Derilltől mindenkinek

derill # 2005.03.02. 13:13

A minap olvastam egy könyvet: Dr. Grád András: Félrelépők kézikönyve a cime.

Javaslom mindenkinek olvasásra, akinek gond van a házasságával, vagy élettársi kapcsolatával. A könyv elején a házasságok megromlására vezető okok vannak felsorolva, példákkal illusztrálni. A második fele arról szól, hogy mit ne tegyünk a biróság előtt, miért nem érdemes ellenszakértőt kérni, illetve hogyan kell a vagyont megosztani, hogyan kell egy keresetlevelet megirni, mit vesz a biróság figyelembe gyermekelhelyezésnél.

Az irója 10 évig volt családjogi biró, igy igen nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, a könyvet pedig igen jó humorral, közérthetően fogalmazta meg. Számomra is hasznos olvasmány volt.

Megrendelhető a http://www.uhu.hu/ind.jsp?… weblapon.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

the big cat # 2005.03.02. 13:35

Na ja, haviszek egy iylen könyvet, aztán az asszony másnap beadja a válópert:)))

Cola (törölt felhasználó) # 2005.03.02. 16:18

iiiggggeeennn, de akkor elolvasod a második fejezetet és legalább a vagyont megmentheted :-) (bocs, nem hagyhattam ki...)

derill # 2005.03.02. 19:32

Forditsd meg a boritóját. Azon az áll, hogy PC felhasználók kézikönyve. Az asszony csak ezt fogja látni.
Ha nem ért a számitógéphez, és nem is érdekli, nem fog belenézni:)

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Zoltán György # 2005.03.04. 21:03

Próbáltam azon a telefonszámon érdeklődni, ami olvasható az adott oldalon, de azt mondták, hogy csak interneten keresztül, és csak náluk kapható!!!!!!!!!!

Aztán bementem a Fókusz könyvesboltba, ahol mondták, hogy decemberben elfogyott, de felhívják a raktárat...

Két nap múlva megkaptam tőlük:-)

Imola99 # 2005.03.04. 21:53

Az édesanyámnak is sikerült megvennie egy eldugott, pici kis könyvesboltban. Mondta, hogy mit kér - gondolta olyan pici ez a bolt, talán nem is ismerik a könyvet- erre kedvesen közölték, hogy tessék itt van a könyv, arra van a pénztár, ott lehet fizetni. A jövõ héten én is elolvashatom végre.

derill # 2005.03.05. 12:50

A könyv egyébként valójában arról is szól, hogyan lehet megőrizni a családi békét, a család melegségét. Mit tehetünk, mit nem, mit érdemes, mit nem és miért.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

hajoslaci # 2005.04.27. 14:31

Derill!

Nem tudsz véletlenül olyan könyvet, vagy könyveket ajánlani, ami segít az egyedül maradt apukának megérteni a pici gyerekeit, mert azok elvesztették az édesanyjukat?

derill # 2005.04.29. 13:32

Könyvet nem. Ha leirod részletesen a problémát, akár az email-cimemre, akkor biztos, hogy tudok segiteni. Meghalt az édesanyjuk? Hány évesek a gyerekek?

Akármilyen kicsi egy gyerek, az ő szintjén mindent meg lehet vele értetni. Okosak a gyerekek. A lényeg, hogy mindig mindent meg kell nekik magyarázni. Nem elég azt mondani, hogy ez van, hanem azt is el kell mondani, hogy miért. Példákat az állatvilágból érdemes hozni.

Javaslom, hogy nézesd meg velül a virágzó völgy cimű rajzfilmet. Az nagyon jó tanmese arra, ha valaki elvesziti a mamáját.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu