A következőhöz kérnék segítséget:
Anno közös megegyezéssel váltunk, és a felosztható 50% lett beírva tartásdíjnak a 4 gyerekre, azaz 12,5% gyerekenként. Minimum összegként pedig a bíróságon (hogy ki ajánlotta fel, már nem emlékszem) 4500 Ft/ gyerek.
Most az a helyzet, hogy a volt férjem kb. 2 éve ellinkeskedi a fizetést is és a munkát is: tanfolyamra jár, akkor azért nem dolgozik, mert heti 2 nap suli mellett nem tud, aztán nem tud elhelyezkedni masszőrként, aztán mégegy tanfolyam, stb.
Egy ideig a minimumot se fizette, de akkor végrehajtást kértem, és azóta - többnyire - fizeti a minimumot, azaz havi 4500-at gyerekenként.
Eddig a gyerekek 1 szobában laktak, most vettünk fel hitelt, hogy szobákat csinálhassunk nekik. Ennek a havi részlete kb. 50 ezer forint.
De enélkül is nevetségesen kevés ez a 4500 Ft.
Most a volt férjem egy vadiúj légkondis Suzukival jár, és panaszkodott a mostani férjemnek, hogy havi 34 ezret kell rá fizetnie 6 éven keresztül.
Ettől bekattantam. Én a gyerekeknek sokszor csak vajas kenyeret tudok venni, és csak akkor kapnak őj cipőt, ha az előző leszakadt róluk, és a turkálóból öltözködünk, szobát építünk a gyerekeinek (persze, az enyémek is, de az övé IS) - és ő sajnáltatja magát, mert 34 ezer a lízingelési díj?!
Amikor próbált a férjem beszélni a fejével (ők gyerekkori haverok) azt felelte gúnyosan: "Jól jönne nektek az a pénz most az építkezéshez, mi?!". Nekem meg azt írja SMS-ben, hogy nem is fog a minimumnál többet fizetni, és a kocsihoz meg semmi közöm.
Szóval fel akarom emeltetni a minimum tartásdíjat. Mire hivatkozhatok, és mit nem érdemes belekeverni? Hogyan fogják megállapítani, hogy annyival megemelhetik-e vagy sem. Mennyit kérhetek? (Nagylányom alapítványi suliba jár, évi 170 ezer+kaja, mert hivatalosan vak)
Nem akarok annyit kérni, hogy ne lehessen kifizetni.
És még egy fontos körülmény: a legnagyobb fiunk márciusban lesz 18, és most nála van elhelyezve pár éve. Nem törődik vele, én és a nagymamák ruházzuk, etetjük, de ettől még hivatkozni fog rá a tartásdíj megállapításánál. (Õ nem akar hozzán költözni, azután se, hogy lesz hova, mert az apja melletti szabadságot mi nem tudjuk biztosítani.)
Szóval mindezeket figyelembe véve mennyi az, amit érdemes kérni? És mire figyeljek a kereset megírásakor. (Talán nem kell mondanom, egyet ne javasoljatok: nem futja ügyvédre...)