gyermekláthatás

Szomorú örökös # 2018.10.23. 17:04

drbjozsef

Ha ezt 3-4-szer nem teszi meg, legalábbis nyomós és alapos indok nélkül, akkor már lehet menni a bíróságra, és hidd el, az korlátozni fogja a láthatást.

Persze, csak pont azt írtam, hogy ha ez az apát nem érdekli - láthatóan megoldja akkor, amikor a nagyszülőknél van a gyerek - akkor hiába korlátozzák, azzal őt nem fogják túlságosan meghatni. Mint írtam, az ilyen apáról is megvan a véleményem. Meg úgy alapjában az ilyen kapcsolatokról is, ahol a válás után mindkét fél csak a saját érdekeivel foglalkozik, nem a gyereket tartják elsősorban szem előtt.

drbjozsef # 2018.10.23. 18:38

Így jogos. Ő dolga - csak ne csodálkozzon.

Zsugabubus18 # 2018.10.23. 19:09

A megállapodásunkban a minden hónap 3. hétvégéje van az apának, az apai nagyszülőknek pedig a minden hónap 1 . hétvégéje (nyilván az édesapa keretéből vonódik). Mint már korábban írtam, folyamatos beosztásban dolgozik, tuti hogy nem tud megjelenni, minden hó 3. hétvégéjén, mint ahogy most is a 4. hétvégén viszi el a gyerekeket.
Kérdés, ha meglesz a válás, ragaszkodhatok-e az abban leírtakhoz, hogy már pedig, 3. hétvégén jöjjön vagy oldja meg a nagyszülők segítségével a kapcsolattartás kivitelezését.
Értem én, hogy legyek toleráns, meg a gyerek érdeke, de sajnos eddig sem a gyerekei voltak számára az elsők... és én csak szeretném normális keretek közé terelni az életünket már nélküle... egy újraszabályozás ilyenkor mit tud tenni? vagy így dolgozik, örüljek a tartásdíjnak és kakukk...

ObudaFan # 2018.10.24. 04:39

Nincs még meg a válás? Akkor jelenleg milyen megállapodásotok van, ki hagyta jóvá?

Zsugabubus18 # 2018.10.24. 09:40

Még nincs válás, várjuk az első tárgyalás kitűzését. A két ügyvéd által aláírt megállapodásunk van, ami be lett küldve a bíróságra is.

ObudaFan # 2018.10.24. 10:27

Akkor az még nem végrehajtható és könnyebben is módosulhat.

Zsugabubus18 # 2018.10.24. 10:36

Ha bármit leírunk, és ő úgysem tartja be, mert nem tud jönni mert dolgozik, akkor hiába variál a bíróság is...

mucogi # 2018.11.21. 05:31

Üdv!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy van egy 10 éves lányom,aki nálam lett elhelyezve..kapom rendesen a gyt-t is,idén sikeresen feljebb is lett emeltetve.Viszont....nem apuka fizeti,nem apuka hozza viszi a gyereket,hanem a beteg szülei(ez vonattal történik 82km oda és ugyenannyi vissza) most már az is van,hogy nem apukánál tölti a gyerek a hétvégét és szüneteket,hanem egy nő ismerőse lakásán és apuka oda megy látogatni a gyereket.
Mit lehet tenni hogy ezek ne igy legyenek?
Láthatási joga apukának van senki másnak....,próbáltam apukával beszélni,azt mondta este 7kor hogy alszik a gyerek,holott akkor se az ö lakásán tartózkodott a kiskorú...meg vannak még hasonló dolgok,szóval egyáltalán nem tesz eleget a bírósági végzésnek/ítéletnek!
köszönöm

drbjozsef # 2018.11.21. 06:17

mucogi,

Mi van a kapcsolattartást szabályzó végzésben az átadás-átvételre? Ki jogosult rá? Van benne olyan passzus, hogy az apa akadályoztatása esetén a nagyszülő is átveheti?

Ha igen, akkor lényegében szabályos a dolog : időben, jogosult viszi el. Hogy utána hova mennek az már más kérdés, a láthatás ideje alatt ezt az apa dönti el, nyilván.

Ha nem jogosult a nagyszülő, akkor ne add ki neki, ragaszkodj a végzéshez. Jöjjön csak el az apa, ha el akarja vinni a gyereket.

mucogi # 2018.11.21. 07:23

drbjózsef!

