélem, reagálnak a levélre, a tanúim szerint már nem is laknak ott,de örzik az ingatlant.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02