A barátnőmet (16 éves) testileg bántalmazzák a szülők, emellett leki terrort is alkalmaznak és tiltják őt tőlem (én 32 vagyok). Volt hogy rugdosták, tépték a haját, seprű és felmosónyéllel ütötték stb. Pedig erre okot nem adott, mondtam, hogy kerülje a konfliktust és ezt próbálja tenni. Többszörös is megfenyegették, hogy "kinyírják", "megölik". A bántalmazás nem akkor kezdődtek mikor megismerkedtünk (ezév február), ez már évek óta megy.
A családsegítő szolgálatos nem segít a lányon, mert az anyuka is családsegítős volt és az egészet arra keni, hogy velem van kapcsolata. Tisztára hülyének veszi a lányt és meg is akarta őt győzni, hogy megváltoztassa a vallását (a vallását is ellenzik a szülők).
Én is beszéltem a családsegítővel és fikázta a vallásomat és a világnézeti meggyőződéseimet, meg mondta, hogy milyen rosszat teszek azzal, hogy egy kiskorú lánnyal kezdek ki.
A gyámhatóságot is felkerestem, ők azt mondták, hogy a családsegítőknek kell küldeni nekik egy levelet, addíg nem tudnak semmit tenni. A családsegítő viszont nem érzi komolynak a helyzetet ezért nem küld levelet a gyámhatóságnak.
Az anyuka többször is mondta a lánynak, hogy intézzük el, hogy én legyek a gyámja. De a gyámhatóság nekem azt mondta, hogy nem lehetek a gyámja, ha élettársi kapcsolatunk van.
Mára betelt a pohár és mondtam barátnőmnek, hogy hívja ki a rendőrséget. Kihívta tehát a rendőrséget azok után, hogy felmosó nyéllel verte az anyja és azt mondta hogy "esküszöm kinyírlak", és mivel nem volt látható nyoma az ütéseknek ezért kioktatták a rendőrök, hogy biztos azért bántalmazzák mert "megadja rá az okot". A készült hangfelvétel bizonyítékokat az esetekről meg sem akarták hallgatni, annak ellenére, hogy a központi telefonos munkatárs azt, mondta hogy ezeket meg fogják hallgatni.
Ezek után a rendőrséget felhívtam és kérdeztem, hogy miért nem veszik komolyan az ügyet, erre megkaptam, hogy nem kéne kiskorúval kikezdenem és milyen jogon érdeklődök az ügy iránt. Mintha ezt tiltaná a jog... Az ügy már az ombudsmannál van, akinek a válaszára várunk. De ennek ellenére nem tudom mi mást tudunk még tenni, mert senki nem hisz a lánynak, meg nekem. Meg kell várni azt, hogy a lányt a szülei véresre verjék? Akkor komolyan fogják őt venni? Vagy feljelentést tegyünk? Vagy bírósághoz forduljunk? Mi van az alapvető emberi jogokkal, amiket megsértettek?
Előre is köszönöm a válaszokat.