Végzésben az van,hogy átadás-átvétel a gyermek mindenkori lakhelyén kell hogy legyen Apuka által.Akadályoztatásra külön nem tért ki a bírónő,mert mikor már tudtam mikor költözöm apuka elvitette a gyermeket ismeretlen helyre(1 hét után kaptam vissza a rendőrségen a kicsit) ,így tiltva is lett hogy a nagyszülő jöjjön érte ,ezt mi lepapíroztuk.
Láthatást illetően még annyi van,hogy ha valami oknál fogva nem jön össze a láthatás,akkor pótolható,ergo nem kötelező pótolni..pótlásról már leszoktam.
Én elég rugalmas voltam és vagyok a láthatást illetően még többet is engedem a gyermeket mint kéne szünetekben,de kezd elszakadni a cérna hogy apuka ennyire nem tesz a gyerek érdekében semmit.Arról nem beszélve,hogy a 10 éves gyerek menni se akar,ahogy mondja csak azért megy hogy apa ne haragudjon rá.

drbjozsef # 2018.11.21. 08:02

Akkor nem értem, mit akarsz. Ha te se ragaszkodsz a szabályokhoz, miért érdekelje apukát.

Én ezt tenném :
Apukának jelezném előre, hogy a végzés alapján csak ő viheti el.
Átadás időpontjára a gyerek felöltöztetve, plusz 3 perc várakozás, ha nem jött, viszem moziba (állatkertbe/parkba/cukrászdába/játszóházba). Apukával kifizettetem a költségeket.
A harmadik elmaradás után jelzem a gyámhivatalnak. Ha nem tudja indokolni a láthatás elmaradását, megbüntetik.
Az ötödik elmaradás után kérném a bíróságtól az újraszabályzást, elég lesz félévente egyszer, vagy egyszer se, ha amúgy se tudja betartani.

Azt, hogy a láthatás ideje alatt mit csinálnak, abba nem szólhatsz bele (kivéve természetesen ha árt a gyereknek).

mucogi # 2018.11.21. 08:11

Én már többször jeleztem,hogy nem adom oda a gyereket,de letojják..nyomják a csengőt mint a hülyék,meg csak magyaráznak.
Azt is tudni kell,hogy volt anyós,após nagyon nem egészségesek..bármikor bármi lehet velük.
Viszont köszönöm a tanácsot,ezt megpróbálom,jövőhéten kellene vinni hétvégére a kislányt!

wers # 2018.11.21. 08:32

Nem jogi kérdés, ne feledd, a ti gyereketekről van szó. Neki is vannak jogai, meg szíve is.

mucogi # 2018.11.21. 09:00

wers!
Tudom,hogy vannak jogai,mégis hárít minden kötelességet,felelősséget a gyerekkel kapcsolatban.
Pont ezért nem neveljük együtt a gyereket,mert minden más fontosabb volt neki,na ez mai napig nem változott.
Úgy gondolom a gyerek érdekében kérhetem,hogy ő jöjjön érte,mind sem végig nézze esetleg mama papa rosszullétét a vonaton..se szívileg se vérnyomásilag nincsenek rendben,75 évesek,szerintem ha apukának lenne szíve nem hagyná hogy ők hozzák és vigyék a kislányát.

sissy074 # 2018.11.21. 09:23

Kedves Fórumozók.

Beadtam a válópert,kértem benne a láthatás szabályozást is,tárgyalás kitűzése még nem történt.Hétvégén olyan dolgok történtek ami miatt felügyelt láthatást tartok csak elfogadhatónak.Bemásolom a másik kérdésemből miért:Hétvégét gyermekeim (4,6,7éves) apjuknál töltötték április óta külön élünk,gyámhatóságon megegyeztünk láthatásban minden második hétvégében.Mivel tudom,hogy agresszív így gyermekemnél elrejtettem egy lehallgatót amit este felhívtam ekkor a gyerekek 3,5 órája voltak nála,a felvételen nagyon sokszor őrjöngve káromkodik a gyerekekkel.Többek közt elhangzik "eltöröm a kezed, agyon b...-lak benneteket,k.. anyátok,megtéplek.." Mikor másnap haza hozta őket megkérdeztem a kislánytól bántotta-e?Neki mondta többször a felvételen megtépi! A válasz:"apa hajam húz" A nagyobbik a hajhúzást megerősítette
Szeretném tudni ezt most kéne jeleznem a bíróságon a bizonyítékkal?Ha igen milyen formában?Vagy ráérek majd a tárgyaláson is?Köszönöm a választ.

drbjozsef # 2018.11.21. 10:00

Ha nyomják a csengőt mint a hülyék, akkor először megkéred szépen, hogy hagyja abba, másodszor rácsapsz a kezére alaposan, harmadszor kihívod a rendőrséget.
Végzés van arról, ki viheti el a gyereket. Ők nem.

