Kedves Érdeklődő!
Férjem előző házasságából két gyermek született, ők most 8, ill. 10 évesek. Váláskor fix összegben állapodtak meg, 15.000 Ft-ban gyermekenként. A volt feleség ügyvéden keresztül kérte, hogy 20-20 %-ot kapjon gyerekenként. Ezt elutasítottuk, mivel a férjem fizetése esetében ez kb. 100.000 Ft lenne. Felajánlottunk gyermekenként 25e Ft fix összeget.
Ezt nem fogadta el, bírósághoz fordult, ahol nem tudta bizonyítani helyzetének rosszabodását, sőt többször hazudott, amit a mi ügyvédünk bizonyított is, mégis kapott emelést: 10 % a 10 évesre, mert ő allergiás, 8% a 8 évesre. Havi min. 55.000 Ft lett az ítélet. Ezt nem is találtam rosszank, ami baj, hogy a 13. havi fizetésből, ill. a jutalomból is jár neki 18%, hogy az iskolakezdési, ill. egyéb költségeket fedezni tudja. ( ez kb. 100.000-150.000 Ft)
Megfellebezte a határozatot. 15-15%-t kér, vagy min 30000 Ft-t gyerekenként. Badványában arra hivatkozik, hogy a 8 éves gyerek táncórái sokba kerülnek, és szerinte ő tájékoztatta az apát, amikor beírtatta a gyereket. Hát ez igaz, de utólag, a második óra után az utcán követelte, hogy most azonnal fizessük ki a havi díjat mert ő nem tudja. További indoka, hogy mi ketten szerinte, 600.000 Ft-t keresünk ,vagy még többet. A férjem keresetét ismeri, mivel neki be kellett nyújtania keresti igazolást. Az én fizetésemet nem ismeri, és szerintem nincs is köze hozzá. Valójában ketten keresünk netto 450.000 Ft-t, amiből bíróság előtt igazoltan, havi 250.000 e Ft-t hiteltörlesztésre fordítunk, mert se férjemnek, se nekem nem volt se lakásunk, se autónk, se bútorunk amikor összeházasodtunk.
Mi lehet írni válaszként erre a beadványra? Kaphat-e többet , mint amit a gyerekek tényleges szükséglete indokol? A bíróság figyelmbe kell, hogy vegye az én keresetem is? Mivel ők nem az én gyerekeim, én úgy gondolom, nem vagyok kényszeríthető az eltartásukra. Kérem adjanak tanácsot!
Köszönettel:
Kincseti
Kincseti