ÉLETTÁRSI SZERZÕDÉS

Blizini # 2005.09.08. 00:27

Kedves Fórumozok,
a következőben kérném a segítségeteket:
Egy ismerősömet,aki már betöltötte a 18-at,és most Bp-en tanul (nő), megkérte egy haverja arra, hogy kössön vele élettársi szerződést. Nincs élettársi, se szerelmi viszony köztük, az élettársi szerződés arra a célre kéne az illető férfinak, hogy (mint nemzetvédelmi egyetemet végzett, katonai beosztásban dolgozó személy) áthelyezést kapjon Bp-re, hiszen akkor az élettársa ott tanul, valamint ott kapjon albérlettámogatást.
A kérdésem az lenne, hogy a lány szempontjából egy ilyen élettársi szerződés jár-e bármilyen "mellékhatással":) Felbontható-e bármikor egyoldalúan, vagy van-e valamilyen anyagi vonzata...
Válaszotokat előre is köszönöm.

Hey-Hey! :)

Blizini # 2005.09.08. 11:56

Nos, valaki tudna segíteni?

Blizini # 2005.09.08. 16:21

Ennyire értelmetlen dolgot kérdeztem volna?:) Bocsánatot kérek a türelmetlenségért, de sürgös lenne...

Lilly # 2005.09.08. 17:00

Ez szerintem attól függ, mit foglalnak a szerződésbe. Alapvetően, ha a szerződést normálisan írják meg, gond nem lehet. Csak ha rájönnek, hogy színlelt... Hát az gáz... De azért kérdezz meg mást is!

derill # 2005.09.08. 18:42

Szerintem épp emiatt nem kaptál választ, én is ezért kerültem ki. Ez egy szinlelt szerződés lenne. Ilyenhez senki sem ad szivesen tanácsot.

Én nem kötnék ilyet, és ráadásul a srác is rosszul járhat (pont a nemzetvédelminél vezeti félre a főnökeit?)

Ha kiderül, lazán eljátsza a felettesei bizalmát, és sokkal könnyebb valamit elcseszni, mint helyrehozni.

Ilyenhez pedig én tuti nem aszisztálnék.

Egyébiránt szerintem nincs más veszélye, mivel vagyonközösséget nem hoz létre, házassági igéretnek nem minősül, tehát biztatási kár sem merülhet fel.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu