Egyáltalán lehetséges-e? Ha igen hogyan, úgy hogy lassan elkezdődik egy hagyatéki eljárás. X. elhalálozott, de fizette a megterhelt ingatlan miatti fizetnivalókat, nem tehetett mást nem volt hova mennie... törvényes örököse most mit tehet, illetve lehetséges-e megvenni ezt az ingatlant tőle vagy az eszközkezelőtől? Örülnék törvényi hivatkozással ellátott válasznak. Előre is köszönet.
Eszközkezelős ingatlan adás - vétele
Mivel a törvény nem tartalmaz speciális szabályt, szerintem az örökös ugyanúgy élhet a törvény szerinti visszavásárlási joggal, mint az örökhagyó élehetett volna.
Üdvözletem.
Érdeklődnék,hogy most az Eszközkezelőtől vissza tudnánk egyösszegben vásárolni a lakásunkat.
Kérdés az,ha vissza vásároltuk,eladhatjuk e?
Nincs ilyen kitétel a szerződésben,és nem taláktam erre vonatkozó kitételz sem az eszk.kezelő oldalán.
Köszönettel:
Vikk
El.
Tisztelt Fórumozók!
Az önkormányzati lakasok részletre történő megvásárlása lehetőségével élve édesapám az általunk lakott VII.kerületi otthonára adás vételi szerződést kötött. Most szándékában áll a végösszeg kifizetése de betegsége miatt személyesen nem tud eljárni. Az Önkormányzat levélben fogja kérésére az összeget közölni. Kérdésem, hogy húgom ez ügyben mi módon járhat el helyette, illetve esetleges időközbeni elhalálozása esetén a végösszeg teljesítésével megvásárolhatja-e az ingatlant vagy nevére kerülhet-e az ingatlan amit továbbra is fizet havi részletekben?
A tájékoztatást előre is köszönöm!
Unibetti
- teljeskörű meghatalmazással
- lgen ha van bérlőtársi szerződése,vagy ott van az állandó bejelentett lakása
Köszönöm szépen a választ!
Unibetti
Majd ird meg,mire jutottál!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02