Örülök, hogy rábukkantam erre a honlapra, amely kérdéseimre biztos választ tud adni.
15 éves házasság nélküli együttélés után kapcsolatom a társammal megromlott, így mindketten a különélés mellett döntöttünk.
2002. decemberében 7,5 millió forint értékben közös társasházi lakást vásároltunk. Az önerőt (5,7 millió forint) én biztosítottam, a hitelt közösen vettük fel. Az önerőm eredete: eladott családi ingatlan. (Édesanyám halála után Nővéremmel örökség 1988-ban, majd 1994-ben Édesapám a családi ház másik felét ajándékozással két gyermekére - így rám is- íratta. A házat 2002-ben adtuk el, ebből kaptam az 5.7 millió Forintot.
Azért lett közös a lakás, mert a bank adóstársként vette fel a társamat, így a tulajdoni lapba is ketten kerültünk tulajdonosként bele.
A közüzemi szolgáltatási díjakat az én bankszámlámról , a fizetésemből teljesítettem, a banki törlesztőrészleteket pedig a társam bankszámlájáról.
Most, a kapcsolatunk végén a lakás értékének a felét kéri tőlem, amit nem tartok helyénvalónak erkölcsileg és anyagilag sem. Kérdésem az, hogy ebben az esetben milyen jogaim és kötelezettségeim, illetve neki milyen jogai és kötelezettségei vannak?
Köszönöm , üdvözlettel