Persze, azt neked is tudnod kell, hogy ez nem a békés együttélés felé vezető út, de ha ezen már túl vagy, és nem célod, akkor állj a sarkadra. Az apa is megkeserítheti az életedet, ha felgyűri a jogiinge ujját...

mucogi # 2018.11.21. 10:17

Az a baj,hogy ő nem intéz semmit..apukája csinál,fizet helyette mindent,tárgyalásra az ügyvédet,illetéket,gyt hátralékot,most ismét volt após fizetett ki helyette mindent.Volt após meg nem fog belemenni még egy perbe,mert tudja hogy elvesztik és fizethet.Ha ismernéd az apukát,akkor értenéd tudnád hogy ő milyen,de nem akarok jelzőket használni,lényeg,hogy aki ismeri mind tudja milyen ember ő.

wers # 2018.11.21. 10:36

apukája csinál,fizet helyette mindent,tárgyalásra az ügyvédet,illetéket,gyt hátralékot,most ismét volt após fizetett ki helyette mindent.

Értem. És ettől a nagyapától akarod eltiltani a gyerekedet. Belátásod szerint.

nyomják a csengőt mint a hülyék.

Anélkül hogyan tudnád, hogy megjöttek, ha nem nyomnák meg a csengőt?

mucogi # 2018.11.21. 10:45

Nem akarom tiltani,két láthatás között és szünetekben szokott náluk lenni a kislány,mert pont hogy apuka tiltja tőlük.Ezeket meg apuka nem tudja mikor van mamáéknál a gyerek mert egyből el akarja vinni,merthogy a mamáéknak semmi közük a gyerekhez,szerintem meg nekik több joguk van a tetteik alapján mint aki tul,képp csak "megcsinálta",mert azon kivül sokat nem tett a lányáért 10 év alatt...

wers # 2018.11.21. 12:05

Ehh... most teljesen másként fested le a képet, mint eddig. Azt írtad, apa helyett viszik a nagyszülők. Most hogy van?

mucogi # 2018.11.21. 12:52

Apuka egy lusta disznó....a szülei ugy ugrálnak ahogy ő fütyül,nem akar rezsit fizetni,apa kifizeti,nem akar gyt fizetni ,apa kifizeti...apa mindent megold.Na ezért nem jön apuka a gyerekért....én meg már azért kímélném a volt anyósékat,hisz nem egészségesek...após stroket kapott,most szivinfarktust,de az exem szerint ezek mind jelentéktelen gondok az édesapjával...szóval vannak vele gondok...
nekem sem apósékkal van bajom,hanem azzal,hogy a gyerekük nem tanulta meg 44 év alatt az önállóságot.

mucogi # 2018.11.23. 13:41

Mi van olyankor,ha én jelzem apukának 1 héttel a láthatós hétvége előtt,hogy szombat munkanap,,gyereknek iskola van és nem tudja elvinni...vagy elviszi most vagy csak utána héten..közölték,hogy márpedig ők biza jönnek érte 1 hét múlva.na bumm....ennyire értelmes apukája van a gyereknek..

rzsr # 2018.11.23. 20:18

Szünetekkel kapcsolatban érdeklődnék Önöknél. Volt férjemtől elváltunk, és most a téli szünet megbeszélése okoz feszültséget.
Konkrétan az a kérdésem, hogy a téli szünet konkrétan melyik napon kezdődik és melyik napon fejeződik be?
Úgy olvastam, hogy a szünetek előtti hétvégék nem tartoznak bele magába a szünetbe.
TEhát a 2018-as téli szünetnél ez azt jelenti, hogy maga a szünet december 27-én kezdődik. Ez így van e? Vagy pedig már december 22, szombat is beletartozik e?
Hol található erre törvény?
Köszönöm megtisztelő és gyors válaszukat!

ObudaFan # 2018.11.25. 08:57

rzsr

Itt található:
http://njt.hu/…/njt_doc.cgi?…

És a 6. § (2)-ből láthatóan dec. 22-től jan. 2-ig van szünet. Ami nem tartozik bele a ti szempontotokból, az dec. 25-26., mert arra a kétnapos ünnepek szabályozása vonatkozik.

sissy074 # 2018.11.29. 17:23

Kedves Fórumozók!Tud valaki tanácsot adni? Láthatáskor apuka részéről verbális bántalmazás történt egy kis hajhúzással tetézve.Rendőrségi feljelentést megtettem.Hangfelvételem van az ordítozásáról vagy inkább őrjöngéséről,többek között elhangzik :"agyon baszlak" eltöröm a kezedet" k ..anyátok,megtéplek"stb! Milyen módon védhetem meg a gyerekeket?Válóper beadva kapcsolattartást családsegítőben kötött megállapodás szerint eddig betartottam.De hétvégén újabb láthatás lenne esedékes,melyre nem szeretném a gyerekeket átadni.A családsegítőbe tegnap volt esetkonferencia amin az apa a felügyelt láthatásba nem egyezett bele.A gyámügy tehetetlen mert bíróságon van az ügy.Ma a bíróságra is beadtam a pót beadványt a hangfelvétellel,és kértem rendeljék el a felügyelt kapcsolattartást.De addig mit tehetek?