Németország jogosítvány tiltott szer


cukkerberger # 2023.11.30. 15:12

Kérem aki tud válaszoljon.2023.augusztus 28.Németországban áthajtottam a piros jelzésen,50km/H helyett 65km/h -val. Most kaptam meg a határozatot,2023.nov.28.án,hogy 1 hónapra eltiltottak a vezetéstől. Valamint 253 euró büntetést kell fizetnem.Kérdésem:milyen következménnyel jár,ha nem küldöm el Németországba a jogosítványomat,itt élek Magyarországban.A büntetést természetesen be fogom fizetni. Mikor lép "életbe"az eltiltás? Köszönöm,ha válaszol valaki.

zsolt001 # 2017.09.12. 20:07

Tisztelt fórumozók!

Segítségeteket szeretném kérni.
helyzetem:
Ausztriában dolgozom, egyik hosszúvhétvégén, haverommal elmentünk Hollandiába "szórakozni".
A hétvége után, hétfő reggel hazaindultunk. Németországban egy közúti ellenőrzésbe szaladtunk bele, ahol kábítószer tesztet csináltattak velem (sofőr).
Több dologra is pozitív lett, utána vérvétel...
Pár óra múlva továbbmehettünk és mondták hogy majd jön a bírság!
A történtek után 1.5-2 hónap múlva jött a bírság 2000euro és 3 hónap vezetéstől eltiltás.
A csekket befizettem és azzal a tudattal hogy 3 hónapig nem vezethetek Németországban, a közelébe sem mentem.
Erre, most körülbelül 8 hónapra a történtektől jött egy újabb levelem, hogy a vezetéstől való 3 hónap eltiltásom még mindig nem kezdődött el mert nem küldtem el a jogosítványom egy megadott német rendőrségre.
A levélben az állt hogy el kell küldenem a jogosítványom egy megadott rendőr őrsre (Németországba) ahol vigyáznak rá 3 hónapig, majd ezután visszaküldik nekem.
Kérdésem hogy, ha én Ausztriában-Magyarországon élek, Németországba nem járok akkor hogy kérhetik hogy adjam nekik oda a jogsim 3 hónapra hogy a "büntetést" letöltsem...???
Jogsi nélkül meg akkor vezessek ??
valaki esetleg megoldást a helyzetemre? Mit tehetek?

Előre is köszönöm!!